HardlopenSporten

Marathonblog #9: Body & Fit duursport producten

geschreven door Marit augustus 5, 2018 0 comments

En toen waren we alweer een weekje verder, wat betekent dat het nog 6 weken tot de start van de Berlijn marathon is! Omdat ik veel vragen krijg wat ik voor, tijdens en na trainingen eet, ga ik je deze week mijn favoriete duursport producten van Body & Fit laten zien.

Hardlopen doe ik vrijwel altijd in de ochtend. Naast dat ik het heerlijk vind om zo de dag te beginnen, werkt dit ook het beste voor mijn maag en energie. Ik word wakker, eet iets en sta binnen een half uur na het opstaan buiten om te gaan rennen. Ik eet ALTIJD iets voordat ik ga rennen, al is het een korte afstand. Ik vind het lekker om rustig wakker te worden en vind wat energie voor de run altijd wel fijn. Wat ik eet hangt van de afstand af, maar het is meestal vrij hetzelfde. Omdat ik nu weet wat werkt voor mij. Havermout zit me bijvoorbeeld echt in de weg tijdens het hardlopen.
Na het hardlopen ontbijt ik goed en groots. Eiwitten om te herstellen, koolhydraten en vetten voor de energie. 


Energy Bars
Te beginnen bij het begin. Voor de run vind ik het belangrijk om energie te krijgen, dus eet ik iets met koolhydraten. En koffie. Dus een energy bar, twee crackers en/of broodjes appelstroop. Voor een 5 kilometer run zal het een cracker, broodje of banaan met koffie zijn, voor een lange duurloop eet ik twee boterhammen (met appelstroop) en een energy bar. De energy bar bevat 211 calorieën, waarvan 29.8 gram aan koolhydraten. Een flinke energieboost dus. Ik heb altijd de smaak oats & salted caramel en deze is serieus ZO lekker. Ik kan hier echt zo naar uitkijken als ik wakker word! 

Energy Gel
Bij runs tot de 15 kilometer gebruik ik ze niet, maar ren ik langer dan 15 kilometer, dan gebruik ik energy gels. Waarom een gel? Omdat het veel makkelijker is om tijdens het rennen iets vloeibaars in te nemen, dan om iets te eten. Daarnaast neem je dit ook beter op en gaat het niet in de weg zitten. De energy gels die ik gebruik zijn 55 ml, bevatten 94 calorieën, waarvan alleen maar koolhydraten (24 gram). Ik heb zelf altijd de smaak Orange, die bevalt me goed, dus heb ook nog geen andere smaken geprobeerd. Wel is het verstandig om met gels te oefenen tijdens het hardlopen (en je maag te laten wennen), voordat je er opeens drie wegtikt tijdens een halve of hele marathon (dan heb je namelijk kans dat je vooral op de wc zit). Bij de afgelopen runs (28 en 30 km) nam ik er twee mee; voor op de 10 en 20 kilometer. Voor mij werken ze heel fijn!

Mugcake of havermout
Vaak heb ik tijdens het hardlopen niet echt trek, maar wanneer ik thuis kom, komt die trek gelijk. Even uitzweten en dan duik ik de keuken in voor een lekker ontbijt. En als ik aan een lekker ontbijt denk, dan denk ik aan iets met havermout. Mugcakewarme havermoutof pannenkoekjes… in ieder geval combineer ik graag havermout met eiwitpoeder (koolhydraten en eiwitten) en iets van ei, kwark, fruit, chocolade, zaden, pitten, etc.

Perfection Bar Crunchy 
Ook de rest van de dag is belangrijk. Zo heb ik altijd een eiwitreep bij me, zodat als ik trek heb, ik altijd iets bij de hand heb. Wat extra eiwitten kunnen nooit kwaad en deze repen zijn zo lekker! Ik neem of zo’n Perfection Bar Crunchy (milk chocolate cookie) of een Barebellreep (salty peanut). Beide zo lekker en top wat eiwitten betreft! Beide rond de 200 calorieën, met zo’n 20 gram eiwitten.

Magnesium & B12
Omdat ik naar mijn idee voedzaam eet, krijg ik voldoende voedingsstoffen binnen. Wel slik ik magnesium en B12 bij. Magnesium omdat het helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit, het een rol speelt bij het behouden van soepele en het sterke spieren en het de energiestofwisseling bevordert. B12 omdat ik amper nog vlees en vis eet. Meer hierover vertel ik je in deze blog

Snacks!
Er worden aardig wat kilometers gelopen per week, dus je kunt wel zeggen dat er ook aardig wat naar binnen gaat. Team always hungry! Vooral in de avond heb ik vaak nog wat trek en dus heb ik altijd wat snacks in huis. Wat? Popcorn en chips! Super handig en lekker om altijd zulke zakjes paraat te hebben. 

Dat waren de producten die ik de afgelopen tijd het meest en liefst gebruik. Heb jij ook bepaalde producten die voor jou werken? Nog aanraders? Of ergens een vraag over? Stel ze vooral!

Happy Sunday runday! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs