Sporten

Mijn sportweek #40

geschreven door Marit januari 31, 2021 0 comments
Mijn sportweek

Ben wel een beetje klaar met die home workouts, jullie? Ik probeer twee keer per week thuis even aan de slag te gaan met dumbells en weerstandsbanden, maar de rest van mijn beweging en plezier haal ik uit hardlopen en wandelen. Koud, maar vaak mooi en heerlijk! Zo zag afgelopen (sport)week eruit!

Maandag

Geen workout op de vroege morgen, maar een vroege dienst! Op het werk app ik mijn moeder of ze met me gaat wandelen, zo heb ik een stok achter de deur bij thuiskomst. We maken een wandeling door Heerenveen.

Dinsdag

Na drie vroege diensten ben ik vandaag vrij, wat betekent: hardlopen! Ik ren mijn standaard rondje van 5 kilometer. Vind ik een heerlijk begin van de dag. Einde middag ga ik ook de deur nog even uit voor een wandeling van een half uur.

Woensdag

De dag begin ik met een workout met dumbells en mijn weerstandsbanden. Ik doe 8 oefeningen, 3 rondjes en 10 herhalingen per oefening. Hieronder zie je de oefeningen!

Mijn sportweek

De rest van de dag zit ik vooral achter de laptop, maar net voordat de zon ondergaat doe ik nog een blokje om. Frisse lucht!

Donderdag

Vroege dienst! Op het werk wandel ik een klein rondje met een cliënt en dat is ook de enige beweging die ik deze dag heb gehad. Moe!

Vrijdag

Weer een vroege dienst! Ik vind vroege diensten fijn, maar vijf in één week (weekend) vind ik wat te veel, vooral met Fit with Marit werkzaamheden erbij. Zoals ik al vaker heb vertelt is het bij mij meestal: of in de ochtend sporten, of niet. Ik wandel meestal wel na de vroege diensten, maar heb ook zin om dit weekend weer lekker te sporten!

Zaterdag

Weeeeekend! En die begin ik met een rondje hardlopen, heerlijk! Ik ren een rondje van 7 kilometer en daarna zit ik vooral thuis met schaatsen op de buis. Lekker rustig aan vandaag.

Zondag

Vandaag gaan Tom en ik er een dagje op uit. Ik ben al vroeg wakker en besluit nog een half uurtje met dumbells en banden aan de slag te gaan. Heerlijk wakker worden! Daarna rijden we naar Callantsoog en wandelen we over het strand in het heerlijke zonnetje. Wat een fijne zondag!

Dat was ‘m voor deze week. Uiteindelijk nog een heerlijke (sport)week geworden! Grappig om te zien dat deze sportweek er heel anders uit ziet dan bijvoorbeeld een paar maanden geleden, toen ik voor de 30 kilometer hardlopen trainde. Nu geniet ik onwijs van mijn 5 km rondjes en is de focus meer naar werk en wandelen verplaatst.

Hopelijk heb jij ook een fijne (sport)week gehad!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram