Sporten

Mijn sportweek #25

geschreven door Marit juni 14, 2020 0 comments
Mijn sportweek #25

De ene ochtend loop je een halve marathon, de andere ochtend heb je voor de lunch nog amper stappen gezet. Beide vind ik heerlijk! Dit was mijn sportweek!

Maandag

De laatste van #elkeweekeenkilometerverder! Deze challenge sluit ik af met… een halve marathon! Lockdown dag 1 begonnen met een 10 kilometer en nu, toevallig de eerste dag van Corona-vrij Nieuw Zeeland, loop ik een halve marathon. Al vroeg ging ik vanaf huis, wat prachtige plaatjes opleverde (zie de afgelopen Favo Friday) van de maan die er nog was en de opkomende zon. Een prachtige route en het ging super goed. Ik heb me geen moment (tijdens geen een run) met de tijd bezig gehouden, maar genoten van de omgeving, van het rennen en van de podcasts in mijn oren. Echt een TOP run!
Totaal: 29.511 stappen.

Dinsdag

Het valt me mee hoe ik opsta en hoe de benen aanvoelen. Denk echt omdat ik het zo rustig heb opgebouwd. Na een dagje werken besluit ik niet naar huis te fietsen, maar naar huis te wandelen (uurtje). De beentjes los wandelen, heel fijn!
Totaal: 14.595 stappen.

Woensdag

Nu ik mijn doel, de halve marathon, erop heb zitten, ga ik me weer wat meer focussen op de workouts in de gym. Ik wil zeker blijven hardlopen, maar ook de krachttraining weer opbouwen. Ik heb mijn notities er weer bijgepakt, zodat ik bij hou wat ik zoal doe en voor gewichten gebruik en dit langzaamaan weer omhoog kan brengen.
Als warming-up loop ik naar de gym (15 min) en doe ik een paar oefeningen met mijn weerstandsbanden. Daarna: squats, step-up lunges, good mornings, deadlifts met één been en hiptrusts. Afsluitend nog een rondje planken: 30 seconden recht, 30 seconden zij, 30 seconden zij en 30 seconden commando’s… drie rondjes! Na de workout wandel ik weer naar huis en daarna wandel ik weer een uur naar werk (want mijn fiets staat daar nog!).
Totaal: 23.325 stappen.

Donderdag

Niet sporten, maar een ochtendje lekker rustig aan en daarna wandel ik weer een uur naar werk (mijn fiets staat daar nog steeds, omdat ik gister van werk werd opgehaald). Heerlijk in het ochtendzonnetje! Na een drukke dienst fiets ik weer naar huis en plof ik op de bank.
Totaal: 16.265 stappen.

Vrijdag

Ik begin de dag met een intervaltraining. Ik loop 10 minuten warm en daarna doe ik 10 x 1 minuut snel met daartussen 1 minuut heel rustig dribbelen. Met daarna nog 10 minuten uitlopen kom ik uit op 8 kilometer. De rest van de dag ben ik vooral bezig met mijn blog, schoonmaken en opruimen en aan het einde van de dag wandel ik nog een kwartiertje.
Totaal: 14.548 stappen.

Zaterdag

Ik begin de dag met een heerlijke workout in de gym: squats, bulgarian split squats, deadlifts, hiptrusts en hiptrusts met één been. Het kan elke keer weer met wat meer gewicht. Afsluitend doe ik nog drie rondjes van leg raises en ankle touches.
In de middag rijden we naar een markt en naar de kust waar we nog wat rond wandelen. Een super fijne zaterdag!
Totaal: 14.028 stappen.

Zondag

Na twee dagen sporten vind ik het wel weer tijd voor een rustdag. Ik blijf heeeeerlijk de hele ochtend snoozen in bed. Voor de lunch doen we de wekelijkse boodschappen en na de lunch wandelen we naar het stadion om een rugby wedstrijd te kijken (super tof!!!). Heerlijke zondag!
Stappen tot nu (18:00 uur): 14.598 stappen.

Hoe was jouw sportweek? Sportieve Sunday! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs