Sporten

Mijn sportweek #27

geschreven door Marit juni 28, 2020 4 Comments
Mijn sportweek #10

Na drie maanden heb ik mijn Fitbit weer afgedaan, omdat ik eigenlijk alleen voor deze blog naar mijn stappen keek. Mijn weken zien er redelijk hetzelfde uit, ik werk in de horeca en ik hou van bewegen! Op dit moment dus even geen extra motivatie nodig, maar wie weet over een tijdje weer! Zo zag mijn sportweek eruit zag!

Maandag

Zoals meestal begin ik de week met een run. Ik ren 10 heerlijke kilometers in het ochtendzonnetje. Ik zit nog een beetje te denken wat ik op hardloopgebied wil gaan doen. Een paar weken geleden liep ik dus een halve marathon en ik vind het zonde om nu niets te doen met de opgebouwde duurlopen, dus wellicht af en toe een 15 km tussendoor om de lange afstanden erin te houden (en dan hopelijk binnenkort weer mee te doen aan een run event!).

Dinsdag

Behalve heen en weer fietsen naar mijn werk en daar rondlopen weinig verdere activiteiten. Een actieve rustdag!

Woensdag

Geen tijd/zin om naar de gym te gaan, dus ik ga thuis een half uurtje aan de slag met mijn weerstandsbanden (ik deed zes oefeningen uit deze blog). Een handdoekje, de banden, een paar vierkante meter en een half uur, meer heb je niet nodig voor een heerlijke workout!

Donderdag

Ondanks dat ik veel heen en weer wandel op het werk, vind ik het lekker om de dag te beginnen met beweging. Ik ren rustig heen en terug naar de “berg” in onze wijk (Mount Albert). 4 kilometer!

Vrijdag

Vandaag ga ik voor een intervaltraining. Ik loop 8 x 2 minuten tempo met daartussen 1,5 minuut rustig aan joggen. Daarvoor in- en uitlopen, wat zorgt voor een 8 km run.

Zaterdag

Weer naar de gym, zin in! Omdat ik een week niet geweest ben doe ik qua gewichten hetzelfde als vorige week. Na een warming-up met mijn weerstandsbanden ga ik voor: squats, bulgarian split squats, good mornings, deadlifts met één been en hiptrusts. Ik doe daarna nog een oefening voor de rug en sluit af met 15 leg raises, afgewisseld met 10 burpees. Top begin van het weekend!

Zondag

Vandaag lekker niks! Nouja, ontbijten buiten de deur, boodschappen en… bankhangennnnn!

Eigenlijk wil ik Tom vragen of hij volgende week “zijn sportweek” wil opschrijven. Hij heeft afgelopen week mijn Fitbit gedragen en beweegt op een hele andere manier dan ik doe (gaat bijv. momenteel niet naar de sportschool). Lijkt jullie dit leuk?!

Sportieve Sunday gewenst! ♥

4 Comments

Kay juni 28, 2020 at 11:55

Altijd leuk om je sportweek te lezen! Ben ook benieuwd naar die van Tom!

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 02:52

Leuk, Kay! Tom’s sportweek staat nu online!

Antwoord
Margit juni 28, 2020 at 16:43

Leuk om te lezen! Het werkt altijd motiverend vind ik om te zien hoe iemand sport. En qua afwisseling enz. Leuk om ook een sportweek van Tom te zien!

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 02:53

Ja, vind ik ook! Ook heel motiverend werkt het om het op te schrijven trouwens 😉 Tom’s sportweek staat nu online!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs