EventsHardlopenSporten

Marathonpraat: nog 7 weken!

geschreven door Marit september 17, 2017 8 Comments

Waaaaah, de tijd vliegt! Over precies 7 weken is het al zover: de New York Marathon! Tijd voor een update.

In de afgelopen week is er veel gebeurd, maar helaas zijn de hardloopschoenen veel te weinig aangetrokken. Niet omdat ik niet wilde, maar omdat het niet kon. Mijn knie begint na een paar kilometer te zeuren, dus qua hardlopen heb ik de rem er even opgezet. Eerst moet de pijn weg, dan kan ik het weer rustig opbouwen. Morgen heb ik een afspraak bij de fysio, dus ik ben erg benieuwd wat zij zeggen.


Wel heb ik vorig weekend mijn officiële schema voor de marathon ontvangen. Een schema met het liefst vier hardlooptrainingen per week, maar als het niet lukt drie.
– een lange duurloop in een lage hartslagzone, opbouwend naar een duurloop van 32 kilometer
– een intervaltraining in een hogere zone, denk hierbij aan tempoloopjes van een aantal minuten, afgewisseld met dribbelen
– een duurloop van zo’n 60, 70 of 80 minuten
– en als het lukt nog een vierde training: een BB (Before Breakfast) run of een progressieve duurloop van 40 minuten

Ook heb ik, naar aanleiding van de loopanalyse vorige week, mijn schoenen ontvangen waar ik hoogst waarschijnlijk de marathon op ga lopen. Het zijn schoenen van New Balance en het zijn ‘neutrale’ hardloopschoenen, maar wel met extra demping, wat ik dus kan gebruiken tijdens lange afstanden.


Die lange afstanden (en dus het schema) moeten dus nog even op zich wachten, eerst zonder pijn lopen en rustig opbouwen. Maar dit betekent gelukkig niet dat ik stilzit. Woensdag en donderdag was ik samen met Fitbit op Mallorca en hier hebben we verschillende workouts gedaan.
Ook ben ik dit weekend naar de sportschool geweest voor wat kracht oefeningen voor de benen en oefeningen om mijn core te versterken. Welke oefeningen ik dan zoal doe, laat ik je in deze blog zien.


Maaaaaar om even af te sluiten met iets HEUL TOFS… “Kom jezelf tegen” is de nieuwe campagne van Runnersworld die afgelopen week online is gegaan (check ook het filmpje hieronder!). En daar ben ik onder andere het gezicht van, heel cool! Hoe toepasselijk ook, want eerlijk is eerlijk, ik kom mezelf op dit moment ontzettend tegen… ik wil zó graag kilometers maken, maar ik móét rustig aan doen. Maar hoe kun je rustig aan doen als je over 7 weken 42 kilometer en 195 meter moet lopen?! Een grote uitdaging op zowel mentaal als fysiek vlak. Dus ja, ik kom mezelf op dit gebied tegen, maar ik (en jij!) kom mezelf ook de komende weken tegen in verschillende etalages van de Runnersworld stores! Dus als JIJ mij tegenkomt, vergeet vooral geen selfie van ‘ons’ te maken en met mij te delen, vind ik leuk!

Volgende week zondag een nieuwe update en dan ga ik je meer vertellen over hoe ik het doe en ga doen met voeding.

Happy Sunday! ♥

 

8 Comments

jessica september 18, 2017 at 10:03

ik ga binnenkort ook een analyze doen bij runnersworld groningen. Heel leuk om te lezen wat jouw bevindingen zijn! Ik heb namelijk steeds knie en heupklachten…(sip) Ik vraag me alleen af…Je zegt dat je neutrale schoenen hebt gekregen maar de New Balance schoenen die je gekozen hebt zijn toch anti-pronatie?
Heel veel succes verder met het trainen..ik volg je zeker dus ben heel benieuwd! Enne als ik je spot tijdens het rennen ga ik zeker even een selfie posten!

Antwoord
Marit september 18, 2017 at 15:45

Wat vervelend dat je die klachten hebt. Ben je ook al eens naar de fysio geweest? Schoenen zijn belangrijk, maar er kan ook veel bij de heupen vandaan komen. De schoenen die ik heb gekozen zijn neutraal, met extra demping, handig voor lange afstanden.
Leuk als je een selfie neemt, succes!

Antwoord
Fien september 19, 2017 at 21:29

Hoe vervelend! Zo herkenbaar, ik loop 19 november de marathon van Valencia en mijn knie begint ook te zeuren na enkele kilometers. Ik heb het nu al 2 weken rustig aan gedaan, maar toch voel ik nog wat gezeur. Weet niet hoe het zal lukken en begin de moed te verliezen, maar ik wil het zo graag!
Succes Marit !

Antwoord
Marit september 21, 2017 at 08:22

Hey Fien, wat super vervelend zeg. En heel herkenbaar! Ik ben afgelopen week naar de fysio geweest, zodat ze konden kijken waar de pijn vandaan kwam en dat heeft veel geholpen! Misschien ook een tip voor jou!? 🙂

Antwoord
Han september 20, 2017 at 17:19

Hoi Marit,
Leuk blog heb je 🙂

Ik heb de afgelopen 4 weken last gehad van mijn kuit… en omdat ik ook asn het trainen ben voor de NY marathon ben ik benieuwd naar jou 7 weken trainingsschema. Zou je die willen delen?

Antwoord
Marit september 21, 2017 at 08:20

Hey Han, dankjewel! 🙂 Wat vervelend! Ben je al naar de fysio geweest? Dat heeft mij echt geholpen. Ik heb geen schema van 7 weken (ik was al langer op eigen voet bezig), maar zal kijken of ik ‘m binnenkort kan delen.

Antwoord
Howard september 22, 2017 at 20:37

Wat leuk om te horen dat ik een ‘loop’genoot heb. Wie weet komen we elkaar wel tegen tijdens de prachtigste loop van de wereld op 05 november.

Antwoord
Marit september 23, 2017 at 13:06

Tof! Succes met trainen!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs