PersoonlijkSportenTips

Iekss… als meisje in het krachthonk

geschreven door Marit mei 23, 2014 0 comments

Wat ik dus al vertelde, ik fitness. En bij mij houdt dat in dat ik veel aan krachttraining doe. En krachttraining houdt in dat je gewichten nodig hebt… en die gewichten staan vaak op een plek in de sportschool, waar alleen de mannen komen. HELP! Ja… dat dacht ik eerst ook. Maar hoe leuk is het eigenlijk: een meisje tussen de krachtpatsers. Ze willen je allemaal maar wat graag helpen, tillen het liefst het gewicht voor je op (daar heb je dus niks aan) en het liefst doen ze ‘heel toevallig’ een oefening achter het squatrek, ja ja.
Maar goed, wat ik probeer te vertellen is: het is maar net hoe je er zelf mee omgaat. Nu na een half jaar begin ik er wel iets van het krachthonk te begrijpen en weet ik wat ik moet doen, maar als je dat niet weet is het natuurlijk spannend.
Sowieso is het belangrijk een beetje te weten wat je kan en wilt gaan doen, dit ook omdat je niet opeens gekke dingen met je lichaam moet doen. (In een andere blogpost vertel ik wat ik doe in de sportschool, misschien heb je daar wat aan!) Maar wat voor mij echt heeft geholpen: open zijn. Dus gewoon mensen vragen of ze je kunnen helpen, praatje maken, vragen naar oefeningen. Dit vind echt niemand erg (naar mijn idee) en iedereen is in voor een praatje. Sinds ik dit veel meer doe, vind ik het nog veel gezelliger in de sportschool. Je wordt in de gaten gehouden, maar ook gemotiveerd van elkaar! En daarnaast heb ik er al een paar telefoonnummers aan over gehouden 😉 GEWOON DOEN DUS!

Of is er nog steeds iets wat je tegenhoudt?! Vertel!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram