Sporten

Mijn sportweek #19

geschreven door Marit mei 3, 2020 0 comments
Mijn sportweek #19

De week begon met een lange duurloop op de maandag (bijna 25.000 stappen) en eindigde met een dag alleen maar bankhangen (2.500 stappen). Een bewogen sportweek 😉 Lees je mee?!

Maandag

Elke week een kilometer verder rennen, dus deze dag stonden er 14 kilometers op de planning… dit werden er 15! Ik was iets te enthousiast in het centrum aan het rondrennen, terwijl het vanaf daar nog best een stukkie naar huis is. Maar, het was wel een hele leuke run met veel variatie (een roze brug, een super stil centrum en de haven). De laatste kilometers waren zwaar, maar bij thuiskomst was ik super trots! Nu is de vraag… ga ik tijdens de volgende duurloop (morgen/maandag) 14 of 16 km rennen? You tell me!
#STAPRIL totaal: 24.114 stappen (record deze maand!).

Dinsdag

Vandaag was weer de eerste werkdag na vijf weken! Al vroeg begonnen we met schoonmaken en voorbereiden. Genoeg beweging dus! En… eindelijk kan ik ergens doelgericht heen fietsen! Ik kocht namelijk een dag voor lockdown een nieuwe fiets en die kan ik nu mooi gebruiken als ik moet werken. Het is zo’n 7 kilometer fietsen naar werk, waar ik door de heuvels en stoplichten zo’n 25 minuten over doe. Helemaal top!
#STAPRIL totaal: 13.000 (precies ja!).

Woensdag

Na een ochtend werken trek ik bij thuiskomst gelijk de sportkleren aan om een half uurtje met de weerstandsbanden (ze zijn weer op voorraad!) zijn aan de slag te gaan. Ik doe side walks, squats, walking lunges, donkey kicks, hiptrusts en planken met uitstap… drie rondjes!
#STAPRIL totaal: met alleen werken en een banden workout kom ik nog niet aan de 12.000 stappen, dus ik ga einde middag nog een blokje om in de wijk.
#STAPRIL totaal: 13.232 stappen.

Donderdag

Naast het heen en weer fietsen naar werk niet echt een workout, dus einde middag zat ik nog lang niet aan mijn stappendoel. Het was de laatste dag van #stapril, ook gelijk de moeilijkste. Ik had zin om op de bank te ploffen, maar ben toch nog een wandeling gaan maken, wat achteraf heerlijk was!
#STAPRIL totaal: 12.079 stappen.

Vrijdag

Ik blijf lekker mijn Fitbit om houden, want wat een motivatie geeft het in deze tijd om in beweging te blijven! Ik begin de dag met een intervaltraining: 10 keer 2 minuten tempo met 1 minuut rustig joggen tussendoor. Ervoor en erna 5 minuten rustig hardlopen als warming-up en cooling-down. Daarna fiets ik naar werk en op werk haal ik na een paar uurtjes de 12.000 stappen!
Stappen totaal: 15.493.

Zaterdag

Ik heb mijn stappendoel van 12.000 weer op 10.000 gezet, dat vind ik wel genoeg! Deze zaterdagochtend heb ik weinig zin in een work out, maar omdat we deze dag weinig te doen hebben, weet ik dat ik me zoveel beter ga voelen als ik wel de dag begin met beweging. En yes! Na een klein uurtje sporten in het park (boksen, banden en buikspieroefeningen) voel ik me zoveel beter! Op een wandeling in de middag na heerlijk en voldaan bankhangen!
Stappen totaal: 14.968.

Zondag

Het is zondagmiddag 17:00 uur nu ik deze blog afmaak. Ik kan me niet herinneren wanneer dit voor het laatst gebeurd is, maar ik zit nog steeds binnen! Ik ben nog geen één seconde buiten geweest. Nu moet ik ook zeggen dat dit komt omdat het al uren heel hard regent. Ik kan binnen een workout doen, maar ik heb gewoon echt geen zin! En dat vind ik eigenlijk wel heerlijk 😉 Zo nog even naar de supermarkt en dan is het mooi geweest voor deze toch wel sportieve week!
Stappen totaal hou je vast… 2.516! 😉

Sportieve Sunday gewenst! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs