HardlopenSporten

Ladiesrun Eindhoven

geschreven door Marit juni 15, 2017 0 comments

Afgelopen zondag was het dan zover: samen met de 9 winnaressen van de #subwayrunningclub stond ik aan de start van de Ladiesrun in Eindhoven. Heel Strijp-S (start + finish) was roze gekleurd, het was warm (zo’n 30 graden!), maar we hadden er zin in!


We verzamelden bij het Subway restaurant aan de Vrijstraat, trokken het #subwayrunningclub shirt aan en liepen richting de start. Later zouden we terugkomen voor de beloning (Sub + een koud drankje!) maar die moesten we eerst nog verdienen! De 5 en 7,5 kilometer waren inmiddels gestart, de 10 kilometer zou om 12:00 uur starten. We haalden onze startnummers, maakten uiteraard nog een foto en vlak voor de start werd er nog een warming-up gegeven. Ready to go! Het startschot klonk en nadat je over de startlijn kwam, ging je nog onder een roze ballonnen-boog door. Nu was het echt begonnen!


Ik denk dat het erg leuk was om te zien vanaf de zijkant: alleen maar roze ladies, enthousiast aan het hardlopen. Al snel gingen we een bos in, wat niet alleen heel mooi was met al dat groen, de schaduw was ook erg fijn! De route wisselde zich af met een schoolgebouw waar we omheen renden en verder was het vooral heel groen. Ik was de dames gelijk al uit het oog verloren, omdat mijn tempo wat lager lag (ik had dus net de halve marathon gelopen en had behoorlijk last van spierpijn). Ik had het idee dat alle deelnemers al snel het lopen van een PR los hadden gelaten in verband met de hitte. Als ik om me heen keek zag ik dan ook vooral dat iedereen lekker z’n tempo liep en genoot van de omgeving, leuk om te zien.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zo blij ben geweest om de finish te zien. Hardlopen is iets wat ik heel graag doe, maar met deze warmte en spierpijn was het na 10 kilometer meer dan prima. Blij strompelde ik de finish over, waar ik gelukkig al snel mijn clubje zag staan! Iedereen was gefinisht, had het warm gehad, maar had ontzettend genoten. Ik was echt trots!


We zweetten wat uit, kletsten na en liepen samen terug naar het Subway restaurant. Verlangend naar een koud drankje, maar ook naar een rijk belegde Sub! Het zal je misschien niet verbazen, maar ik ging wéér voor de Teriyaki. Natuurlijk wel met avocado en extra saus (Chipotle Southwest is mijn favo) want dat had ik verdiend ;). In een koel Subway restaurant herstelden we van onze pittige run met een heerlijk broodje en kletsten we gezellig wat na. Wat een top run met super leuke meiden, bedankt!

Benieuwd wat ze er zelf van vonden? Ik vroeg een aantal om nog een mini samenvatting te geven!

Bente: “Ondanks de warmte was het een hele gezellige en kleurrijke run in Eindhoven! Na afloop hadden we een welverdiend broodje bij Subway gegeten?.” 

Tess: “De ladiesrun Eindhoven was een onwijs leuke ervaring, dankzij alle dames en hun kracht hebben we er allemaal voor gezorgd om een heerlijke loop af te ronden ondanks de hitte. Ik heb echt genoten!”

Alex: “Who run the world? Zo begon ik de Ladiesrun. Normaal ren ik een saaie zwarte outfit, dus ik dacht lekker op te vallen met mijn Subway shirtje. Mis! Overal waar je keek was roze in allerlei verschillende tinten. Een grote girlpower massa. Ja, het was was warm, maar niet alleen door de hitte, maar ook door de broederlijke (zusterlijke) gezelligheid. Een hartverwarmende run met veel support, bemoedelijke glimlachjes en schouderklopjes bij elkaar. Who run the world? Juist ja!”

Ilse: “De eerste helft was zo voorbij, maar de tweede helft was zwaar. Last van de warmte en ik telde de meters af. Dankzij het support van de andere meiden heb ik de laatste paar kilometers op een redelijk tempo door kunnen hobbelen en zelfs nog kunnen versnellen. Mijn eindtijd was 58:57, waar ik dik tevreden mee ben gezien de warmte!  Ik vond het voor en na de run super gezellig met iedereen en ik heb echt een hele leuke dag gehad!”

Anniek: “Ik vond het leuk om te merken dat we echt een groep waren, ondanks dat we elkaar eigenlijk helemaal niet kennen. Sport verbindt dus echt! Verder was het inderdaad heeeeeel erg warm, maar daardoor smaakte het broodje en het verkoelende drankje in Subway mét airco des te beter.”

Iris: “Genoten van een super tof hardloopevenement! Samen met #teamfitwithmarit de hitte doorstaan op een prachtig parcours in Eindhoven! Nu al zin in mijn volgende hardloopwedstrijd!”

Laat een comment achter

Mijn andere blogs