FitnessHardlopenSporten

Mijn sportweek #10

geschreven door Marit maart 1, 2020 2 Comments
Mijn sportweek #10

Een week waarin ik weer verschillende gyms en workouts uitprobeerde en daarbij is het vele staan en lopen op werk (en naar werk toe) ook weer even wennen. Ik ga je vertellen hoe mijn sportweek eruit zag!

Maandag

Na een ochtendshift besluit ik om niet naar de gym te gaan, maar lekker naar “huis” (de airbnb) te wandelen. 8 kilometer door de wijken van Auckland. Leuk en mooi!

Dinsdag

Vandaag is het wel tijd voor de gym! Na mijn ochtendshift ga ik gelijk door voor een workout: squats, bulgarian split squats, deadlifts, deadlifts met één been en hip trusts. Daarbij doe ik nog twee oefeningen voor de rug: barbell bent over row en dumbell row. Afsluitend nog een paar buikspieroefeningen en de cooling down is een klein uurtje wandelen naar huis. Het ov is hier niet zo goed geregeld, ik bespaar me vaak de frustraties en ben liever wat langer, goedkoper en sportiever onderweg!

Woensdag

Vandaag geen ochtend, maar een middagshift. Ik begin de dag met een 5 km run in het park. Lekker! Daarna werk ik zo’n 6 uur, wat veel staan en lopen is. Voel ik ook wel op het einde van de dag!

Donderdag

Na een ochtendshift doe ik… lekker niks! Een kleine wandeling naar huis, maar daar hou ik het bij. Heerlijk chillen!

Vrijdag

Ik begin de dag met een banden workout. Doe zo’n zes oefeningen uit deze blog en doe dat drie rondjes. Daarna nog wat push ups (nu nog op de knieën, maar hopelijk over een paar weken weer 10 “normale”!) en 3 x 30 seconden planken. In de middag wandel ik 6 kilometer om koffie te halen en te voice memo’en naar vriendinnen.

Zaterdag

Vanochtend ga ik weer een boksles bij een gym proberen. Om 9:15 gaan we van start met een klein clubje. Oh, wat vind ik boksen toch leuk! Je moet je zo focussen op het boksen, waardoor je alles om je heen vergeet. Het is best een pittig uurtje, dus de rest van de dag loop ik met trillende handjes, haha.

Zondag

Spierpijn in mijn armen, maar vandaag is het tijd om te “verhuizen“! Na een uurtje of twee zijn we al klaar en lopen we naar de winkels om nog wat dingen te kopen. Een heerlijk rustig dagje.

Wat heb jij zoal gedaan afgelopen week? Een sportieve Sunday gewenst! ♥

2 Comments

Manouk maart 1, 2020 at 13:49

Ik ga sinds september ook boksen. Ik probeert twee keer per week te gaan, maar minstens 1x. Zo leuk! Echt een fijne training, je bent superactief bezig en omdat je ook techniek leert gaat de tijd heel snel. Nooit verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden.

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 21:51

Wat cool om te horen! Ik vind het echt zoooo leuk! Het maakt dat mijn gedachten even helemaal uitgaan en ik vol in het moment zit. Kapot gaan, energie kwijt, maar vooral heel veel energie krijgen. Heerlijk! Geniet ervan!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs