HardlopenSporten

Klaar voor de halve marathon in Egmond?

geschreven door Marit januari 7, 2018 4 Comments

Nog een week en dan is het zover: de halve marathon in Egmond! Ben ik er klaar voor? Hoe ziet de week voor de run eruit? En hoe heb ik me voorbereid op lopen op het strand? In deze blog ga ik het je vertellen!

Halve marathon een eitje?
De marathon in New York is inmiddels twee maanden geleden. Gelukkig is mijn plezier in hardlopen sindsdien niet verdwenen. Wel kan ik me niet meer voorstellen om zulke lange afstanden te lopen, maar ik weet ook dat dat met een doel heel anders is. Ik weet nog wel dat we in New York de 21.1 kilometer (de halve marathon) passeerden en dat ik dacht: “ohhh, we zijn al op de helft, wat gaat een halve marathon eigenlijk snel!”, maar het is echt waar je je op instelt. Ik zie de halve marathon in Egmond dan ook zeker niet als een eitje. Ik denk zelfs dat het zwaar gaat worden, vooral met die stukken op het strand.

Klaar voor?!
En of! De eerste maand na de marathon heb ik vooral ‘lekker’ gelopen en gedaan waar ik zin in had. Een maand geleden ging ik wat gerichter naar de halve marathon trainen. Ik heb wat duurlopen gedaan (een 13, 15 en 17 km) en deed nog een paar keer een intervaltraining (dus tempo afwisselen met heel rustig joggen). Dit combineerde ik met zo’n twee keer per week krachttraining in de sportschool. Ik heb dus niet met een schema getraind, maar gewoon op gevoel. Ik weet nu dat ik een marathon kan rennen, dus ik vrees niet voor de halve marathon. Vorig jaar in Zwolle heb ik op mijn allersnelst een halve marathon gelopen, daar had ik ook echt gericht voor getraind. In de trainingen van nu ben ik helemaal niet bezig met een PR, maar heb ik gewoon echt zin om lekker te lopen en vooral eens wat anders: over het strand!

Rennen over het strand
Ik kreeg veel vragen over hoe ik me voorbereid op het strand… eh ja… niet echt eigenlijk. In Groningen is er geen strand te bekennen en ach, ik hou er wel van om het gewoon maar op me af te laten komen. Ik verdiep me van tevoren eigenlijk nooit in de route van een run, dus ik heb ook geen idee hoeveel kilometer we in totaal over het strand moeten rennen (if you know, please DO NOT tell me!!!). Het zal dus zeker wel zwaar gaan worden, maar daar stel ik me op in.

De week voor de run
Komende week staat vooral in teken van rust. Niet alleen omdat ik dinsdag op persreis ga naar IJsland  (WOAHHH!), maar ook omdat dat mij dat het beste lijkt in aanloop naar zondag. Als ik ga lopen, zullen het korte rustige loopjes zijn. Qua eten zal het niet heel anders zijn dan normaal… gewoon genoeg, lekker en gezond!
Ik weet nog niet precies mijn starttijd, maar vanuit Groningen vertrekken we met de bus met een hele Runnersworld groep! Eerst goed ontbijten, in de bus nog een reep met koolhydraten, een banaantje en GO! Ik ben echt benieuwd wat het weer gaat doen en ik heb er vooral MEGA ZIN IN!

Weet jij jouw starttijd al? Ben je er klaar voor? SUCCES ALVAST!

4 Comments

Jacqueline januari 7, 2018 at 13:54

Leuk om te lezen! Stelt me toch ook wel enigszins gerust. Ik heb een schema gevolgd maar de laatste twee weken niet gerend. Ik weet dat ik het kan, maar toch maak ik me ergens druk. Ik laat het gewoon op me afkomen en heb er ieder geval veel zin in!

Antwoord
Marit januari 8, 2018 at 10:36

Echt, no worries! Als jij een schema hebt gevolgd, dan maken die twee laatste (rustige) weken echt niets uit. Misschien deze week nog een kort loopje, maar dat gaat echt wel goed komen. SUCCES!

Antwoord
Daniëlle januari 7, 2018 at 14:59

Starttijd is te zien aan de kleur op je startnummer!

Antwoord
Marit januari 8, 2018 at 10:35

Ik heb mijn startnummer nog niet! 😉 Ben benieuwd!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs