Sporten

Mijn sportweek #54

geschreven door Marit mei 23, 2021 0 comments
Mijn sportweek #35

De sportscholen zijn weer open, YES!!! Woensdag stond ik er al vroeg. Rustig aan opbouwen, maar wat is het fijn om daar weer te zijn! Dit was mijn sportweek.

Maandag

Ik begin de week fris en fruitig met een run van 5 kilometer. Yes, die korte rondjes zijn nog steeds mijn favoriet 😉 Wel zoek ik nu iedere keer een andere route op, wat een leuke afleiding is!

Dinsdag

Vandaag heb ik een late dienst. Omdat ik in de ochtend nog wat werk wil verzetten voor mijn nieuwe product, kies ik er voor niet te gaan sporten. Ik verwacht op werk wel de nodige wandelingen te maken en gelukkig is dit ook zo. Na een regenachtige middag wandel ik in de avond met een cliënt waarbij we in het zonnetje bij de boerderij dieren gaan kijken.

Woensdag

DE SPORTSCHOLEN ZIJN WEER OPEN!!! En yes, daar maak ik zeker gebruik van! Ondanks mijn late dienst sta ik er stip 8 uur. Ik heb me voorgenomen het heel rustig aan te doen, omdat ik geen zin in spierpijn heb. Dit gaat me goed af! Ik geniet onwijs van het zijn in de gym, de oefeningen en de mensen om mij heen. Wat ik doe: squats, lunges, deadlifts, hip thrusts, sumo squats, kettle bell swings en dumbell rows. Alles met alleen een stang of heel licht gewicht. Focus op uitvoerig en ademhaling. Heel blij weer terug te zijn!
In de avond komt het zonnetje nog even tevoorschijn en besluiten Tom en ik nog een rondje te gaan wandelen. Zo kom ik toch nog aan mijn dagelijkse doel: elke dag een half uur buiten zijn.

Donderdag

Het zonnetje laat zich in de ochtend af en toe zien dus ik besluit mijn nieuwe skeelers (geen spon oid) aan te trekken voor hun eerste rondje! Voor het eerst op drie wieltjes (blijkt sneller te zijn, omdat ze groter zijn) en dat rijdt echt heerlijk! Ik skeeler een rondje van zo’n 45 minuten. Heerlijk begin van de (werk)dag!

Vrijdag

Weer zo’n grijze en grauwe dag! Ik heb een drukke werkdag op de planning en ik weet dat als ik nu niet naar buiten ga, dan gaat het de hele dag niet gebeuren. Dus ik trek mijn regenjas aan en ga naar buiten om een half uurtje te wandelen. Eigenlijk was dit super fijn, want nu ben ik én al buiten geweest en heb ik bewogen én ik begin super gefocust aan mijn to do lijst.

Zaterdag

Vandaag ga ik samen met een vriendin op kraambezoek bij onze vriendin in Eindhoven. Een lange rit en ik weet dat we best laat thuis zullen zijn, dus ondanks de regen in de ochtend besluit ik naar buiten te gaan voor een half uurtje hardlopen. Warm douchen, warm ontbijten en dan de auto in. Super blij dat ik ben gegaan, want zo ga ik met een fit/fijn gevoel de auto in en kan ik bij thuiskomst ook lekker rustig aan doen.

Zondag

Ik moet om 10:00 uur werken en omdat ik al rond 7:00 uur wakker ben besluit ik de banden erbij te pakken voor een YouTube workout van Larissa. Zo begin ik de dag niet wachtend tot ik kan vertrekken naar werk, maar lekker actief! Aangekomen op het werk gaan we nog een klein rondje wandelen met cliënten.

Zijn de sportscholen open, heb ik er nog maar weinig gebruik van gemaakt! Helaas is ‘ie morgen ook gesloten en moet ik dinsdag werken, maar woensdag sta ik er weer hoor!

Ben jij ook zo blij dat de sportscholen weer open zijn?

Sportieve Sunday gewenst!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram