Sporten

Mijn sportweek #32

geschreven door Marit augustus 9, 2020 0 comments
Mijn sportweek #32

Waar ik vorige week totaal niet mijn week had gehad op (onder andere) sportgebied, had ik deze week juist weer veel (en fijne) energie. Heerlijk om het koppie te legen tijdens workouts en ook nog even extra te genieten van de heuvels/hardlooproutes/uitzichten. Dit was mijn sportweek!

Maandag

Ik begin de week met een workout in de gym. Ik fiets heen en terug (5 min) als warming-up en cooling down en ik ben een uurtje binnen waarin ik de volgende oefeningen doe: pulsed squats, walking lunges, goodmornings, hip thrusts met één been, legpress, barbell row en ik sluit af met drie setjes van seated twists (met bal) en 10 burpees. Heerlijk begin van de week en mijn vrije dag!

Dinsdag

Vandaag een vroege dienst op werk, wat meestal geen workout betekent voor mij. Maar het is zulk mooi weer vandaag, dat ik einde middag nog even naar de top van Mount Albert wandel voor een prachtige zonsondergang.

Woensdag

De 10 kilometer die ik eigenlijk vorige week op de planning had, ren ik vandaag. Op een heerlijk, rustig tempo met een fijne podcast (Damn, Honey) in mijn oren.

Donderdag

Een vroege dienst, maar voor de zekerheid mijn sportkleding meegenomen voor het geval ik nog zin had om te gaan sporten en dat had ik! Heerlijk uurtje geknald in de gym: squats, bulgarian split squats, jumping lunges, deadlifts, hip thrusts, dumbell rows en als afsluiting drie sets van 45 seconden planken – 50 mountain climbers. Top afsluiting van topdag!

Vrijdag

Mijn laatste werkdag! Maar omdat ik pas om 10 uur hoef te beginnen en het super mooi weer is, ren ik nog een rondje van 6 kilometer door het park (ook de laatste keer).

Zaterdag

Al vroeg moeten we een Covid test doen en de rest van de dag wandelen we nog wat rond, beginnen we met inpakken en doen we vooral rustig aan.

Zondag

Deze laatste dag van de week begin ik weer met een rondje rennen! Het afgelopen half jaar heb ik geprobeerd één keer per week intervaltraining te doen, dus vandaag was de laatste keer. Ik ren weer 10 minuten warm naar het (door mij bestempelde) “intervallaantje” en ren 8 keer 2 minuten tempo met tussendoor 90 seconden rustig dribbelen. Daarna 10 minuten uitlopen, wat de kilometerstand op 8 kilometer zet. De rest van de dag bestaat uit afscheidsborrels!

Wat een fijne, laatste (sport)week in Auckland. Heerlijk om mijn koppie leeg te rennen, nog even te knallen in de gym en te genieten van de omgeving hier.

Had jij deze week een fijne sportweek? Of misschien juist deze week even wat minder?

Sportieve Sunday gewenst! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram