FitnessSporten

Mijn sportweek #13

geschreven door Marit maart 22, 2020 0 comments
mijn sportweek #13

Een hele gekke, onwerkelijke week, maar wel een week waarin beweging en gezondheid heel belangrijk was/is. Zowel fysiek, als mentaal. De sportscholen in Nederland zijn gesloten, maar gelukkig is er online genoeg inspiratie te vinden voor workouts die je thuis kunt doen! De sportscholen hier zijn nog niet gesloten, dus ik ben afgelopen week nog een paar keer geweest, maar dat was voor mij voorlopig de laatste keer. Wil het risico niet “onnodig” gaan opzoeken. Maar voordat dat zo ver is, eerst delen wat ik de afgelopen week deed op sportgebied!

Maandag

Net zoals de voorgaande weken begin ik ook deze maandag in de gym! Ik begin maandags vaak rond 11-12 uur met werken, dus daarvoor sporten vind ik heerlijk! Wat ik doe: een warming-up met mijn weerstandsbanden, squats, reversed lunges, good mornings, dead lifts en hip trusts. Voor de rug doe ik de bent over row en afsluitend wissel ik verschillende vormen van planken met elkaar af. Als cooling down wandel ik 20 minuten naar huis. Lekker!

Dinsdag

Deze keer een ochtenddienst, dus bij terugkomst thuis trek ik de hardloopkleding + schoenen aan voor een korte run. Ik ren namelijk naar de K-mart om te kijken of ze hier skeelers hebben. Dat hebben ze, maar ik kom er ook achter dat ze best goedkope fietsen verkopen. Hmmm, even over nadenken dus. Ik ren weer 2 kilometer terug naar huis (in totaal 4 km).

Woensdag

Aangezien ik pas rond 11 uur hoef te werken en het moeilijk vind om stil te zitten, ga ik voor een 6 km run in het koude ochtendzonnetje. Gedoucht en wel stap ik voor het eerst hier in Auckland op de fiets naar werk (even oefenen met de heuvels). Een elektrische fiets, dat wel. In een half uurtje fiets ik naar werk… lekker!

Donderdag

Ik hoef pas om 11 uur te werken, dus ga voor die tijd nog een uurtje sporten in de gym. Ik ren 10 minuten heen en in de sportschool doe ik: squats (yay, weer een beetje zwaarder!), bulgarian split squats, deadlifts, hip trusts en deadlifts met één been. Voor de rug doe ik twee oefeningen en afsluitend wissel ik drie keer leg raises met ankle touches met elkaar af. Daarna ren ik weer 10 minuutjes terug naar huis.

Vrijdag

Werken, maar verder even niks… ook fijn!

Zaterdag

Samen met Joost & Viora een weekendje kamperen! Na een uurtje rijden stappen we uit voor een heerlijke wandeling van een uur tussen de schapen en in bergen. Met uitzicht op zee!
Wanneer we einde middag op de camping staan doen Viora en ik nog een korte workout met de weerstandsbanden (hopelijk eind maart/begin april weer online!). Even de billen trainen!

Zondag

Na een super rustige ochtend is het tijd voor weer een wandeling in de bergen. Weer tussen de schapen, maar ook koeien deze keer. Er zaten een paar pittige klimmetjes in, maar de omgeving en het uitzicht zijn wederom prachtig. Na 1,5 uur komen we voldaan weer terug bij de auto’s.

Dat was ‘m voor deze week. Komende week dus geen sportschool, dus thuis aan de slag! Daar volgende week alles over!

Wat heb jij zoal gedaan op sportgebied? Ben je veel gaan wandelen? Hardlopen? Heb je thuis gesport of heb je het juist heel rustig aan gedaan?

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram