HardlopenSporten

MIJN TWEEDE MARATHON!

geschreven door Marit april 18, 2018 8 Comments

YES, IK GA HET DOEN! Een tweede marathon lopen! Ik ga 16 september 42 kilometer en 195 meter rennen in Berlijn! Afgelopen november liep ik mijn eerste marathon in New York en ik vond dit zo leuk, zo tof, zo’n uitdaging! De marathon zelf, maar ook alles wat erbij kwam kijken. Ik kijk met heel veel plezier terug en wilde het hele avontuur eerst laten bezinken, voordat ik me in alle enthousiasme direct weer zou opgeven voor een tweede marathon. We zijn nu vijf maanden verder en ik ben er wel over uit: ik wil weer!

De voorbereidingen voor New York waren kort en gingen gepaard met een kleine blessure, waardoor ik er voor mijn gevoel niet alles uit heb kunnen halen. Juist het hele stuk van de voorbereidingen lijkt mij zo tof en vooral uitdagend! Een schema, de kilometers langzaamaan opbouwen, twee-drie uur durende trainingen, het gevoel van yes-i-did-it, de voeding die erbij komt kijken… en dit allemaal in de zomer! Ik hou van hardlopen in de zomer. Een avontuur waar ik weer ontzettend naar uitkijk! Nog vijf maanden, 151 nachtjes, dan sta ik als het goed is aan de start van de Berlijn marathon. Een stad die, na ons bezoek vorig jaar, hoog op mijn lijstje stond om eens een run te doen. Het staat bekend om het snelle parcours en ja, het is gewoon een toffe stad. De stad waar ik mijn tweede marathon ga lopen met als doel: onder de 4 uur (mijn PR staat nu op 4:23)!
Voor een startbewijs via de marathon zelf was ik te laat, dus kwam ik bij Loopreizen.nl terecht. Zij bieden als arrangement een startbewijs, (twee of drie) hotelovernachtingen en als je wilt kun je een supporter bijboeken. Heel handig en fijn. En je raadt het al… deze keer staat Tom niet als verrassing voor mijn neus, maar neem ik ‘m gewoon mee! Running girl Wilja gaat ook lopen (haar derde marathon) en vriendin Kelly gaat mee als haar supporter. Super blij met het startbewijs via Loopreizen.nl en met nog vijf maanden te gaan zie ik het helemaal zitten!

Komende maand ga ik uitzoeken wat voor schema ik ga volgen en hoe ik het allemaal ga aanpakken. Vanaf november ben ik gewoon door blijven hardlopen: ik heb nog twee keer een halve marathon gerend (Egmond en Parijs) en sinds Maleisië loop ik sowieso twee keer per week hard, rond de 5-10 kilometer, maar die afstanden schroef ik nu langzaam weer op.

Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik, want mijn bedoeling is om jullie weer mee te nemen in mijn voorbereidingen richting de marathon in Berlijn op zondag 16 september.

Mijn tweede marathon met als doel onder de 4 uur! Let’s do it!!!

En nu ben ik heel benieuwd… heb ik nog lezers die ‘m ook gaan rennen?!

8 Comments

Evelien Hupkens april 18, 2018 at 11:08

Ja ik ga hem ook rennen!

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:09

COOL EVELIEN! Ben je al begonnen met de voorbereidingen?

Antwoord
Laura april 18, 2018 at 12:53

Leuk!! Ik vind het heel leuk om te volgen! In 2019 wol ik mijn eerste marathon lopen, dus alle tips die ik zo mee kan krijgen zijn welkom! Succes en vooral heel veel plezier Marit.

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:09

Dan hoop ik dat je wat aan mijn blogs zult hebben. Super tof dat je ook een marathon wil gaan rennen!

Antwoord
Jermaine Maaijen april 18, 2018 at 15:57

Ik heb er zin in! Mijn doel is sub 3:05 om te kwalificeren voor Boston. Ik wordt wel voor de 2e keer vader binnenkort, dus het is een giga drukke tijd.

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:10

Wauw, snel hoor! Mooi doel. Veel succes met alles.

Antwoord
Marlous april 18, 2018 at 16:32

8 april mijn 1e marathon gerend in R’dam.. en Berlijn staat absoluut nog op mijn lijstje… ik twijfel nog (dit jaar of volgend jaar)

Antwoord
Marit april 20, 2018 at 09:11

Oh wat stoer zeg! Ging het goed? Ik heb het even laten bezinken en ga dus nu een klein jaartje later weer, anders vond ik het wat te snel.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram