Sporten

Mijn sportweek #18

geschreven door Marit april 26, 2020 0 comments
mijn sportweek

Elke week een kilometer verder rennen, boksen, home workouts met mijn weerstandsbanden en vooral heel veel #stapril wandelingen. Het was weer een sportieve week! Ik ga je vertellen wat ik allemaal deed.

Maandag

Ik begin de week met de duurloop! Vorige 12 kilometer, dus deze week 13! Geen regen deze keer, maar een prachtig ochtendzonnetje en fijne podcasts in mijn oren. Super lekker gelopen en mega voldaan stap ik bijna 1,5 uur later de douche in. Trouwens… sinds een paar weken eindig ik iedere douchebeurt met een halve minuut koud water. Geeft me veel energie, een kick en naar mijn idee reageert mijn huid er ook goed op. Aanrader dus! Lees er meer over in deze Weetje Woensdag!
In de middag fiets ik (de benen los tijdens) een rondje voordat ik de was ophaal bij de wasserette (jup, we hebben geen wasmachine).
#STAPRIL: 18.758 stappen.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een korte workout binnen. Ik gebruik mijn weerstandsbanden (tijdelijk weer uitverkocht, maar snel weer op voorraad!) en doe bij sommige oefeningen (squats en lunges) een rugzak op mijn rug met gewicht erin (tip!). Afsluitend wissel ik 3 keer 30 seconden planken met 50 mountain climbers met elkaar af.
In de middag nog een blokje om de delen achter de laptop te onderbreken.
#STAPRIL: 12.067 stappen.

Woensdag

Tom en ik gaan in het park hier vlakbij een kwartiertje boksen en eindigen met dips, opdrukken en planken. Heerlijk om zo de dag samen te beginnen! In de middag wandel ik uiteraard nog een blokje om… mijn dagelijkse stappen doel + frisse lucht halen!
#STAPRIL: 13.833 stappen.

Donderdag

Intervaltraining-dag! Als ik warmgelopen ben loop ik 6 keer 3 minuten snel, afgewisseld met 2 minuten rustig joggen. Voordat de avond (/bankhangen) begint nog een blokje om.
#STAPRIL: 14.477 stappen.

Vrijdag

Deze dag begin ik met een wandeling. Videobellend met vriendinnen loop ik de Mount Albert op en neer. Nadat we samen Temptation Island hebben gekeken ga ik nog een half uurtje aan de slag met mijn weerstandsbanden voor de benen & billen. In de middag fiets ik een rondje wanneer ik boodschappen doe en that’s it for today!
#STAPRIL: 14.488 stappen.

Zaterdag

We hebben in de middag afgesproken met een paar Nederlanders in het park wat op zo’n 5 kilometer wandelen zit. Bij thuiskomst hebben we 12.000 stappen op de teller en dat is fijn, want in deze laatste week van #stapril heb ik mijn stappendoel met 2.000 stappen omhoog gegooid!
#STAPRIL: 15.165 stappen.

Zondag

Nadat we (weer) flink verloren hebben bij de veel te vroege pubquiz met Tom zijn vrienden, gaan we in het park een half uur boksen met oefeningen (push ups, dips en mountain climbers) tussendoor.
In de middag wandel ik nog een rondje in de buurt en we sluiten de dag af met een flinke schoonmaak in onze studio. Nu ik deze blog type (17:35) zit ik nog niet aan mijn stappendoel, maar daar ga ik zeker nog voor zorgen (binnenshuis).

Dat was ‘m voor deze week. Komende week gaat er weer heel anders uit zien, want vanaf dinsdag mag ik weer aan het werk! Toch ga ik daarnaast zeker tijd vrij maken voor sporten, denk ik. Eerst maar 14 kilometer rennen morgen 😉

Hoe was jouw sportweek? Sportieve Sunday gewenst!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs