HardlopenSporten

Mijn sportweek #16

geschreven door Marit april 12, 2020 2 Comments
Mijn Sportweek #16

In deze derde week van lockdown weer heel wat wandelingen, hardlopen wat steeds een kilometer verder gaat en natuurlijk pakte ik mijn weerstandsbanden erbij voor wat benen&billen werk. Zo zag mijn sportweek eruit!

Maandag

Ik begin de week met een benen & billen workout met mijn weerstandsbanden (sorry sorry! De levertijd wordt steeds uitgesteld i.v.m. het virus, hopelijk volgende week weer te bestellen!). Deze ochtend doe ik 10 oefeningen die ik steeds 45 seconden doe met 15 seconden rust ertussen, 3 rondjes! 30 minuten in totaal dus… heerlijk begin van de dag/week!

Einde middag wandelen Tom en ik naar het bergje wat in onze wijk staat (Mount Albert). Zo’n 20 minuten (omhoog) lopen vanaf ons huis en daarna weer 20 minuten (of iets sneller) naar beneden. Leuke route, heerlijke klim en fijn om de (werk)dag zo af te sluiten.
#stapril eindtotaal van de dag: 10.319 stappen.

Dinsdag

Zoals ik vorige week al vertelde wil ik iedere week een kilometer meer gaan hardlopen. Vorige week liep ik 10 kilometer, deze week (deze dag dus) 11 en dan volgende week 12. Echt een leuke uitdaging voor mezelf!

Einde middag loop ik nog een klein blokje om, om de dag af te sluiten (en de memo’s van vriendinnen te luisteren, haha).
#stapril eindtotaal van de dag: 15.570 stappen.

Woensdag

Om 7:00 uur in de ochtend (21:00 uur NL tijd) heb ik afgesproken om met vriendinnen te videobellen (één van de #stapril tips). Tom ligt nog te slapen, dus ik ga voor een heerlijke ochtendwandeling in het opkomende zonnetje. Einde middag wandel ik nog een blokje om en boks een kwartiertje met Tom.
#stapril eindtotaal van de dag: 14.853 stappen.

Donderdag

Piramidetraining! Dit is wat ik deed:
– 5 minuten inlopen
– 1 minuut tempo, 1 minuut rustig dribbelen
– 2 minuten tempo, 1 minuut rustig dribbelen
– 3 minuten tempo, 2 minuten rustig dribbelen
– 4 minuten tempo, 2 minuten rustig dribbelen
– 3 minuten tempo, 2 minuten rustig dribbelen
– 2 minuten tempo, 1 minuut rustig dribbelen
– 1 minuut tempo, 1 minuut rustig dribbelen
– 5 minuten uitlopen

Een pittige, maar heerlijke hardlooptraining van bijna 40 minuten (aanrader!). In de middag nog een korte wandeling + boodschappen gedaan.
#stapril eindtotaal van de dag: 15.357 stappen.

Vrijdag

Net zoals vorige week vrijdag doe ik deze benen&billen workout via YouTube. Vind het echt een leuke workout, maar wil ook weer wat anders proberen dus tips zijn welkom!

In de middag wandel ik ruim een uur om ondertussen heerlijke te spraakmemo’en met vriendinnen. Zelfs in deze tijd raken we niet uitgekletst, haha 😉
#stapril eindtotaal: 12.461 stappen.

Zaterdag

Ik ben veel te vroeg wakker (half 6) dus met zonsopgang ren ik een snelle 5 kilometer. Na een uitgebreid ontbijt wandelen Tom en ik naar de top Mount Roskill. Een uur heen en daarna een uur terug in het heerlijke herfstzonnetje.
#stapril eindtotaal van de dag: 20.872 stappen (inclusief 141 verdiepingen!).

Zondag

Vandaag geen echte zweet workout, maar wel weer een lange wandeling. Ik heb namelijk met een Nederlands stel afgesproken op Mount Eden om eventjes bij te kletsen (met carrotcake). In totaal 10 kilometer gewandeld. In de middag ons studiootjes schoongemaakt en vanaf nu (het is 15:36u) niks meer doen! Borrelhapjes gaan zo de oven in, wijntje erbij en La Casa de Papel! It was a good weekend!
#stapril eindtotaal van de dag (tot nu toe dan): 16.590 stappen.

Zoals je ziet heb ik afgelopen week veel gewandeld. Ik vind dat (vooral in deze tijd) zo heerlijk om te doen! Je kunt gewoon lekker je kloffie aanhouden, podcastje in (of soms gewoon even niks in), genieten van het zonnetje, frisse energie opdoen en toch ook even wat andere mensen zien. Ja, ik zit lekker in de #stapril challenge en ga daar komende week lekker mee door!

Hoe was jouw (sport)week? Ook veel gewandeld of ben je meer van de home workouts?

Sportieve Sunday!

2 Comments

Rachel Kromdijk april 14, 2020 at 15:52

wauw ik heb zoveel respect voor je, wat doe je dit toch allemaal goed zeg.

Antwoord
Marit april 23, 2020 at 02:17

Ahw, dankjewel Rachel! 🙂 Word er zelf ook echt blij van!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs