FitnessHardlopenSporten

Mijn sportweek #4

geschreven door Marit januari 19, 2020 2 Comments
sportweek #4

Ik heb de sportsmaak helemaal te pakken! Heerlijk om weer vaker de dag met een workout te beginnen, nu het kan maak ik er gebruik van! Hoe mijn sportweek eruit zag? Dat ga ik je nu vertellen!

Maandag

Zoals ik in “mijn sportweek 3” al vertelde wil ik het hardlopen weer rustig opbouwen. Ik heb (nog) geen doel voor ogen, maar ik vind lange afstanden rennen heel leuk en vooral een uitdaging hier met alle heuvels. Vorige week rende ik 7 en 7.5 kilometer, deze keer 8!

Dinsdag

Weer lekker naar de gym na werk! Sinds een week een abonnement en ook hier weer rustig aan het opbouwen. De oefeningen die ik deed: squats, bulgarian split squats, hiptrusts, hip trusts met één been, calf raises en de pull through. Ik doe vrijwel altijd 3 sets per oefening, zo’n 10 tot 12 herhalingen. Afsluitend uiteraard nog wat buikspieroefeningen: de plank en zijplank!

Woensdag

Een rondje van 5 kilometer waarin ik ging intervallen. Na een korte warming up (5 minuten rustig rennen) ging ik 7 x 2 minuten aanzetten met 1 minuut rustig dribbelen tussendoor. Daarna rustig uitrennen. Kort, maar krachtig!

Donderdag

Een rustdag! Ook heerlijk!

Vrijdag

Na twee nachtjes in de camper kon ik wel weer een douche gebruiken, dus ik plakte er gelijk een workout aan vast: squats, reversed lunges, deadlifts, deadlifts met één been, legpress en hiptrusts. Elke keer kan ik iets meer gewicht pakken, yay! Afsluitend wissel ik twee buikspieroefeningen met elkaar af: leg raises (15 x) en ankle touches (beide kanten 15 keer aantikken), 3 rondjes!

Zaterdag

Vannacht weer een nachtje bij onze vorige Workaway familie geslapen (voordat we naar NL vertrokken zaten we hier), dus tijd om weer even de prachtige, groene omgeving in te gaan. Het is hier nog heuveliger dan het vorige adres, dus de 8.5 was een pittige uitdaging, maar I DID IT!

Zondag

Behalve werken en wat wandelen verder de beentjes omhoog! Fijn!

Dat was het voor deze week! V olgende week ga ik eindelijk weer boksen! Een proefles in ieder geval, zin in!

Heb jij een fijne sportweek gehad?

2 Comments

Rachel Kromdijk januari 20, 2020 at 15:04

Wat een fijn schema en wat ben je lekker bezig, ik ga toevallig vanavond met mijn man beginnen

Antwoord
Marit januari 25, 2020 at 02:43

Wat super Rachel, succes!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram