SportenTips

Maandag motivatie

geschreven door Marit januari 5, 2015 9 Comments
blog foto

Goedemorgen! Het is 5 januari. de eerste maandag van de maand. Van het jaar. Van het jaar 2015.
Nogmaals het is januari, een maand vol met…. niks. Geen feestdagen, geen vakantie… wel kou, goede voornemens die misschien te hoog gegrepen zijn, grijs, deadlines, tentamens etc. etc.
Niet echt iets om naar uit te kijken. En het is nog maar de eerste maandag van de maand. Ik kan dus wel wat motivatie gebruiken en ik ben vast niet de enige!

Het is januari! Een nieuw jaar, een nieuwe week, een nieuwe maandag! BE READY!

De kortste dag van het jaar is al achter de rug, vanaf nu is het iedere dag weer wat langer licht, wel geteld 3 minuten! En dat is zeker te merken!
De zomer komt dichterbij en ook al ben ik voor altijd een fit lichaam (in de zomer en in de winter), dit is toch een extra motivatie om die eventuele kerstkilo’s te bestrijden en je weer fit te voelen.

De feestdagen zijn over, de vakantie is over, het vreetfestijn is over, maar ook de excuses zijn over!
Hoe jij toch weer de sportschool induikt en je gezonde levensstijl oppakt:
regelmaat! Na al die vrije dagen is die ver te zoeken, maar regelmaat in je dag helpt je zoveel meer om alles wat beter te controleren. Zet in de ochtend een wekker. Neem een goed ontbijtje en begin de dag goed. Schrijf van tevoren hoe je dag er uit ziet en bereid je goed voor.
maak het leuk voor jezelf! Dus zorg voor een leuke uitdaging in de sportschool. Een nieuw apparaat wat je wilt gaan proberen, een nieuw schema laten opstellen. Zorg voor iets nieuws, waardoor je zin hebt om te gaan sporten!
zoek een maatje. Je bent heus niet de enige die het moeilijk heeft om weer op te starten, er zijn vast genoeg vrienden/vriendinnen die ook wat motivatie nodig hebben. Al is het dat jullie elkaar motiverende appjes sturen!
wil niet direct te veel. Heb je voornemens? Meer sporten en gezonder eten? Maak die voornemens dan ook smart. Hoe ga je dit aanpakken? Maak je wensen niet te groot, hierdoor verlies je al snel het doel uit oog en voel je je alleen maar ellendiger als het niet lukt. Werk dus met kleine stapjes naar je doel!
– dwing jezelf als het echt moet. De eerste paar keren jezelf naar de sportschool slepen is zwaar, maar je krijgt al snel de smaak te pakken. Zoals Tatjana altijd zegt: ‘jij bent er, dus jij bent goed bezig!’ Onthoud dat. Ook al gaat je training niet lekker, je bent er wel geweest! Moet je jezelf nog steeds dwingen na 3/4 keer, verander dan iets in je schema, want het moet wel leuk blijven (zie tip 2)
doe het voor jezelf. Doe het niet voor anderen. Jij wilt goed in je vel zitten, je fit voelen. Doe dit op je eigen manier. Is dat een keertje overslaan, dan is dat zo. Doe waar jij je goed bij voelt.
– gezond eten: hou dit ook leuk voor jezelf. Bak in het weekend gezonde tussendoortjes, waardoor jij er in de week er tegen aan kan en je super veel zin hebt in je eigen tussendoortje. Zorg dat je voldoende eet, waardoor je niet tussendoor gaat snaaien. En zorg ervoor dat je altijd gezonde opties in je tas hebt.

Zo, dat waren even wat snelle tips om deze maand door te komen! Het is natuurlijker makkelijker gezegd (geschreven) dan gedaan, maar soms heb je even die stok achter de deur nodig en eigenlijk een schop onder je kont en gewoon GAAN & DOEN!

Zelf heb ik er ook wat moeite mee hoor, ik ben de kou zat, ik heb niet veel leuks in het vooruitzicht, gezeur, gezeur! Maar! Ik ga gewoon door, geef mezelf een enorme schop onder de kont, blijf lekker sporten en gezond eten, waardoor ik me fit voel en genoeg energie heb om deze maand weer te knallen op mijn werk en op school!

Heb jij nog een goede motivatie tip voor deze maand? Laat het me weten!

9 Comments

Claire januari 5, 2015 at 12:05

Zelf iets leuks plannen waar je naar uit kan kijken werkt ook altijd! Of een doel stellen waar je aan het einde van de maand al heel ver wilt zijn, of zelfs al bereikt wilt hebben. Gebruik ik voor deze inderdaad heeeeule vervelende lange maand. Verder leuke/goede tips, thanks! 🙂

Antwoord
Marit januari 5, 2015 at 12:44

Ja, inderdaad die ben ik vergeten, goeie! Succes!

Antwoord
Celine januari 5, 2015 at 13:14

Jaaaaa, we hebben er weerzin in!! Nieuw jaar, nieuwe kansen! There we go!

Antwoord
Marit januari 7, 2015 at 18:16

Yeah, goed begin is het halve werk, you go!

Antwoord
Leanne januari 5, 2015 at 18:57

Handige tips! Ik wil al heel lang weer wat gezonder en meer met mijn lichaam bezig zijn. Maar elke keer ‘komt het er niet van’, of te wel, ik ben gewoon die schop onder m’n kont nodig. Succes deze maand 😉

Antwoord
Marit januari 7, 2015 at 18:16

Bij deze! Een schop onder de kont!

Antwoord
Eline januari 5, 2015 at 19:51

Wat een fijne motivatie weer! Zo lekker dat iedereen er weer keihard tegenaan gaat! Yeah! Vind het zelf altijd wel fijn zo’n nieuw jaar. Gewoon ff opnieuw. Mijn voornemen: goed plannen & nog wel een aantal meer.. 😉 Xx

Antwoord
Marit januari 7, 2015 at 18:15

Succes!

Antwoord
Marit januari 7, 2015 at 18:15

Goeie, je progressie bij houden door middel van meten en foto’s! Werkt idd erg motiverend!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram