HardlopenSporten

Marathonblog #8: onze eigen halve marathon

geschreven door Marit juli 29, 2018 0 comments

Deze wekelijkse blogs zijn voor mezelf zo handig, want zo hou ik goed voor ogen hoeveel weken nog te gaan. Nog 7 nu! Nog 7 weken en dan staan we aan de start van de Berlijn marathon. ZIN IN!

Geen Lauwersoog, maar Groningen
Zoals ik vorige week al vertelde stond er eigenlijk deze week een 30 km duurloop gepland en vorige week een 22 km. Een paar weken geleden besloten Wilja, Wilske en ik (alle drie in training voor de Berlijn marathon) ons op te geven voor de halve marathon in Lauwersoog. Een goede training dus om kilometers te maken, maar ook om eens een duurloop op tempo te doen om te zien waar je ‘staat’. De lange duurlopen die ik doe zijn namelijk op rustig tempo (in ieder geval, dat probeer ik), niet op ‘wedstrijdtempo’.
Zoals je vast niet is ontgaan, was het de afgelopen week HEET! Er was dan ook twijfel of de halve marathon door zou gaan, maar vrijdag werd door de organisatie besloten dat het event doorging. Ik keek naar de weersvoorspelling en zag dat de temperatuur inderdaad omlaag ging, maar daar kwam ook onweer bij. Ik appte de andere meiden de avond ervoor eerlijk dat ik er best tegenop keek en dat ik, zoals nu leek, er niet echt plezier aan zou beleven en al helemaal niet voor mijn PR zou kunnen gaan… “Zullen we anders gewoon met z’n drieën in de ochtend gaan lopen?” JA!!! Dan hoefden we ons niet meer druk te maken over of het nou wel of niet loopweer zou worden, werd het alsnog gezellig en hadden we de rest van de dag VRIJ!

Onze eigen halve marathon
Zaterdag om 8 uur in de ochtend verzamelden we bij de Appie in het centrum. Hardloopjuf(/vriendin) Kelly ging mee op de fiets, dus het water, de gelletjes en andere benodigdheden gingen mee in in het krat. Horloge aan en gaan!
We liepen in een rustig tempo richting de molen (zie foto hieronder) en deden vervolgens een rondje om het Hoornsemeer. Het zonnetje brak door, de omgeving prachtig, het tempo heerlijk, gezellig en zo vloog de tijd voorbij! Alle drie rennen we dus over zeven weken de marathon in Berlijn, dus gespreksonderwerpen zat! Wat is je langste duurloop? Wanneer doe je die? Hoe doe je dat met eten? Zo leuk om over te kletsen, omdat je met hetzelfde bezig bent.
Uiteindelijk de halve marathon dus rustiger gerend als dat ik in Lauwersoog van plan was, dus ergens in de komende weken een tempoloop toevoegen.
En over het weer… hopen maar dat het in Berlijn gunstig is! 15 graden, eventueel een beetje mot, bewolkt… PERFECT! Maar dat hebben we niet voor het zeggen en dat maakt eigenlijk ook niets uit (tenzij het gaan onweren, haha….)!

Volgende week deel ik mijn favoriete duursport producten met je! Heb je nog vragen? Laat ze vooral in een reactie achter!

Happy Sunday! ♥

PS. Hieronder nog wat foto’s van onze run in het mooie Grunn. 


Run, run, run! En juf Kelly aanmoedigend erachter aan. Zo gezellig!


Langs de molen. 


Weer terug richting de stad!


Drie op één rij!


Moe, maar voldaan! 21,1 km! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs