Sporten

Mijn sportweek #49

geschreven door Marit april 5, 2021 0 comments
Mijn sportweek #49

Het is de week waarin #STAPRIL is begonnen en dat betekent stappen zetten! Het was voor mij een sportieve week dus ik afsloot met een heerlijke Paasdag… dit was mijn sportweek!

Maandag

Ik word wakker door het zonnetje die door de gordijnen heen schijnt. Het is prachtig weer en ik trek direct mijn hardloopschoenen aan. In plaats van mijn gebruikelijke 5 kilometer rondje van de afgelopen maanden pak ik er een extra lus bij en kom ik uit op 7,5 kilometer. Wat een heerlijk begin van deze prachtige lente dag!

Dinsdag

Weer zo’n prachtige lente dag. Ik heb me daarom opgegeven voor een groepsles bij sportschool Balans. Zij bieden sinds de tweede lockdown hun groepslessen buiten aan en deze zijn super leuk! De workout is pittig en warm, maar heerlijk! In de middag ben ik druk met werkdingen, maar aan het einde van de middag gaan Tom en ik nog even naar buiten. Filmpjes maken voor #stapril en een ijsje halen!

Woensdag

Wakker, een glas water en daarna lekker naar buiten. Een half uurtje wandelen in de vroege ochtend en daarna gelijk boodschappen halen. Ik heb een late dienst dus dan probeer ik het in de ochtend wat rustiger aan te doen.

Donderdag

Het is #STAPRIL! Ik ga direct 5 km hardlopen, dus de eerste 5.000 stappen zijn gezet! Daarna ga ik aan de schoonmaak en daarna rij ik naar werk voor een late dienst. Bij thuiskomst heb ik 13.458 stappen.

Vrijdag

Ik begin de dag met een work out. Daarbij gebruik ik zowel de weerstandsbanden als de dumbells. Lunges, deadlifts, hip thrusts, squats en dumbell swings. De rest van de dag ben ik druk met van alles, zowel binnen als buiten. Om 17:00 uur plof ik op de bank nadat ik de 10.000 stappen heb gehaald. Eindstand: 10.933 stappen.

Zaterdag

Vandaag begint mijn werkdag om 10:00 uur. Ik ben gelukkig al vroeg wakker en ga direct naar buiten voor een wandeling van een half uur. Ik weet niet hoe mijn werkdag eruit gaat zien en heb zin om na werk op de bank te ploffen. Gelukkig dus al op de helft van mijn stappen voor 10:00 uur. Op het werk wandel ik nog wat rond (buiten en binnen) en bij thuiskomst wandelen Tom en ik naar de snackbar (en terug). Eindstand: 14.297 stappen.

Zondag

Pasen! Ik ben al vroeg wakker en ga naar buiten voor een intervaltraining van 5 kilometer: 5 minuten warmlopen, 10 x 1 minuut snel, 1 minuut langzaam (joggen) en afsluitend 5 minuten uitlopen. Daarna wandelen we naar het Paasontbijt en in de middag doen we lekker rustig aan. Eindstand: 11.810 stappen.

Een goed begin van de eerste week van #STAPRIL! Hopelijk gaat het bij jou ook goed. Geniet van de rest van je Paasweekend!

Sportieve Sunday! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram