Sporten

Mijn sportweek #23

geschreven door Marit juni 1, 2020 0 comments
Mijn sportweek

Een duurloop van 19 kilometer, weer naar de gym en een lekker lui weekend weg met Huggle. Zo zag mijn sportweek eruit!

Maandag

Duurloopdag! Elke week een kilometer verder, dus deze ochtend 19! En die gingen veel lekkerder dan vorige week. Een leukere route uitgestippeld en leuke podcasts in m’n oren. Wel jammer was dat ik daarna moest werken (meestal ben ik maandags vrij en ga ik lekker met de beentjes omhoog na de run), maar de snacks die ik daardoor kon eten maakten veel goed… trrrrrek!
Stappen totaal: 29.137.

Dinsdag 

Een vroege shift en zware benen, dus geen workout! Wel heen en terug op de fiets, wat fijn was om de benen even los te fietsen. 
Stappen totaal: 14.036.

Woensdag

Vandaag is de dag dat ik weer naar de gym mag! De sportscholen zijn inmiddels twee weken open en omdat er sindsdien maar één geval bij is komen, durf ik het aan! Zooo veel zin in! Nu weet ik door het afgelopen reisjaar dat ik het na zo’n tijd vooral heeeel rustig moet opbouwen, ook al is dat moeilijk. Ik deed dan ook alle oefeningen met alleen stang of met lichte gewichten. Heb de afgelopen tijd thuis veel met m’n weerstandsbanden getraind, dus ben wel wat gewend, maar zeker geen zware gewichten. De oefeningen die ik deed: squats, lunges, good mornings, deadlifts met één been en hip trusts. Daarna nog wat afwisselende plank oefeningen en dat was het weer voor deze eerste keer. Zo fijn om terug te zijn! 
Stappen totaal: 13.326.

Donderdag

De spierpijn valt me gelukkig heel erg mee! Morgen gaan we een weekend weg, dus “nu het nog kan” (spullen bij de hand, douche…) ga ik er nog even voor… Geen interval deze keer, maar een rustige 8 km run.
Stappen totaal: 18.069.

Vrijdag 

Een lang weekend weg met Huggle, yay! De ochtend stond vooral in teken van inpakken, daarna wat uurtjes gereden en einde middag parkeren we vlak aan het strand waar we nog een kleine wandeling doen. 
Stappen totaal: 10.543.

Zaterdag 

Tom begint de dag met een wandeling op het strand, ik blijf nog even liggen. De afgelopen dagen veel gewerkt en gesport, dus ik vind zo’n weekend rustig aan doen wel even prima! De rest van de dag rijden we veel met af en toe een kleine wandeling tussendoor. 
Stappen totaal: 9.870.

Zondag 

Minst actieve dag sinds tijden, haha! Meestal zoeken we een toffe hike op tijdens dit soort weekenden, maar het regent veeeel en hard. Gelukkig hebben we een hele mooie (rij)route uitgestippeld en genieten we vanuit de auto. 
Stappen totaal: 4.008 (rennend naar een toilet heen en terug!).

Dat was ‘m voor deze week! Of morgen duurloopdag wordt hangt nog even af van hoe laat we terug zijn van ons weekend weg en of ik dan nog wel zin heb… misschien een dag of twee later!

Sportieve Sunday! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram