HardlopenSporten

Mijn sportweek #20

geschreven door Marit mei 10, 2020 4 Comments
Sportieve Sunday

De twintigste keer alweer dat ik mijn sportweek deel. Sommige weken zullen veel op elkaar lijken, maar door het reizen, verschillende woonplekken en het corona virus zit er waarschijnlijk veel variatie in. “Normaal” ben ik veel (meer) in de sportschool te vinden, maar daar is de afgelopen twintig weken niet veel sprake van geweest… hopelijk snel weer! En hopelijk voor jullie ook! Zo zag de afgelopen sport(ieve) week eruit:

Maandag

Duurloopdag! Eén van mijn collega’s wil standaard op de maandag werken, dus ik heb deze dag gebombardeerd tot duurloopdag. Zo hoef ik namelijk niet na een lange afstand nog naar werk, maar kan ik lekker met de beentjes omhoog tijdens een thuiswerkdag. Vorige week 15 kilometer, dus deze week 16 kilometer! Zondag had het de hele dag geregend, maar maandag werden we wakker met een heerlijk zonnetje en had ik zin om te rennen! De laatste kilometers waren zwaar, maar dat gevoel dat het weer gelukt was, gaf zo’n kick! Volgende keer (morgen) gaan we voor de 17… spannend!
Stappen totaal: 24.303

Dinsdag

Omdat ik pas om 12 uur hoef te beginnen op werk, doe ik in de ochtend een home work out: zes oefeningen met de weerstandsbanden, buikspieroefeningen en daarna wandel ik nog een rondje in de wijk om de benen van gister wat los te lopen.
Stappen totaal: 12.118

Woensdag

Heen en terug van werk fietsen, werken en een rondje wandelen einde middag. Een actieve rustdag!
Stappen totaal: 10.471

Donderdag

Weer pas om 12 uur beginnen, dus tijd voor de wekelijkse intervaltraining! Ik doe een piramidetraining: 1 minuut, 2 minuten, 3 minuten, 4 minuten, 3 minuten, 2 minuten, 1 minuut tempo en daartussen steeds 1 of 2 minuten rustig joggen. Pittig, maar merk dat het erg effectief is! Daarna lekker de benen losfietsen naar werk.
Stappen totaal: 17.588

Vrijdag

Heen en terug fietsen van werk, werken en bij thuiskomst een uur wandelen met spraakmemo’s van mijn vriendinnen… gezellig!
Stappen totaal: 14.406

Zaterdag

Tom en ik beginnen de dag met een heerlijke boks & banden work out in het park (ik doe deze workout met de banden). In de middag rijden we naar de kust en wandelen over het strand. Zooooo fijn!
Stappen totaal: 13.138

Zondag

Na een rustige ochtend gaat we in de middag een stuk fietsen. Ik op mijn eigen fiets, Tom leent de mountainbike van de buurman. We fietsen door het centrum naar het strand. Het zonnetje gaat er zelfs bij schijnen! In totaal hebben we bijna 30 kilometer gefietst. Soms best pittig met de heuvels, maar het was een super mooie route langs de kust.
Geen stappen maar trappen dus… 😉
Stappen totaal: 4.925 (het is nu 17:30, maar blijf op deze bank hangen vanavond, haha!)

Heb jij ook een sportieve week gehad?

4 Comments

Sharon mei 12, 2020 at 21:20

Blijft leuk & motiverend om te lezen!

Antwoord
Marit mei 20, 2020 at 01:50

Thanks voor je support, Sharon! 🙂

Antwoord
Marcella Molenaar mei 18, 2020 at 13:35

Hé, telt jouw Fitbit geen stappen als je fietst? Bij mij wel…

Antwoord
Marit mei 20, 2020 at 01:51

Vrijwel niet! Dat deed ‘ie wel vaak bij mijn vorige Fitbit, maar bij deze (charge 3) amper!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram