Sporten

Mijn sportweek #39

geschreven door Marit januari 24, 2021 0 comments
Mijn sportweek #39

Het is bij mij in de ochtend sporten of niet… dat zie je duidelijk terug in deze sportweek! Wel vind ik het heerlijk om na een vroege dienst nog even naar buiten te gaan voor een wandeling. Geen zware workout, wel beweging en de dag verwerken/afsluiten. Zo zag mijn sportweek eruit!

Maandag

Ik begin de week met een vroege dienst. Veel op de afdeling, dus bij thuiskomst zin om nog even naar buiten te gaan voor beweging en frisse lucht. Ik wandel een half uurtje.

Dinsdag

Het regent en is donker, maar ik ben vroeg wakker en heb zin om te gaan hardlopen. Ik ren een rondje van 5 kilometer en stap dan voldaan onder een warme douche. De rest van de dag veel achter de computer. Aan het einde van de middag ga ik nog een rondje wandelen met een vriendin. Gezellig!

Woensdag

Vandaag doe ik een home workout van nog geen 30 minuten met alleen mijn weerstansbanden. 8 oefeningen, 3 rondjes, 10 herhalingen:
1. Squats
2. Lateral band walk
3. Donkey kicks (staand)
4. Adductor
5. Side leg raises
6. Hip thrusts
7. Superman
8. Side plank (30 sec)

Donderdag

Meestal neem ik na twee dagen een rustdag, maar met een werkweekend voor de boeg en wakker worden met veel energie besluit ik een rondje te gaan rennen. Weer mijn favoriete rondje van 5 kilometer. In de avond wandel ik op mijn werk nog een half uurtje met een cliënt.

Vrijdag

Vandaag een vrije dag en die begin ik graag met beweging. Niet te veel zelf bedenken, maar een korte workout volgen via YouTube. Daarna nog drie oefeningen met dumbells: split squats, deadlifts en donkey kicks. Het is een prachtige dag vandaag! In de middag wandel ik naar wat winkels, haal een sapje en ga nog met mijn schoonmoeder een blokje om. Heerlijk!

Zaterdag

Een vroege dienst waarbij ik vooral binnen zit. Na het werk besluit ik nog een half uurtje te gaan wandelen.

Zondag

Same same, but… same. Precies hetzelfde verhaal als gister 😉

Dat was ‘m voor deze week! Heb jij ook een fijne week op sportgebied gehad? Wat heb je zoal gedaan?

Sportieve Sunday! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs