Sporten

Mijn sportweek #36

geschreven door Marit januari 3, 2021 0 comments
Mijn sportweek

Yes, daar zijn we weer! Terug met “mijn sportweek” waarin ik iedere zondag vertel wat ik in de afgelopen week zoal heb gedaan op sportgebied. We zitten midden in de lockdown dus met mijn abonnement bij zowel de sportschool, kickboksschool en voor schaatsen in Thialf kan ik helaas momenteel niets, maar dat betekent niet dat er niet bewogen wordt!

De afgelopen jaren ben ik nooit streng voor mezelf geweest op sportgebied en plezier en luisteren naar mijn lichaam staat altijd bovenaan. Toch heb ik door zowel de lockdown, als door het nieuwe jaar een aantal voornemens op sportgebied: elke dag naar buiten, (minstens) drie keer per week de hartslag omhoog, krachttraining niet langer dan 45 minuten en elke dag (minstens) 30 minuten bewegen (wandelen en fietsen telt ook!).

Maandag

Als je mij al al langer volgt weet je dat het bij mij is: of sporten in de ochtend of niet. Deze dag vertrok ik al vroeg van huis naar werk. Ik beweeg wel wat op werk, maar niet echt veel buiten en beweging achter elkaar. Daarom vind ik het heerlijk om einde dag nog even naar buiten te gaan voor een korte wandeling. Ik heb deze week mijn smartwatch weer even afgedaan, wat ik voor de afwisseling fijn vind. Ik ben dan minder op de stappen gericht en meer op het wandelen zelf, de frisse lucht en de omgeving.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een rondje rennen. Ik heb dus geen smartwatch om, maar dit houd ik altijd bij in de Nike app. Dit doe ik al jaren, dus het is super leuk om terug te kijken en te weten hoeveel ik jaarlijks loop. En dat is precies wat ik na deze run even heb gedaan: 1.090 kilometer heb ik in 2020 gelopen!

Woensdag

Gelukkig heb ik wat dumbells en mijn weerstandsbanden in huis, perfect voor een heerlijke ochtend workout in de woonkamer. Ik doe 8 oefeningen, 10-12 herhalingen per oefeningen, 3 rondjes:
– Dumbell squat + press
– Step up lunges
– One arm rows
– Hip thrusts één been
– Russian twists
– Donkey kicks
– Good mornings
– Burpees
Heerlijk om de dag zo te beginnen. Binnen 45 minuten ben je klaar!

Donderdag

Vandaag heb ik late dienst. Ik heb niet heel veel zin om te sporten, dus ik ga einde ochtend een rondje wandelen. Frisse lucht, beweging en ontspanning voordat de late dienst (en oudejaarsavond!) begint.

Vrijdag

Ik ben super vroeg wakker en heb zin om een rondje te gaan rennen. Ik kom uit op 7,5 kilometer. Nieuwsjaarsdag dus super rustig op straat, heerlijk! De rest van de dag lekker rustig aan.

Zaterdag

Ik begin de dag met een workout. Weer 8 oefeningen, 10-12 herhalingen per oefening en 3 rondjes:
– Squats met band
– Uitstap lunges
– Dumbell rows
– Hip thrusts met band
– Side band
– Dumbell press
– Dumbell clean & press
– Kettle bell swing

Zondag

Een voornemen: vaker yoga doen! Na een rustige ochtend deed ik een kwartiertje yoga (dit filmpje) en daarna ging ik een klein uurtje wandelen met vriendinnen. Een gezellig einde van een heerlijk weekend!

Dat was mijn sportweek! De laatste tijd loop ik zo’n 1 á 2 keer hard per week, doe ik twee keer een workout met dumbells en banden thuis en vrijwel elke (einde mid)dag wandel ik nog zo’n 20-40 minuten buiten. Even een frisse neus, daglicht en een podcastje luisteren.

Hopelijk haal je hier inspiratie uit en heb je ook een fijne sportweek gehad!

Sportieve Sunday!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs