SportenTips

Kerst STAPPEN challenge/motivatie

geschreven door Marit december 21, 2020 2 Comments
Kerst stappen challenge

Over drie dagen is het zover: kerstavond, eerste en tweede kerstdag! Dit jaar zal anders zijn dan ooit te voren, we zitten namelijk in lockdown. De sportscholen zijn dicht, in groepen sporten mag niet, dus we moeten creatief zijn om aan onze beweging te komen. Gelukkig mogen we blijven wandelen en dat is ook precies waar ik jullie deze week voor wil uitdagen/motiveren! Het gaat er niet om wie de meeste stappen zet, het gaat er om dat je een stok achter de deur hebt om toch even naar buiten te gaan en tussen het lekkere eten door toch in beweging te blijven. 10.000 (kerst)stappen per dag… doe je mee?

Stappen zetten

De reden waarom ik je wil uitdagen en motiveren om deze week stappen te zetten, is om verschillende redenen.

  • Sportgelegenheden zijn dicht: meestal zijn de meeste sportscholen/gelegenheden dicht tijdens kerst, maar nu kunnen we (door de lockdown) ook de dagen rondom kerst niet naar de sportschool. Hoewel we echt wel een tijdje zonder de sportschool kunnen, is het ook gewoon een fijn uitje en kan het bijvoorbeeld na de kerstdagen een goede motivatie zijn om de (gezonde) draad en regelmaat weer op te pakken. Die sportscholen blijven dicht, maar gelukkig kunnen we naar buiten om te wandelen!
  • We eten meer tijdens deze week: misschien spreek ik voor mezelf, maar ik denk dat het wel herkenbaar is. Kerst is eten. Veel eten. Ook al heb je genoeg gehad, er komt weer wat lekkers op tafel waar je niet van af kunt blijven. Da’s niet erg en wat meer dan normaal eten ook niet, maar wandelen kan wel helpen alles even te laten zakken (en nieuwe ruimte te maken ;)).
  • Samen wandelen: tijdens en rondom de kerstdagen zie je misschien meestal veel familie en vrienden. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Door met elkaar (op afstand en met maar één ander persoon) te wandelen, kun je elkaar toch even zien en spreken tijdens deze bijzondere dagen. Win-win!
  • Wandelen is goed voor je! Goed voor de gezondheid, voor je geest, het zorgt voor minder stress, meer productiviteit en het brengt je op nieuwe ideeën. Do I need to say more?
  • Een challenge is motiverend: ja, toch? Door voor jezelf te bepalen dat je meedoet, heb je een stok achter de deur. Om lekker naar buiten te gaan, om je familie te vragen voor een wandeling, om tussen het lekkere eten een lekker luchtje te scheppen. Ik zeg doen!
Ik daag je uit/motiveer je!

Ik daag je deze week uit (dus vanaf vandaag t/m zondag 27 December) om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten en zo zondagavond uit te komen op minstens 70.000 stappen! Nogmaals: het gaat niet om wie de meeste stappen zet, maar om het naar buiten gaan, (samen) wandelen, het eten laten zakken, frisse lucht, een momentje voor jezelf, etc.
Mocht 10.000 door bepaalde redenen onhaalbaar zijn, maak er dan vooral een haalbaar doel voor jezelf van, het plezier staat namelijk voorop!

Door mijn actieve levensstijl en mijn werk in de zorg lukt het mij om dagelijks 10.000 stappen te houden. Toch vind ik het wel eens moeilijk om na een werkdag of om met slecht weer naar buiten te gaan. Deze challenge is voor mij een leuke stok achter de deur en hopelijk weten we elkaar zo te motiveren!

Ik heb super veel zin om aan de slag te gaan en zou het super leuk vinden als je laat weten of je ook mee doet. Schiet je mooie plaatjes tijdens het stappen zetten? Deel ze vooral met #kerststappenchallenge en vergeet mij niet te taggen!

Enjoy! ♥

PS. Stappen bijhouden kan uiteraard via sporthorloges en smartwatches, maar ook zeker via apps op je mobiel!

2 Comments

Inge december 21, 2020 at 18:55

Helaas buikgriep, dus lig ziek op de bank en bed… ik hoop snel aan te kunnen haken, maar 70000 in een week wordt mogelijk wat veel…

Antwoord
Marit december 22, 2020 at 14:11

Uitzieken is dan belangrijker 😉 Jouw 10.000 stappen komen wel weer. Beterschap!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram