SportenTips

Mijn podcast-tips

geschreven door Marit maart 5, 2020 11 Comments
Podcast tips

Sinds ik het twee jaar geleden heb ontdekt kan ik niet meer zonder: podcasts. Een podcast, oftewel een audiobestand op het internet, kan over van alles gaan. Het nieuws, spannende (waargebeurde en niet waargebeurde) verhalen of bepaalde onderwerpen zoals sporten, eten, mindset, reizen, persoonlijke groei, etc. Zelf luister ik podcasts via Spotify of de Podcast app (op de iPhone).

Ik luister het tijdens het sporten of bijvoorbeeld als ik onderweg ben. Samen met Tom (we hebben tijdens het autoreizen heel wat beluisterd), maar ook vaak alleen. Soms Engels, soms Nederlands. Het hoeven niet altijd hele spannende, interessante of leerzame podcasts te zijn, ik vind het gewoon heerlijk om iets te luisteren.
De afgelopen tijd heb ik/hebben we heel wat beluisterd en daarom leek het me leuk om mijn tips (+ een kleine beschrijving) met jullie te delen… Komt ‘ie!

 • Echt gebeurd: hier is het allemaal mee begonnen. Een podcast waarbij waargebeurde verhalen worden vertelt door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Hele uiteenlopende verhalen in zo’n 10-15 minuten vertelt.
 • Man man man de podcast: wie kent ze niet? Drie mannen (die bij de radio werken) praten over hoe mannelijk ze wel niet zijn. Iedere week een ander onderwerp. Ze stellen zich kwetsbaar op, maar het is overall vooral heel grappig en herkenbaar (ja, ook als vrouw zijnde).
 • Zelfspodcast: vind je bovenstaande podcast leuk, maar baal je dat ze een winterstop hebben? Dan is deze podcast ook wat voor jou! Sander en Jaap die praten over hun mannen-leven met elke week een ander onderwerp wat centraal staat. Ietwat (te) grof soms, maar vooral met heel veel zelfspot.
 • Serial: een Amerikaanse podcast waarin Sarah Koening onderzoek doet naar moorden waarvan niet helemaal duidelijk is wat er precies is gebeurd. In de eerste serie spreekt ze bijvoorbeeld geregeld met diegene die (onterecht?) vast zit. Erg spannend (en waargebeurd). (Als je deze leuk vindt, vind je de podcastserie “S-Town” vast ook leuk.
 • Daders: een Nederlandse podcast waarin iedere aflevering een “dader” van een moord zijn of haar verhaal doet. Heel bizar en indrukwekkend om de andere kant te horen.
 • Laura H.: je kent vast nog wel het verhaal van Laura H., het kalifaatmeisje. Ze ontsnapte aan terreurgroep Islamitische Staat. Hoe dit precies ging, dat hoor je in de podcast.
 • Kofferbakmoord, Deventer Moordzaak, Brand in het Landhuis, Moord op Patrick en Kwaad Bloed: verschillende podcasts, maar wel allemaal waargebeurd en over bepaalde moorden die in het verleden gebeurd zijn.
 • Bob: over een (demente?) vrouw die op zoek is naar “Bob”, haar jeugdliefde. Een grappig, maar zeker ook intrigerend verhaal.
 • De Blankenberge Tapes: super spannende, maar ook bizarre verhalen. Niet waargebeurd (gelukkig), maar wel heerlijk om naar te luisteren.
 • Datevermaak: twee meiden en een jongen (die ook op jongens valt) praten over hun dateleven. Echt heerlijk om naar te luisteren.
 • The Health Code: ik ben fan van Sarah’s Day (een Australische vlogger) en samen met haar vriend nemen ze af en toe een podcast op over hun leven op sport, eet, werk en kindgebied. Luistert lekker weg en dat Australische accent is heerlijk om naar te luisteren.
 • Fake Heiress: ken je het verhaal nog van Anna Delvey? Een jongedame die naar New York verhuisde en hier een fictieve identiteit creëerde. In de podcasts word je meegenomen in haar verhaal en hoe dit alles is gegaan. Bizar!
 • Fit & Fearless: drie meiden uit Engeland die praten over interessante onderwerpen zoals sporten, eten en zelfacceptatie. Luistert lekker weg (leuk accent) en je leert er zeker van.
 • Monica Geuze Fan Podcast: de naam vind ik onderdoen bij wat Doortje & Lena in de podcast bespreken, maar ik kan de humor er wel van in zien. Ze praten over interessante, millennial onderwerpen. Waarom toch die naam? Omdat ze wel een beetje meer zoals Monica willen zijn: meer schijt hebben aan andermans mening.
 • Adem in, Adem uit: ben nog nooit zwanger geweest, maar toch vind ik deze podcast zo leuk om te luisteren. Iedere podcast een andere vrouw die haar verhaal doet over zwanger worden, zwanger zijn en de bevalling. 
 • 30 minuten rauw: een leuk gesprek tussen Ruud de Wild en een gast. Hangt van de gast af of ik ‘m luister, maar luistert meestal lekker weg!
 • Als laatste nog vier Nederlandse podcasts die meer uit het “Nederlandse influencer” wereldje komen en ik leuk en herkenbaar vind op te luisteren: Connect & Grow, The Healthy Chats, JUST.talkabotit en De Avocado Generatie. Over groeien, mindset, sporten, eten, millennials, etc. Leuke en interessante onderwerpen!

Super veel tips, dus hopelijk zit er iets tussen wat je nog niet hebt geluisterd of wat je leuk lijkt! Heb je nog aanvullende tips, laat het dan vooral weten in een reactie hieronder, zo kunnen anderen ook meelezen.

Ik ben heel benieuwd of je vaak naar podcasts luistert en welke je na deze blog gaat luisteren!

Veel luisterplezier!

11 Comments

Laura maart 5, 2020 at 09:21

Leuk! Ik luister zelf ook graag & vaak naar podcasts (zit 1,5 uur per dag in de auto). Er staan een aantal van mijn favorieten tussen en de rest heb ik opgeslagen. Nog een tip: Modern Wisdom!

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 22:04

Oeh ja, dan is het heerlijk om te luisteren! Thanks voor je tip!

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 10:00

Hey! Thanks voor dit lijstje! Als je Adem in, Adem uit leuk vindt, dan vind je Podnataal wellicht ook leuk. Daarin deelt in iedere aflevering een andere vrouw haar bevallingsverhaal. Ik ben zelf ook nog nooit zwanger geweest, maar vind het wel leuk om te luisteren. Have fun in het geweldige NZ (ik wil terug)! 🙂

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 22:05

Oeh, goeie tip! Dank Marit! 🙂

Antwoord
Amerins maart 5, 2020 at 11:23

Ik heb twee van jouw tips opgeschreven, dank 🙂
Mijn tips:
Correspondent met Rutger Bergman via sportify.
De meeste mensen deugen en klimaatverandering bedreigt het voortbestaan van ons land, erg leerzaam.
Podcast app IPhone: de verwarde cavia van Paulien Cornelissen en de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 22:05

Ben nu benieuwd welke je hebt opgeschreven… veel luisterplezier in ieder geval en bedankt voor jouw tips! 🙂

Antwoord
Rachel Kromdijk maart 5, 2020 at 12:09

Ik heb ook getwijfeld of ik hier mee zou moeten beginnen, lijkt me wel tof! thanks voor je tips

Antwoord
Marit maart 5, 2020 at 22:05

Je kunt het altijd eens proberen… wees gewaarschuwd: moeilijk te stoppen 😉

Antwoord
Marit maart 11, 2020 at 10:30

Ik vind Complotcast ook erg gaaf! Zijn 2 mannen die samen complottheorieën gaan bespreken. Eerst gingen ze zichzelf erin verdiepen en zo met elkaar discussiëren, maar later zijn ze begonnen met mensen die in die complottheorieën geloven. Bijvoorbeeld of buitenaardse wezens bestaan, spraken ze met iemand die zegt maandelijks seks te hebben met aliens. Of iemand legt uit waarom hij zeker weet dat de aarde plat is. Het is onwijs interessant en soms ook heel grappig.

Antwoord
Marit maart 17, 2020 at 08:54

Oeh, klinkt interessant! Thanks voor de tip!

Antwoord
Judith juli 14, 2020 at 16:51

Ik vind FF Relativeren en Susy Q&A ook heel leuk 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs