Sporten

Mijn sportweek #37

geschreven door Marit januari 10, 2021 0 comments
ASICS Ekiden Novablast

Ik wil weer naar de sportschool! En kickboksen! Maar helaas, we moeten onszelf nog even weten te motiveren met home workouts en hardlopen. Dat is ook afgelopen week weer gelukt. Niet omdat het moet, maar omdat het kan (en vooral achteraf super fijn is)! Dit was mijn sportweek!

Maandag

Ik begin de week met een rondje van 7,5 kilometer hardlopen. Een heerlijk fris en fruitig begin! De rest van de dag ben ik vooral achter de laptop te vinden voor Fit with Marit bezigheden.

Dinsdag

Een vroege dienst, dus geen sporten voor mij. Bij thuiskomst voor het avondeten nog een klein half uurtje wandelen met Tom om de dag af te sluiten.

Woensdag

Een late dienst vandaag, dus heerlijk om dan de dag met een workout te beginnen. Ik doe een workout met dumbells. 8 oefeningen, 3 rondjes, 10-12 herhalingen per oefening:
– Squat press (met dumbells)
– Split squats (met dumbells)
– One arm row (met dumbell)
– Hip thrust één been
– Side bend (met dumbell)
– Push ups
– Deadlifts (met dumbell)
– Mountain climbers (50 keer)

Donderdag

Vandaag heb ik een dag online cursus. Gelukkig ben ik op tijd wakker en kan ik nog een snelle frisse neus halen voordat we beginnen. Einde middag zijn we klaar en is mijn energie aardig op. Ik besluit een half uurtje te gaan wandelen en kom helemaal fris en fruitig terug.

Vrijdag

Laat wakker (voor mijn doen) en om 10 uur een meeting, dus een snel rondje van 5 kilometer. In de middag schijnt het zonnetje zo heerlijk, dat ik de laptop dichtklap en samen met Tom door Heerenveen ga fietsen.

Zaterdag

Weer zo’n mooie dag! Ik heb zin om te sporten, maar geen zin om zelf iets te bedenken. Ik pak mijn weerstandsband, zoek op YouTube en doe dit filmpje twee keer. Twintig minuten, maar een heerlijk begin van de dag. De rest van de dag ben ik erg lui (love it), maar aan het einde van de dag gelukkig toch nog even van het zonnetje genoten tijdens een korte wandeling.

Zondag

Vandaag rijd ik met een vriendin naar een andere vriendin in Rotterdam. Een lange rit dus voordat ik de auto instap loop ik een kwartiertje met prachtige zonsopgang en samen lopen we na de lunch nog een blokje om. Bij thuiskomst ben ik wat druk in mijn hoofd dus vanavond ga ik (denk ik) nog dit filmpje (10 min yoga) doen.

Januari is niet helemaal mijn maand, maar elke dag toch even naar buiten en blijven bewegen helpt mij ontzettend. Het was een fijne week, op naar de volgende!

Sportieve Sunday! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram