HardlopenSporten

Mijn sportweek #24

geschreven door Marit juni 7, 2020 0 comments
Mijn sportweek

Drie keer hardlopen, twee keer naar de sportschool en tussendoor werken in de horeca, fietsen en wandelen. Het was een super actieve week! Zo zag mijn sportweek eruit.

Maandag

Het was hier geen Pinksteren, maar wel een vrije dag. In de middag kwamen we weer terug na een weekend weg met de Huggle. Ondanks dat het niet echt actieve dagen waren, had ik geen zin meer om de duurloop te gaan doen. Lekker rustig thuiskomen, boodschappen doen, opruimen, schoonmaken en bankhangen!
Stappen eindtotaal: 11.099.

Dinsdag

Ik ben echt een ochtendsporter, maar ik hou ook niet zo van uitstellen. Toen ik thuiskwam na werk heb ik direct de hardloopschoenen aangetrokken om de #elkeweekeenkilometerverder duurloop te gaan doen. 20 km! Weer een hele nieuwe route, heerlijk weer, heel veel heuvels, maar heerlijk gelopen! Twee uur later voldaan onder de douche en een bankhangavond to the maxxxxx.
Stappen eindtotaal: 28.809.

Woensdag

Wanneer ik wakker word voel ik de duurloop zeker in mijn benen. Ik besluit voor werk nog een rustig rondje (5 km) te lopen om de benen wat los te lopen.
Stappen eindtotaal: 14.907.

Donderdag

Naar de gym! In 45 minuten doe ik een heerlijke workout voor de benen en billen: squats, bulgarian split squats, good mornings, dead lifts en hiptrusts. Alles met alleen de stang of lichte gewichten, want het is nog maar de tweede keer sinds twee-drie maanden. Afsluitend doe ik nog drie rondjes leg raises-ankle touches.
Stappen eindtotaal: 16.080.

Vrijdag

De spierpijn valt gelukkig mee, dus ik ga voor een intervaltraining in de ochtend. Nadat ik warm gelopen ben doe ik 8 keer 2 minuten tempo met tussendoor 1.5 minuut heel rustig dribbelen. Daarna uitlopen en bijkomen van de actieve dagen.
Stappen eindtotaal: 14.209.

Zaterdag

Geloof het of niet, maar deze ochtend deed ik helemaal niks! Heb de hele ochtend in bed series gekeken, lekkers gebakken en in de middag samen met Tom naar een wijk hier vlakbij gereden om daar wat rond te wandelen. Een heerlijke zaterdag!
Stappen eindtotaal: 9.266.

Zondag

Ik wilde bijna met een home workout met de banden beginnen, totdat ik besefte dat de sportscholen natuurlijk open zijn. Kort, maar krachtig: squats, reversed lunges, goodmornings, deadlifts met één been, hip trusts en jumping lunges. Daarna nog drie rondjes planken: 30 seconden recht, 30 seconden links, 30 seconden rechts, 30 seconden commando’s. Ik wandel heen en terug en maak einde middag nog een korte wandeling.
Stappen (tot nu, 18:00 uur): 10.795.

Morgen is het tijd voor de laatste laaaaange duurloop! Een halve marathon! Toch wel spannend hoor…

Sportieve Sunday gewenst! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram