Sporten

Mijn sportweek #1

geschreven door Marit december 8, 2019 0 comments

Yay, back in the fitness game! Na meer dan vier maanden reizen ben ik sinds een paar weken eindelijk weer regelmatig aan het sporten. Tijdens het reizen heb ik zeker niet stil gezeten, maar het was wel veel minder vaak en intensief dan ik “normaal”/het liefst doe. Nu ik weer “back on track” ben, lijkt het me leuk om met jullie te delen wat ik zoal in een week doe op sportgebied.

Maandag

Nadat ik de kinderen (van het Workaway gezin waar we nu verblijven) naar school/de creche hadden gebracht, was het EINDELIJK tijd om een sportschool te zoeken. Aangezien we nog niet zo goed weten waar we uiteindelijk gaan wonen, leek het me verstandig voor een sportschool te kiezen die op meerdere plekken zit. Niet mega gezellig (vind ik), maar goed, in de sportschool kom ik meestal om te sporten, niet om te kletsen (hehe). Ik heb direct een abonnement genomen voor een paar weken. Daarna was het tijd om na vier maanden (alleen een paar keer in een hotelgym gestaan) echt het krachttraining weer op te pakken, iets wat ik nog altijd leuk vind. Eigenlijk vind ik het nu alleen nog maar leuker, want vanaf dit punt boek ik elke week progressie en ben ik super gemotiveerd.

Ik heb super veel zin om te knallen, maar ik weet dat ik het rustig weer moet opbouwen. Ben best wel wat in de weer geweest met mijn weerstandsbanden (ideaal voor op vakantie/tijdens het reizen), maar in de sportschool gebruik ik mijn spieren toch weer op een andere manier. En dat kan zorgen voor behoorlijk wat spierpijn.

Op de één of andere manier vind ik mijn bovenlichaam trainen sinds dit jaar helemaal niks meer aan, onderlichaam daarentegen vind ik super leuk. Diegene die achter de balie staat weet me tijdens het abonnement afsluiten over te halen direct met zijn HIIT les mee te doen. Een goed begin van #projectcomeback! Daarna doe ik nog wat oefeningen voor de benen/billen: bulgarian split squats, goodmornings, deadlifts met één been en hiptrusts. Dit allemaal met heel weinig gewicht en focus op uitvoering. Afsluitend nog wat buikspieroefeningen en daarna is het klaar.

Favo Friday
happy face in de nieuwe gym!
Woensdag

Vooral in mijn hamstrings ontzettend veel spierpijn. Niet ideaal, maar het hoort er ook wel wat bij als je weer begint met krachttraining. Toch wil ik weer wat doen en loop ik einde middag naar de sportschool voor een uurtje boksen. Helaas heb ik me verkeken op het rooster, want er is geen boksen, maar… zumba! Nouja, nu ik er toch ben. Een ontzettend enthiousaste vrouw gaf de les (volgens mij zijn zumba train(st)ers altijd super enthousiast?!). Een uur later stapte ik vrolijk weer de sportschool uit. Weer wat anders en lekker uurtje bewogen!

Vrijdag

Eindelijk werd ik wakker zonder spierpijn en dus ging ik gelijk in de ochtend naar de sportschool voor weer een “legday“. Deze keer geen HIIT training vooraf, maar een kwartiertje op de crosstrainer. Daarna deed ik squats, walking lunges, deadlifts, hiptrusts en de legpress. Dit alles weer met bijna geen gewicht. Afsluitend nog een paar buikspieroefeningen en 10 minuten cooling down op de crosstrainer. Voldaan liep ik weer naar “huis”.

sportschool
Zaterdag

Ik ben steeds erg vroeg wakker en vind het heerlijk om de dag sportief te beginnen, ook in het weekend. Ik voel me benen van gister, maar gelukkig niet zoveel spierpijn als afgelopen week. Omdat ik flink gebruik wil maken van mijn abonnement, ga ik naar de sportschool voor een klein uurtje cardio: 15 minuten crosstrainer, 5 minuten roeien, 10 minuten helling wandelen op de loopband en afsluitend nog wat planken.

Zondag

YES! Gister heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht dus ik kan na twee weken weer hardlopen! Echt zo rot, mijn enige paar, vrij nieuwe, witte Adidas hardloopschoenen zijn twee weken geleden gejat bij het andere Workaway gezin. Ze lagen bij de voordeur op de veranda samen met allemaal andere schoenen. Echt super sh*t, ik was het hardlopen ook net weer lekker aan het opbouwen. Maar goed, ik heb nu dezelfde schoenen in het zwart gevonden en wilde ze gelijk uittesten! Gelijk uit bed mijn hardloopkleding aangetrokken gaaaaan! Het is hier suuuper heuvelachtig, dus het werd een pittige 6 km run. Wel een mega lekker begin van de dag!

Dat was mijn sportweek! Ik ben door het abonnement + nieuwe hardloopschoenen weer helemaal gemotiveerd. Daarnaast heb ik in de ochtend best veel tijd om te sporten, dus daar maak ik (nu het nog kan) graag gebruik van!

Hopelijk vond je het leuk om te lezen. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram