FitnessHardlopenSporten

Mijn sportweek #21

geschreven door Marit mei 17, 2020 4 Comments
Mijn sportweek #21

Ondanks dat het leven hier alweer redelijk “normaal” aan het worden is, zet ik mijn #elkeweekeen1kilometerverder challenge voor mezelf voort. Een fijne uitdaging toen de sportscholen gesloten waren (zijn inmiddels open!) en nu wil ik het ook afmaken ook (tot de halve marathon). Hoe mijn sportweek er verder uit zag lees je hieronder!

Maandag

Duurloopdag! Elke week een kilometer verder rennen, dus vandaag 17 kilometer! Daar kwam best wat gezonde spanning bij kijken, kan ik je vertellen. Best een afstand en ik wil elke keer een andere route lopen, maar dat is toch ook altijd wat spannend en qua heuvels soms best wel pittig! Maar I did it! And it feels goooood!
Eind totaal stappen: 23.137.

Dinsdag

De benen voelen wat stijfjes, maar vind het fijn om toch even te bewegen. Ik doe een work out met mijn weerstandsbanden om de benen wat los te krijgen. Daarna nog een half uurtje wandelen/heel rustig joggen voordat ik naar werk vertrek.
Eind totaal stappen: 12.129.

Woensdag

Ik heb een ochtenddienst en ik sport toch het liefst in de ochtend. Dus vaak op de dagen dat ik in de ochtend werk, sport ik die dag niet. Een actieve rustdag, want ik fiets wel bijna een half uur heen en terug naar werk en wandel daar veel rond.
Eind totaal stappen: 12.220.

Donderdag

Same as last week: interval training! Nadat ik warm gelopen ben loop ik 12 keer 1 minuut tempo en daarna 1 minuut heel rustig joggen. Daarna loop ik rustig uit. Een training van zo’n 40 minuten. Heerlijk begin van de (werk)dag!
Eind totaal stappen: 16.907.

Vrijdag

Zelfde verhaal als woensdag: doordat ik werk in de ochtend geen echte workout, maar wel in totaal bijna 30 kilometer gefietst naar werk en een avond gezelligheid in de stad toe. Geen stappen, maar trappen!
Eind totaal stappen: 10.558.

Zaterdag

We worden beide wakker met een licht katertje. Ik voel me gelukkig beter dan verwacht, dus pak na een paar uurtjes liggen in bed de banden erbij en doe een half uurtje een workout met de banden en een paar buikspieroefeningen. Een verfrissend begin van de dag!
In de middag rijden we naar een meer hier vlakbij waar we nog een (heel mooi) rondje wandelen.
Eind totaal stappen: 15.720.

Zondag

Zondag zie ik als rustdag. De eerste uurtjes bestaan namelijk uit pubquizzen met de vriendengroep en daarna doen we lekker rustig aan. Wat wandelen, boodschappen doen en vooral wat klusjes. Oh ja, en opladen (eten!) voor de duurloop morgen ;).
Stappen tot zover (18:00 uur): 9.809. Bijna mijn stappendoel voor vandaag gehaald!

De sportscholen zijn hier dus weer open! Echt bizar (fijn)! Ik durf het nog niet helemaal aan, maar denk dat ik komende week of die week erna wel een kijkje ga nemen. Eerst afwachten of de gevallen stijgen nu we in level 2 zitten… toch een beetje spannend allemaal 😉 Zou jij al gaan? Of zou jij ook nog wat op je hoede zijn?

Sportieve Sunday gewenst! ♥ 

4 Comments

Rachel Versluis- Kromdijk mei 18, 2020 at 11:55

Altijd fijn om zo’n digitale schop onder de kont te krijgen, als ik zie wat je allemaal doet dan denk ik; Rachel hup van die stoel af!

Antwoord
Marit mei 20, 2020 at 01:51

Haha, YEAHH! Go for it!

Antwoord
Annemieke mei 18, 2020 at 17:12

Wauw, goed bezig zeg!!! Ik vind het echt een heel leuk idee en mooi doel om elke week een kilometer meer te lopen. Ik wil dat ook gaan doen, alleen heb ik nu wat ‘opstart problemen’ met mijn nieuwe hardloopschoenen. Met een ander zooltje erin hoop dat ik snel weer kilometers kan gaan maken, verder dan 4 of 5 km hahaha
Wat betreft de sportscholen zou ik het ook even aankijken, laat een ander maar eerst gaan 😉
Veel plezier nog aan de andere kant van de wereld!

Antwoord
Marit mei 20, 2020 at 01:54

Hi Annemieke, wat leuk dat je erdoor geïnspireerd raakt. Hopelijk raak je snel aan een nieuw zooltje. En dan voorzichtig opbouwen! En 4 of 5 km is ook prima hé! Thanks voor je reactie.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram