FitnessHardlopenSporten

Mijn sportweek #14

geschreven door Marit maart 29, 2020 0 comments
boksen met Tom

Een bizarre situatie, maar als je opeens zonder baan zit wel goed voor het sporten! Afgelopen week had ik veel tijd over en ben ik iedere ochtend (na een bak koffie) begonnen met beweging in het liefst de buitenlucht. Hoe mijn sportweek eruit zag, ga ik je nu vertellen!

Maandag

Deze maandag begin ik niet zoals de voorgaande maandagen in de gym, maar ik doe in de ochtend even rustig aan. Einde ochtend vertrek ik op mijn nieuwe fiets naar mijn werk (half uurtje!). Hier hoor ik vervolgens dat we voor de komende vier weken dichtgaan, dus na een paar uurtjes fiets ik weer terug naar huis.

Dinsdag

Nu ik geen baan meer heb waar ik zo’n 30-35 uur per week rond huppel, “moet” ik mijn energie ergens anders in kwijt. Na maanden ren ik weer eens een 10 km! Wat een heerlijk gevoel! De rest van de dag doe ik lekker rustig aan.

home workout
Woensdag

Ik begin de dag met een banden workout in onze studio en doe zes van deze oefeningen (drie rondjes!).
In de middag fiets ik een half uurtje heen en terug naar Joost & Viora die in een airbnb in het centrum zitten. Heerlijk een uurtje frisse buitenlucht.

Donderdag

Vanaf vandaag gaat de “lockdown” echt in in Nieuw Zeeland. Gelukkig mag je nog wel de straat op met gepaste afstand, dus ik trek mijn hardloopschoenen aan voor een intervaltraining. Eerst 5 minuutjes warm lopen, daarna 6 x 2 minuten tempo, 2 minuten rustig joggen tussendoor en daarna nog 5 minuutjes uitlopen. Bij thuiskomst nog 3 x 45 seconden planken en klaar ben ik! Ik hou zo van in de ochtend sporten!

Vrijdag

Vandaag begin ik de dag met een wandeling van een half uur (terwijl ik aan het videobellen ben met vriendinnen). Daarna 20 minuutjes yoga! Ik heb al eventjes niet aan yoga gedaan, maar wanneer ik dat doe, doe ik meestal dit filmpje. Vind deze heel fijn!

home workout
Zaterdag

Tom en ik beginnen de dag met een benen, billen & abs workout via de Adidas app (hierin vind je verschillende workouts op verschillende niveau’s, heel chill!).
In de middag wandelen we Joost & Viora tegemoet en treffen elkaar in het midden, voor beide zo’n 40 minuten wandelen. Even kletsen en weer terug. Fijn om elkaar even te zien, er even uit te zijn en het herfstzonnetje scheen heerlijk!

Zondag

Na een korte run gaan Tom en ik samen 10 minuten boksen. We doen dan altijd de “punches”(?) die we kennen. Ik een minuut, hij een minuut en dat 5 keer (elke keer verschillende punches, dus gewoon “naar voren”, “hoek”, “upper cuts, bukken en daar wisselen we in af). Daarna nog opdrukken en planken en dat is het voor de zondag!

Zoals je ziet veel beweging. Denk ook dat dit heel belangrijk is als je (opeens) veel thuis zit. Op een “normale” dag beweeg je toch snel al veel meer… je fietst ergens heen, wandelt rond op je werk, etc. Komende week ga ik dit dan ook zeker doorzetten: iedere ochtend beginnen met een klein uurtje beweging. Hardlopen, boksen, banden, wandelen, yoga…

Disclaimer: natuurlijk wil ik jullie (niet alleen in deze tijden, maar ook wel juist in deze tijd) inspireren met bewegen en goed voor jezelf zorgen, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt. Ik raad je aan iedere dag zeker even te bewegen (in de buitenlucht), maar laat je niet gek maken door alle home workouts en sportselfies die je nu voorbij ziet komen op social media. Zie het juist als een trots momentje van diegene en inspiratie voor jou om die dag ook nog even te bewegen. Laat je inspireren, plan je beweging in en vergeet niet naar je eigen lichaam te luisteren (rust is ook goed)!

Hoe zit dat bij jou? Sport jij nu veel thuis? Of vind je het juist moeilijk om je tot sporten aan te zetten? Mis je de sportschool al? En sport je liever in de ochtend, middag of avond?

PS. Woensdag 1 april… #STAPRIL?!?!?!?!?!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs