EventsSportenVakantie Tijd

Met Primark naar IJsland!

geschreven door Marit januari 25, 2018 2 Comments

Beter laat dan nooit, maar bij deze toch nog een blog met een fotoverslag van de trip naar IJsland samen met Primark.  Toen ik twee maanden geleden een mail kreeg van Primark met de vraag of ik 2018 HEEL GOED wilde beginnen, was ik direct al enthousiast. Sporten, gezond eten, relaxen en bucketlist dingen in… IJSLAND!. Of ik mee wilde? EH JA! Niet alleen omdat ik erg benieuwd naar IJsland was, maar ook omdat ik vorig jaar een hele fijne samenwerking met Primark heb gehad en enthousiast ben over hun sportlijn. Een echte eer dat ik hiervoor werd gevraagd, dus ik heb alles op alles gezet om mee te kunnen en daarom was het extra leuk dat ik uiteindelijk tóch mee kon!

Naast al jullie super lieve berichtjes heb ik ook een aantal vragen gekregen wat de reden is waarom ik met het merk Primark samenwerk. Ik snap zeker waar deze vraag vandaan komt, dus wil ik hier, voordat ik het fotoverslag deel, graag nog wat aandacht aanbesteden. Niet dat ik me hoef te verantwoorden en ik hoef dit stuk ook niet voor Primark te schrijven, maar ik leg het graag uit. Ik vind het super tof om met verschillende (sportkleding)merken samen te werken en nu Primark met een nieuwe sportlijn kwam, vond ik het zeker tof om er op deze manier aandacht aan te schenken. Naast dat ik de sportlijn echt heel mooi vind geworden (in samenwerking met Alice Liveing), is het erg betaalbaar. En dat is natuurlijk waar Primark om bekend staat. Voordat ik vorig jaar een samenwerking aanging, heb ik hier dan ook vragen over gesteld en heb ik me hierin verdiept. Eigenlijk staat alle informatie op hun website en beantwoordden ze hier alle vragen omtrent de onderwerpen werknemers, productie, planeet en ethiek. De producten van Primark zijn niet afkomstig van kinderarbeid. Hier wordt zeer streng op gecontroleerd en fabrieken worden onderzocht. De lage prijzen hebben niets te maken met kinderarbeid en slechte werkomstandigheden, maar komt door een bepaalde manier van produceren en verkopen (ze besparen bijvoorbeeld op veel dingen). Ik hoop daarmee ook jullie vragen te beantwoorden.
Zelf vind ik het heerlijk om af en toe rond te snuffelen in de Primark en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Omdat ik weet dat een groot gedeelte van mijn doelgroep dit ook doet, vind ik het leuk om jullie opdelen manier kennis te laten maken met de (super mooie) nieuwe sportlijn.

Dan nu door naar het fotoverslag! Samen met Carolina (van Foodieness) & Nina (Oona agency) vetrok ik uit Nederland. Het begon allemaal wat hectisch, we hadden namelijk 6 uur vertraging. Dit maakte dat we direct al de eerste uurtjes samen met de anderen, verschillende bloggers uit verschillende landen, misten. Helaas, maar was niet anders. De tweede dag was daarentegen FANTASTISCH. We zijn die dag sportief begonnen en daarna vertrokken naar de bekende Lava Caves & de Blue Lagoon. Een hele mooie ervaring en iets waar we ontzettend benieuwd naar waren.
Ik heb veel vragen gekregen of ik ook tips heb voor IJsland, maar ik ben er echt te kort geweest om jullie van tips te voorzien. Voor nu kan ik zeggen: zeker de moeite waard om heen te vliegen, bezoek sowieso de Lava Caves & the Blue Lagoon en eet vooral heel veel verse vis! Hieronder de foto’s!


DE GROEP! Hier was het nog mega vroeg en leerden we elkaar net kennen. In onze nieuwe sportoutfit deden we een fullbody workout, gegeven door Alice Liveing. Heerlijk wakker worden!


In januari is het in IJsland dus vooral donker. Het wordt om 11 uur in de ochtend licht en om 3 uur in de middag gaat het al schemeren. In die lichte uren was het uitzicht wel echt geweldig! 


Goed bepakt en met helmpjes met lichtjes gingen we de grotten in. 


De lavagrot van binnen. Bijzonder om door heen te lopen. En koud! Overal hingen ijspegels. 


Een heerlijke, verse lunch! Verse vis (zalm, mmm!), rendier paté, schaap, vers brood en luchtige kruidenboter… genieten! En leuk om met anders bloggers te kletsen.


Love mijn nieuwe tuinbroek van Primark! 


Samen met Carolina in de Blue Lagoon. HOE PRACHTIG?! Het water was dus echt heerlijk warm, ronde 38 graden. Je kon zwemmen naar de barretjes om wat drinken te halen of zelfs om een maskertje op te doen. Echt ZO cool!!!


En na het badderen was dit de dinertafel inclusief naamplaatjes! Ik had als voorgerecht een bietensalade, als hoofdgerecht zalm (oh ZO lekker!) en als nagerecht kreeg ik Skyr (uit IJsland!) met dropijs. YUM!


De volgende ochtend stond er nog een yogasessie op de planning. Rekken en strekken (ik ben zo niet lenig) voordat we het vliegtuig in gingen. 

Al met al een super toffe ervaring en leuk om bloggers uit andere landen te ontmoeten. Bedankt Primark!
Foto’s gemaakt door Ollie.

2 Comments

Eline januari 25, 2018 at 09:20

Wat een gave persreis! IJsland staat echt nog hoog op mijn lijstje, het lijkt me daar zo mooi.

Antwoord
Mari Durieux januari 25, 2018 at 12:08

Supertof Marit, dat zijn fijne tripjes. Cool dat je nog eens uitlegt hoe het zit met Primark

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram