HardlopenSporten

Mijn eerste halve marathon

geschreven door Marit juni 10, 2017 3 Comments

4 jaar geleden liep ik mijn eerste halve marathon. Ik weet het nog heel goed. Ik woonde in een studentenhuis in Groningen, liep stage in de verslavingszorg, was gestopt met schaatsen, had net een tussenjaar gehad met reizen en werken en vond mijn passie in hardlopen. Op mijn stage werd er ook veel hardgelopen, dus zo werd ik gemotiveerd om steeds verder en verder te lopen en zo kwam de halve marathon in Haren op mijn pad. Het was een druilerige dag in maart en ik twijfelde van tevoren om te gaan. Een stuk fietsen, helemaal alleen, nat, koud… maar goed, ik had het al in mijn hoofd. Ik was al een tijdje bezig met afvallen, dus een halve marathon lopen was daaraan een goede bijdrage.

Ik weet nog dat ik net voor het startschot aankwam, zo lang had ik getwijfeld of ik wel of niet ging. De run was nat, modderig en koud, maar toch ook wel heel cool. De route was door het dorp en door het landschap en er stonden mensen aan de zijlijn. Ik had eigenlijk tegen niemand verteld dat ik dit ging doen, vond het op dat moment vrij “normaal” om zomaar een halve marathon te rennen. Er stond dan ook niemand aan de zijkant om me aan te moedigen, maar dat was wat ik zelf wilde. Mijn (hardlopende) moeder had graag willen komen, maar in deze periode wilde ik vooral alles alleen in mijn eentje doen. De laatste kilometers waren ontzettend zwaar, maar ik finishte binnen de 2 uur en dat was mijn doel. Nat en koud zat ik weer op de fiets terug.

Toen was ik trots op mezelf, nu heb ik gewoon een beetje spijt dat ik op zo’n manier mijn eerste halve marathon heb gelopen. Natuurlijk nog steeds trots hoor, maar krijg gewoon een naar gevoel als ik denk aan de gedachtes van toen. Maar goed, we hebben er van geleerd. Ik heb jaren geen hardloopvent meer gerend, zag er het plezier niet meer van in. Ondertussen heb ik wel een veel gezondere relatie met eten en sporten gekregen en inmiddels heb ik zelfs mijn tweede halve marathon gelopen. Een hele speciale, namelijk in Disneyland Parijs afgelopen september. Die zal ik nooit meer vergeten!

Vanavond ren ik dus mijn derde halve marathon. 21.1 kilometer door Zwolle. In deze blog vertelde ik al hoe ik aan mijn startbewijs kom. Mijn doel is om onder de 1 uur en 50 minuten te lopen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben over mijn voorbereiding, te laat gestart en te weinig kilometers gemaakt.
Maar nu ik dit type en mijn doel deel, ben ik extra gemotiveerd en belangrijker: ik heb er echt super veel zin in! Ik ga genieten van elke meter, de mensen aan de zijkant en het gevoel. Deze keer staan mijn ouders wel aan de zijlijn, dus dat vind ik echt heel bijzonder en super leuk! Ook zullen er nog een aantal running girls uit Groningen mee rennen en zal Kelly aan de zijlijn staan. LET’S DO THIS!

PS. Nog geen 16 uur later zal ik aan de start van de Ladiesrun in Eindhoven staan, ook super veel zin in!

3 Comments

Julie juni 10, 2017 at 19:00

Hey Marit,

Super veel succes vanavond, maar ik ben er zeker van dat jij gaat knallen!!!
Ik train momenteel voor 10 km aan de zee in Knokke ( ik kom uit België)!

Groetjes Julie

Antwoord
Marit juni 12, 2017 at 11:44

Wat leuk, ik ben afgelopen zomer in Knokke geweest. Veel succes met trainen en bedankt voor je berichtje! 🙂

Antwoord
Zwolse halve marathon (Marit!) - Running Girls juni 11, 2017 at 10:15

[…] was het dan zover: de halve marathon in Zwolle. Mijn derde halve marathon ooit. De eerste is al lang geleden, de tweede liep ik samen met Kelly & Wilja in Disneyland Parijs. Ondanks dat […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs