Sporten

Mijn sportweek #5

geschreven door Marit januari 26, 2020 2 Comments
Mijn sportweek #5

Het was weer een heerlijke sportweek! Gelukkig maar, want de komende weken zullen er weer heel anders uitzien. Wat ik afgelopen week allemaal deed op sportgebied? Ik ga het je vertellen!

Maandag

We beginnen de week goed! Na een koffie wandel ik 20 minuten naar de gym. Dat was mijn warming-up, nu tijd voor het echte werk: squats, bulgarian split squat, legpress, good mornings, deadlifts met één been en de pull through. Afsluitend 3 x 30 seconden commando’s, 30 seconden planken (1 minuutjes rust tussendoor).

Dinsdag

Ik hem me aangemeld voor een proefles kickboksen in deze buurt. Het is een echt boksschool en er zijn 7 anderen die aan de training mee doen. Ik heb wel wat ervaring met boksen, maar kickboksen is toch een ander verhaal, merk ik al snel. De les draait voornamelijk om techniek, wat moeilijk is, maar echt super uitdagend! Afsluitend doen we nog een riedeltje kicken, opdrukken, burpees en bunny jumps. Pittig, maar erg leuk! Als we over een paar weken echt gesetteld zijn in de stad, ga ik bij verschillende boksscholen langs voor een proefles.

Woensdag

Aangezien we komend weekend weer een paar weken gaan reizen, wil ik het er nu van nemen (tijd en een douche tot beschikking). Ik kies een mooi rondje uit en ren 9 kilometer! Zo ver heb ik in Nieuw Zeeland nog niet eerder gerend. Het was best pittig, maar ik ben super trots op mezelf. Binnenkort 10!

Donderdag

De benen worden weer aangepakt tijdens legday: squats, walking lunges, deadlifts, hip trusts, hip trusts met één been en box jumps. Afsluitend nog wat buikspieroefeningen (leg raises en ankle touches) en daarna wandel ik weer 20 minuten naar huis. Kracht komt langzaam weer terug!

Vrijdag

Ik wilde nog een klein hardlooprondje maken voor vertrek (naar het Zuider eiland), maar door camper stress en tijdgebrek niet meer gelukt. Maakt ook niet uit, blij met de workouts van afgelopen week!

Zaterdag

Vooral heel veel zitten, toeren en om ons heen kijken. Amper beweging, maar het uitzicht maakt veel goed.

Zondag

We slapen bij vriendin Marleen (in Brisbane ontmoet) op de oprit met Huggle en gaan al vroeg in de ochtend een hike doen in Richardson. 12 kilometer waarvan 600 hoogtemeters. Pittig, maar zo leuk en mooi!

Dat waren mijn workouts van afgelopen week. Komende (2,5) weken zullen er dus weer wat anders uitzien in verband met de reis, maar wellicht is dat juist ook leuk om volgende week te delen.

Hopelijk heb jij ook een fijne sportweek gehad! Wat heb je allemaal gedaan? ♥

2 Comments

Marcella Molenaar januari 26, 2020 at 12:11

Jaaa, leuk, blijf vooral je actieve weekoverzichten delen! Tof met alle hikes en inspirerend als je oefeningen met je banden doet. Erg benieuwd naar! Geniet van jullie reis!

Antwoord
Rachel Kromdijk januari 27, 2020 at 11:39

Wat ben je toch een motivatie voor mij, ik ga vanavond een flink stuk lopen na het eten.. even gedachten op 0

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram