HardlopenSporten

Marathonpraat: NOG ÉÉN WEEK

geschreven door Marit oktober 29, 2017 13 Comments

Over precies één week sta ik aan de start van de marathon in New York, dus vanaf nu is het menens: geen koffie en alcohol meer, koolhydraten stapelen en veel rusten. Mijn laatste trainingen, tips en mijn startnummer kun je in deze een-na-laatste marathonpraat lezen!

Trainingen 

Vorige week liep ik mijn laatste lange duurloop. 30 kilometer waarvan ik genoot, maar waarvan de laatste kilometers ook zeker zwaar waren. De gedachte dat ik volgende week nog 12 kilometer verder moet rennen is pittig, maar ik heb er vertrouwen in!
Afgelopen week begon ik al met afbouwen en rustiger aan doen. Dinsdag had ik een afspraak bij de fysio en donderdag deed ik nog een duurloop van 15 kilometer. Op aanraden van mijn fysio moest ik een viaduct opzoeken en deze een week paar op en neer, zodat ik een beetje kon wennen aan omhoog rennen, omdat er in New York een aantal bruggen en heuvels op de route zijn.

Gisteren had ik mijn laatste training samen met de Stichting Semmy lopers. Zij rennen onder begeleiding van Runnersworld en New Balance en worden gesponsord door een aantal organisaties. Met deze prestatie proberen de lopers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker. Een ontzettend mooi doel en een super bijzondere, inspirerende en warme groep om bij aan te sluiten en samen naar New York te reizen. Gisteren deden we een rustige training op de Hei in Eemnes (zo mooi daar!). Niet te veel gekke dingen, want de energie moet gespaard worden! We liepen 45 minuten, waar we sommige gedeeltes moesten aanzetten, maar vooral op marathontempo liepen. Afsluitend nog een korte disq (mobiel fitness apparaat/zie foto hieronder) training en daarna werd er vooral heel veel gekletst over de marathon. Iedereen heeft er onwijs veel zin in!De laatste tips & 
tracks
Woensdag ging ik langs bij Runnersworld en kreeg ik de laatste tips voor de marathon. Leuk om te delen voor als je ooit ook een marathon gaat lopen of gewoon om een beetje een voorstelling te maken van mijn laatste week.

Week voor de marathon:

 • Goed eten: koolhydraatrijk eten, niet te vet en ook niet ineens andere dingen gaan eten, die je normaal ook niet eet
 • Veel drinken (water en thee om de afvalstoffen af te voeren)
 • Goed slapen/veel rust
 • Geen alcohol, geen koffie: zodat de cafeïne gelletjes extra goed werken op de wedstrijddag
  PS. I LOVE COFFEE, dus deze is ontzettend lastig, maar ik ben al een week aan het afbouwen en het gaat tot nu toe goed!

Dag van tevoren:

 • Wedstrijdmateriaal klaarleggen: zodat je hier geen stress meer over hebt in de vroege ochtend
 • Startnummer op kleding
 • Parcoursverkenning: een paar punten van herkenning, zodat je weet waar je aan toe bent
 • Weersverwachting

Wedstrijddag:

 • Op tijd ontbijten: een goed en stevig ontbijt (wat voor jou werkt), twee uur van te voren nog iets eten en daarna nog wat kleine dingetjes (bijvoorbeeld een banaan of gel)
 • Warme (oude) kleding aan: kun je achterlaten bij de start
 • Op tijd naar toilet
 • Op tijd naar startvak
 • Warming-up in startvak, maar niet te gek, want energie sparen!
 • Veters goed strikken

Race:

 • Loop je eigen tempo, probeer je eigen ritme te zoeken en vooral niet te snel starten
 • Deel de race in blokjes in en blijf positief denken (“21,1 km: al op de helft!”)
 • Blijf eten en drinken, ook al heb je hier geen zin in: water op de drankposten en gelletjes tussendoor.
 • Toilet-stop: moet je naar de wc? Ga! Want anders zit het je alleen maar in de weg
 • Zoek het juiste ‘treintje’
 • GENIETEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb geen billen meer over, ik mag geen koffie en alcohol mee drinken en dan moet ik ook nog rust houden terwijl ik in NEW YORK ben!!! Wat is er ook alweer zo leuk aan een marathon rennen?

ALLES! Echt ik ben zo ontzettend aan het genieten van de voorbereidingen en ik kan niet wachten tot we het vliegtuig in stappen!

On Your Feet
Maar voordat we met z’n allen het vliegtuig instappen, hebben we vandaag nog iets heel leuks op de planning staan. Stichting Semmy wordt namelijk ook gesponsord door de musical ‘On Your Feet’, die vandaag in premiere gaat. En wij zijn uitgenodigd! En wat er ‘on our feet’ is? Je raadt het al… onze New Balance schoenen! Met een galajurkje erboven voel ik me eerder een clown dan stijlvol, maar alles voor het goede doel!


Volg me tijdens de marathon!
Sinds deze week kun je de ‘New York Marathon’ app installeren en kun je me tracken! Hier boven zie je mijn gegevens. Je kunt me vinden via Marit Kloosterboer of startnummer ‘40606’. Zondag start ik om 10:40 uur, dit is Nederlandse tijd 16:40. Echt super tof, maar ook echt spannend dat jullie me kunnen volgen. Ik krijg veel vragen of ik een eindtijd in gedachten heb… nee, die heb ik niet. Ik wil echt genieten, lekker lopen en gezien de route zal mijn tempo lager liggen dan normaal, wat ik niet erg vind. Binnen de 4 en een half uur finishen zou ik echt TOP vinden, maar gebeurt dit niet, dan niet.

Excuse me, ik spring echt van de hak op de tak, maar ik ben ‘gewoon een beetje’ excited. Gezonde spanning! De komende week dus de laatste voorbereidingen en donderdag vliegen we naar New York. Zaterdag plaats ik nog een laatste blog voorafgaande de marathon. Heb je nog vragen? Tips? Laat het me vooral weten!

Fijne zondag! ♥♥

13 Comments

Eva oktober 29, 2017 at 16:11

Heel veel succes! Aan je voorbereiding zal het niet liggen, ziet er goed uit! En merk je echt dat je billen minder zijn geworden doordat je voor de marathon traint?

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:23

Bedankt Eva! Eh…. ja ik zie het zeker wel! Hierna gewoon weer wat vaker naar de sportschool voor legday 😉

Antwoord
Marlous oktober 29, 2017 at 16:58

Leuk om te lezen. Heel veel succes en vooral; geniet!!!. Ik ga in april de marathon van R’dam rennen en zal tegen die tijd deze blogs van jou nog eens teruglezen 🙂

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:22

Ah wat tof dat je die gaat rennen! Geniet van de voorbereiding. Bedankt voor je berichtje!

Antwoord
Marit oktober 29, 2017 at 20:25

Marit, ik volg je echt al een tijdje en ik wens je heeeeel veel succes! ik weet zeker dat je het kan.
geniet ervan en ik kijk nu al uit naar je verslag ervan!

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:22

Bedankt voor je berichtje, Marit! 🙂

Antwoord
Huub Postma oktober 29, 2017 at 21:33

Ik lees je blogs met veel plezier en heb veel aan je tips. Super stoer om de NY marathon te lopen. Heel
Veel succes en vooral
Heel
Veel plezier. Vergeeet miet te genieten?

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:22

Dankjewel Huub!

Antwoord
zonderzooi oktober 30, 2017 at 11:55

Zo leuk dat je meedoet Marit! Ik wil je al vast heeeel veel succes wensen en lekker genieten van deze run. Good luck!

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:22

Super lief, dankjewel! X

Antwoord
Martin oktober 30, 2017 at 17:56

Hoi Marit, een kleine correctie: je start om 1640 uur nederlandse tijd. Het tijdsverschil is nu weliswaar 5 uur, maar komende zaterdagnacht komt er een uurtje bij. Wel een voordeel dat je een uurtje extra kan slapen! ? en nog een voordeeltje: je start in het blauwe vak bovenop de brug ipv eronder! Tenzij het regent… ? Ook wel grappig: ik start op hetzelfde moment, maar dan in het oranje vak naast je. Succes, geniet ervan! Ga ik ook doen… ?????

Antwoord
Marit oktober 30, 2017 at 23:22

OHHHH, zo stom! Ik wist dat het 6 uur tijdsverschil was, maar toch niet goed berekend… Bedankt, ik heb het aangepast! 10:40 is het zover, super spannend! Grappig dat we allebei zelfde tijd starten, maar wel ergens anders. Goeie reis, geniet ontzettend, succes en wie weet tot daar!

Antwoord
Tember oktober 31, 2017 at 09:56

Heel veel plezier! Oh ik heb hem vorig jaar gelopen en zou echt een moord doen om hem dit jaar weer te lopen maar budgettechnisch was dat niet zo slim. Maar ik ga zo mee in de spanning en excitement van iedereen die hem gaat lopen dat ik ook al 2 weken hyper ben. Ik krijg zelfs kippenvel als ik dit typ. Het was het gaafste ooit, geniet ervan!!!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram