Sporten

Mijn sportweek #33

geschreven door Marit augustus 16, 2020 0 comments
Mijn sportweek #33

We zijn weer terug in Nederland! Dat betekent fietsen zonder helm, hardlopen zonder heuvels, hitte en de skeelers weer van zolder! Ondanks de lange vlucht vanaf Nieuw Zeeland aardig (of juist!) wat bewogen. Dit was mijn sportweek!

Maandag

Vandaag is de laatste volle dag in Auckland. Mijn laatste werkdag heb ik al gehad, dus vandaag staat in het teken van inpakken, spullen verkopen, wegbrengen en afscheid nemen. Maar niet voordat ik voor de laatste keer een uurtje ga knallen in de gym hier. De oefeningen: squats, bulgarian split squats, deadlifts, hipthrusts, jumping lunges, dumbell rows, planken en burpees. Genieten!

Dinsdag

Het regent pijpenstelen, maar ik moet en zal een afscheidsrondje door Auckland rennen. Door het centrum, langs de haven, langs mijn werk en nog een aantal herkenningspunten. Ondanks de regen is het heerlijk! Ik neem alles goed in me op en geniet onwijs. Het rondje is iets langer dan verwacht (15 km), maar eigenlijk ook wel lekker om mijn lichaam extra moe te maken voor de vlucht.

Woensdag

Zitten, liggen, lopen, zitten, liggen, lopen… na een vlucht van zo’n 30 uur komen we in de middag aan op Schiphol. Heel blij om onze familie weer te zien! Van beweging is geen sprake meer, van het lang verlangde patatje oorlog wel! 😉

Donderdag

Lekker rustig aan. In de ochtend wandel ik wat door het centrum van Heerenveen en in de middag ga ik het water op met vriendinnen.

Vrijdag

Na zo’n vlucht en het vroege wakker worden (al valt de jetlag tot nu toe mee, thanks to mijn eigen tips ;)) heb ik vandaag erg zin om weer wat te doen! Het regent, maar ik laat me niet kennen. Ik ren een rondje van 10 kilometer. Zonder heuvels, wat fijn! Ondanks de regen is het wel super benauwd, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Alsof de vlucht en de jetlag zo van me afgespoeld werd.

Zaterdag

Door de heerlijke tuin van mijn ouders die we tot beschikking hebben, hebben Tom en ik al vroeg in de ochtend zin in een workout. We lenen de gewichten van mijn zusje en gaan zowel hier, als met de weerstandsbanden aan de slag. Squats met shoulder press, kettlebell swing, hipthrusts, russian twists, planken… een korte workout, maar een heerlijk begin van deze luie zaterdag!

Zondag

Het liefst zoek ik gelijk al mijn vrienden op en duik ik de sportschool in, maar door de toenemende corona gevallen en de lange vlucht doen we het rustig aan. Vind ik best jammer en lastig, maar gezondheid staat voorop. Hierdoor heb ik wel tijd over voor beweging 😉 Omdat ik al vroeg wakker ben en ik gister mijn skeelers weer op zolder heb gevonden, ga ik een klein uurtje skeeleren in alle rust. Helemaal zin om dit weer op te pakken!

Dat was mijn sportweek! Heel benieuwd hoe mijn sportweken er de komende tijd weer uit gaan zien… ik heb er zin in!

Sportieve Sunday gewenst! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs