HardlopenSporten

LAATSTE MARATHON VOORBEREIDINGEN & VERRASSING!

geschreven door Marit november 4, 2017 9 Comments

De dagen tot nu toe in New York zijn zo overweldigend, ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen… Het is zo bijzonder om hier te zijn, om morgen een marathon te gaan lopen en dat dan je allerliefste spontaan voor je neust staat… niet te omschrijven! Zal ik maar gewoon bij het begin beginnen?

Donderdag
Om 11 uur in de ochtend verzamelden we met de groep (Runnersworld/Stichting Semmy) op Schiphol. Iedereen superrrr excited natuurlijk! In het vliegtuig lekker wat filmpjes gekeken en lekker gekletst met allerlei andere marathon renners. De reis liep voorspoedig: veel eten, niet bewegen = staaaapelen!


Vrijdag

JARIG! En de eerste echte dag in New York. Iedereen vroeg wakker door de jetlag. Gaf mij mooi de kans om de meegenomen cadeautjes uit te pakken en mijn bed te versieren. Eenmaal beneden werd er ook nog voor mij gezongen door de groep… verschrikkelijk, maar ook heel lief!
Na het ontbijt gingen liepen we met z’n allen naar Central Park om de boel te verkennen en wat los te lopen. Ook kregen we van de trainer nog een motivational speech, heel bijzonder en powerful!

Na de training gingen we door naar de Expo om de startnummers op te halen. Nu komt het wel echt dichtbij! Vanaf de Expo liepen we direct door naar het taarten café, waar we ‘gereserveerd’ hadden. Grappig, want dat café had Tom mij eerder die dag ook getipt om een taartje voor mijn verjaardag te eten. Ook had hij mij een foto gestuurd van zijn neef die in New York woont: hij had een Nederlandse spandoek met Marit erop gemaakt. Geinig, dacht ik.
Omdat we steeds met een best grote groep op straat lopen, zit de vaart er niet altijd in. Ik besloot dan ook met een paar vooruit te lopen en vast te gaan zitten. “We made a reservation”, zei ik toen ik naar binnen liep. “We don’t take reservations”. Ik liep weer naar buiten en toen wees de groep mij op een spandoek die buiten hing. Die spandoek herkende ik van de foto, maar waarom hangt ‘ie hier? Toen zag ik benen onder de vlag, maar ik kende de neef van Tom niet, dus ik vond het wat apart en ongemakkelijk. Terwijl ik iedereen z’n mobiel zag pakken, liep ik naar de vlag. Opeens zag ik dat het mijn schoonvader was. “Huh, wat doe jij…..” en toen zag ik Tom achter een plant… wat er dan door je heen gaat is onbeschrijflijk. Je snapt er helemaal niks van. Je bent zo je ding aan het doen in New York, ver weg van Nederland, maar tegelijkertijd denk je (vooral op je verjaardag) ook veel aan Nederland, aan Tom… en opeens staat hij voor je neus. BIZAR. Bizar bijzonder. Onvoorstelbaar, ongelooflijk en nouja, je kunt je er vast wel iets van voorstellen. Ik ben echt nog nooit zo verrast en ik heb me nog nooit zo compleet gevoeld. Tegelijkertijd voelde ik me natuurlijk ontzettend voorgelogen en snapte ik er he-le-maal niks van. Iedereen wist er van en ik had gewoon NIETS door! Hij heeft het zo goed voor zich gehouden en zo goed gespeeld, terwijl ze gewoon drie uur later dan ons vlogen! Verbijsterd, maar zo gelukkig! Mijn grote liefde in New York. Ik zal dit NOOIT meer vergeten. Zo tof dat hij nu ook deze stad gaat ontdekken (met zijn vader!) en dat hij er gewoon is en ze mij dus kunnen aanmoedigen tijdens de marathon! (Het hele filmpje kun je op mijn Instagram zien.)

Zaterdag
Vandaag is het zaterdag. Morgen is het dan zover. Hier hebben we met z’n allen zo naar toegeleefd en de zenuwen beginnen toch wel te komen. Moe, maar tegelijkertijd hyperactief, dus het is moeilijk om je dan in te houden. Vandaag staan er wat kleine dingetjes op de planning, maar het is vooral veel eten en veel rusten (en Tom nog even zien natuurlijk!).

Vanavond ergens pasta eten, dan hopelijk een goeie nacht, samen met mijn kamerpartner Francien. Morgen worden we om 6 uur in de ochtend opgehaald en naar de start gebracht, waar we vervolgens nog zo’n 3 uur moeten wachten op het startschot. De weersvoorspelling ziet er niet heel goed uit: regen. Maar goed, dat overleven we ook wel weer. Ik ben gewoon ontzettend benieuwd hoe het gaat lopen, hoe het lopen gaat en de hele ervaring van zo’n afstand en dat in New York. Ik heb geen tijd in mijn hoofd, dat heb ik helemaal losgelaten. Ik wil genieten van elke stap, van elke kilometer en tempo maakt me dan niets uit. Dat komt misschien wel weer een andere keer.


Zondag

Morgen starten wij om 10:40 uur. Dit is 16:40 uur Nederlandse tijd. Je kunt me volgen (heel gek en ook wel spannend) via de New York Marathon app. Hier kun je me via startnummer (40606) of naam (Kloosterboer) tracken. Zo zie je mijn doorkomst tijden om de, denk ik, 5 kilometer. Het kan dus zijn dat we wat later starten.

Nou, dat was mijn laatste update dan. Maandag schrijf ik natuurlijk hoe het is gegaan. We gaan het zien en meemaken! Ik heb er echt ontzettend veel zin in!

Fijn weekend allemaal! ♥

9 Comments

Ilse november 4, 2017 at 19:40

Wauw ik wens je al het plezier toe ? ga echt genieten ! Leuk om je updates zo te volgen. Liefs

Antwoord
Ilse november 4, 2017 at 19:41

Wauw ik wens je al het plezier toe ? ga echt genieten ! Leuk om je updates zo te volgen. Liefs

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 11:01

Dankjewel!!!

Antwoord
Marlous november 4, 2017 at 19:54

Wow; zó lief van je vriend!
Heel veel succes morgen topper!!!

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 11:01

Jaaaa, echt niet normaal! Dankjewel!

Antwoord
Dionne november 4, 2017 at 21:30

Top verrassing!! Succes!

Antwoord
Sabine november 4, 2017 at 22:26

Heel veel succes en geniet ervan!?

Antwoord
Zonderzooi november 6, 2017 at 06:28

Krijg helemaal tranen in mijn ogen van je verhaal, zo ontzettend lief!

Antwoord
Marit november 8, 2017 at 11:03

Hihi, ja!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs