HardlopenSporten

Mijn sportweek #60

geschreven door Marit juli 5, 2021 0 comments
Mijn sportweek

Het is week 2 van mijn #van5naar10km schema en hij gaat lekker! Twee keer naar de gym, een duurloop en een intervaltraining… dit was mijn sportweek!

Maandag

De week beginnen we weer met een workout in de gym: front squats, Bulgarian split squats, good mornings, deadlifts met één been en hip thrusts. De oefeningen kunnen iedere week ietsjes zwaarder, wat motiverend is: iedere week weer een beetje sterker!

Dinsdag

Vorige week liep ik 5 kilometer hard, deze week 5,5 kilometer en zo gaat er iedere week 0,5 erbij op. Ik begon wat stroef, maar na 10 minuten zat ik er lekker in en ging mijn tempo wat omhoog. De rest van de dag ben ik vooral binnen aan het werk en in de avond heb ik met vriendinnen afgesproken.

Woensdag

Vandaag rustig aan beginnen en daarna even bezig met Oat me. Iets na tweeën vertrek ik naar werk en daar wandel ik in de avond nog een rondje met een cliënt.

Donderdag

Ik begin de dag in de gym: reversed lunges, squats, deadlifts, hip thrusts met één been en barbell rows. Ook heb ik mijn bokshandschoenen meegenomen en ga nog een paar minuutjes los op de zak. Lekker! De rest van de dag doe ik lekker rustig aan en ben ik voornamelijk thuis aan het werk.

Vrijdag

Ik ben laat wakker en heb een tussendienst op werk (10-18). Ik wandel nog wel een klein rondje voordat ik de auto instap. Ook op werk wandel ik met een paar cliënten. In de avond stap ik bij Tom achterop de motor voor een rondje toeren.

Zaterdag

Het is tijd voor de laatste training van deze week: interval! Na 5 minuutjes warmlopen ren ik 4 x 3 minuten op tempo met daartussen 1,5 minuut om op adem te komen. Daarna nog 5 minuutjes rustig uitlopen. In totaal loop ik 5 kilometer. Bij thuiskomst ben ik kapot, ik ben interval niet meer gewend! Wel een lekker gevoel van kapot zijn (vooral voordat ik het terras op ga)!

Zondag

Zoals ik de zondagen graag heb: uitslapen, ontbijten in bed, even bij mijn ouders langs, wandelen en daarna met vriendinnen afgesproken op het terras.

Het was een heerlijke week! Mijn vier trainingen afgevinkt en tegelijkertijd genoten van borrels en gezelligheid op het terras.

Sportieve week gewenst! ♥ 

Mijn sportweek

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram