Sporten

Mijn sportweek #53

geschreven door Marit mei 2, 2021 0 comments
Mijn sportweek #53

Het was de laatste week van #STAPRIL, maar ook de eerste dag dat ik mijn stappendoel niet heb gehaald! Dit was mijn sportweek!

Maandag

Het was een actief weekend, dus ik doe lekker rustig aan deze ochtend. Voordat mijn werkdag begint wandel ik een half uurtje terwijl het zonnetje langzaam op komt. De rest van de dag staat vooral in teken van to do’s op werkgebied: boodschappen, recepten maken en een middag productie.
Eindtotaal: 11.519 stappen.

Dinsdag

Het is Koningsdag vandaag! Ook al heb ik best zin in een feestje, het is toch ook wel lekker om fris en fruitig wakker te worden. Ik ben al vroeg wakker en ga naar buiten voor een 5 kilometer run. Het is super rustig op straat. Na een ochtendje werken gaan we naar mijn ouders om daar wat te klussen. We sluiten de dag af met een wijntje en tompoes in de zon. Een prima Koningsdag, maar volgend jaar hopelijk weer ergens dansen met vrienden!
Eindtotaal: 13.268 stappen.

Woensdag

Ik word moe wakker, maar besluit gelijk aan de slag te gaan met een work out. Ik heb geen zin om zelf na te denken over oefeningen, dus ga ik voor een work out die me laatst goed bevallen is: de booty work out van Larissa (op YouTube, aanrader!). De werkdag sluit ik af met een wandelingetje langs de terrassen in Heerenveen. Even kijken hoe het er weer bij staat!
Eindtotaal: 10.276 stappen.

Donderdag

Mijn werkdag begint al vroeg. Ik wandel naar kantoor en ga daar een paar uurtjes aan de slag. Voor de lunch wandel ik weer terug. Ik ben moe en het regent buiten, dus er is weinig motivatie om nog naar buiten te gaan. In de avond halen we Tom zijn motor op en komen we later thuis dan verwacht. Het is de eerste dag(!) dat ik mijn #STAPRIL stappendoel van 10.000 stappen op een dag niet red, maar dat maakt niet uit. Bij thuiskomst wil ik maar één ding: slapen!
Eindtotaal: 9.024 stappen.

Vrijdag

Vandaag heb ik een vrije dag gepland en eigenlijk wil ik alleen maar hangen. Maar dat hangen vind ik extra lekker als ik daarvoor actief ben geweest. Nadat ik uitgeslapen heb (8 uur is voor mij uitslapen, haha), ga ik naar buiten voor een 5 km run. Daarna is het chillen, even het centrum in, recepten maken en met vriendinnen borrelen. Een heerlijke, laatste dag van #STAPRIL!
Eindtotaal: 14.040 stappen.

Zaterdag

Zoals ik in deze blog al vertelde ging vanaf vandaag mijn Fitbit weer af. Hoe leuk en motiverend ook, ik wil mijn (actieve) gevoel niet laten afhangen van de stappen op mijn smartwatch. Dat is altijd even wennen, maar ook wel weer heel lekker! Ik begin alsnog de dag met beweging: ik pak de banden en dumbells, bedenk 7 oefeningen en doe daarvan 3 rondjes van 10 herhalingen per oefening (in totaal 25 minuten). De oefeningen (zie ook de Highlight “banden” op mijn Instagram):
1. Squats + press (met band en dumbell)
2. Leg curls (met band)
3. Adductors (met band)
4. Donkey kicks (met band)
5. Dead lifts (met elastiek)
6. Side shuffles (met band)
7. Side bends (met dumbell)
Top begin van de zaterdag! Niet veel later rij ik naar werk voor 8 uurtjes werken. Daar wandel ik nog een rondje over het terrein met een cliënt en na mijn werk wandel ik nog een rondje met de hond van mijn schoonmoeder. Een fijne (werk)dag!

Zondag

Gister was laat en om 10:00 uur moet ik werken. Ik blijf lekker in bed liggen en ontbijt dan rustig voordat ik vertrek. Op werk wandelen we met cliënten een rondje op het terrein. Bij thuiskomst ben ik best wel uitgeteld en plof ik op de bank voor een avondje Netflix!

Dat was ‘m voor deze week. De komende twee weken even geen (sport)updates op mijn blog, omdat ik een blogvakantie in heb gelast.

Sportieve Sunday(s) gewenst! ♥ 


Laat een comment achter

Mijn andere blogs