PersoonlijkSportenTips

Mijn routine tijdens lockdown

geschreven door Marit mei 7, 2020 0 comments
lockdown routine

Tijdens mijn werkdag op maandag 23 maart hoorde ik dat de lockdown in Nieuw Zeeland 48 uur later in zou gaan. Dit voor sowieso vier weken. Niet meer naar werk toe en zoveel mogelijk thuisblijven. Het was even schakelen, maar al snel ontwikkelde ik een fijne routine die ik uiteindelijk zo fijn vond, dat ik het zelfs weer schakelen vond om na de lockdown weer naar het werk te gaan (haha). Hoe mijn routine er tijdens de lockdown uitzag? Ik neem je een dag mee.

7:00 uur

Mijn wekker staat elke dag om 7:00 uur, maar vaak ben ik al eerder wakker. Tom blijft nog even liggen, ik drink een glas water met citroen, slik een vitamine B12 pil en zet koffie voor mezelf. Ik haal mijn mobiel van de vliegtuigstand en kan nog even appen met familie en vrienden in Nederland.

Terwijl ik koffie drink maak ik een planning voor de dag. Dit helpt mij ontzettend om regelmaat te houden en ook te weten wat ik van mezelf verwacht op een dag. Afstrepen geeft me motivatie en aan het einde van de dag een voldaan gevoel, omdat ik heb gedaan wat ik moest doen. Het is niet veel, maar it keeps me going!

8:00 uur

Elke dag begin ik met beweging. Zo’n twee keer in de week hardlopen, twee keer in de week met de weerstandsbanden of boksen met Tom en op de dagen dat ik niet echt zin heb in een echte workout, ga ik wandelen. Altijd de dag beginnen met een frisse neus, frisse energie en vooral een super goed gevoel.

9:00 uur

Tijd voor een douche! En sinds het begin van de lockdown begin ik die warm, maar eindig ik die met een halve minuut koud water. Dit zorgt bij mij elke keer weer voor een overwinningsgevoel en ik kan je zeggen: da’s lekker om je ochtend mee te beginnen!

Waar ik tot een tijdje terug de dag standaard begon met ontbijt, vind ik het nu veel fijner om na mijn activiteit en douche te ontbijten. Vooral omdat ik niet naar werk toe hoef, heb ik hier nu alle tijd voor. Zoals je vast wel weet is mijn ontbijt bijna altijd een warme havermout. Ik vind dat gewoon zo lekker! Tom zit inmiddels achter zijn bureau (vaak wandelt hij een rondje voordat hij begint), dus ik zet in mijn eentje een serie of YouTube op. Even lekker chillen!

10:00 uur

Mijn werk bij Well + Good ligt dus even stil, maar gelukkig heb ik altijd wat dingen te doen voor mijn bedrijf “Fit with Marit”. Ik heb nog steeds samenwerkingen lopen, schrijf dagelijks een blog, maak recepten en heb natuurlijk een webshop. Elke dag ziet er best wel hetzelfde uit nu, maar toch ook wel weer anders. Nadat ik de mails in mijn inbox en op Instagram heb beantwoordt ga ik aan de slag met een bananenbrood en maak ik foto’s voor een samenwerking.

12:30 uur

Lunchtijd! En dit doe ik altijd gezellig met Tom. Het is deze weken goed weer, dus meestal klappen we onze campingstoeltjes uit en gaan heerlijk in het zonnetje voor onze studio zitten… vitamine D! Na de lunch geniet ik nog een een cappuccino en dan is het voor beide weer tijd om aan de slag te gaan.

13:15 uur

Op mijn planning schrijf ik voor in de middag altijd een to do lijst met allerlei dingen die me gedurende dag binnen schieten. Een blog afmaken, een IG post maken en plaatsen, iets schoonmaken in onze studio en tijdens de lockdown ben ik veel bezig geweest met de levering van nieuwe weerstandsbanden. Ach en ondertussen wordt er ook heus wel eens Love Island gekeken (heb het zesde seizoen van UK gebinged).

17:00 uur

De “werk”dag sluit ik altijd af met een wandeling. Soms samen met Tom, soms alleen. Lekker een podcast op en zo’n 30-45 wandelen. Tijdens de lockdown mag je nergens heen rijden voor een wandeling (je mag alleen in de auto naar je werk of de supermarkt) en moet zoveel mogelijk in je buurt blijven qua activiteiten. Blijf dat dit in ieder geval mag en heerlijk om voordat het donker wordt (17:30) nog een luchtje te scheppen en te bewegen.

18:00 uur

Koken! De eerste weken was ik super geïnspireerd om allerlei verschillende gerechten te maken, maar de laatste weken kook ik vaak dezelfde dingen. Vanavond rijst met tempeh, sperziebonen, paprika en homemade pindasaus. Beetje kroepoek erbij… smullen maar!

19:00 uur

In de avond is het vooral heerlijk bankhangen! NPO gemist, Videoland, Netflix, videobellen met familie/vrienden, Insta-scrollen… heerlijk!

21:00 uur

Rond deze tijd lig ik vaak in bed. Soms nog bellen met iemand, soms nog lezen, soms Netflixxen… en dan half uur-uurtje later slapen!

Hopelijk vond je het leuk om te lezen hoe een dag in lockdown er voor mij uitzag. De maatregelen zijn inmiddels iets soepeler dus ik ben weer aan het werk. Binnenkort zal ik delen hoe mijn routine er op een werkdag uit ziet!

planning

Laat een comment achter

Mijn andere blogs