HardlopenSporten

Ik ga de halve marathon in Zwolle rennen!

geschreven door Marit mei 25, 2017 5 Comments

Op het moment dat deze blog online komt, ben ik onderweg naar… Berlijn! Samen met Kelly en onze vriendjes gaan we een lang weekend op citytrip naar deze stad. Kelly en ik wilden al een tijdje samen weg, maar toen we aan het boeken waren vroegen de vriendjes of ze niet mee mochten, super gezellig dus!

Maar… daar gaat deze blog niet over. Zoals de titel al vermeld: ik ga de halve marathon in Zwolle rennen! Een tijdje terug vroegen de running girls in de app-groep wie er mee gingen rennen met deze run. Zij hebben ‘m al vaker gerend en hebben hier super goede ervaringen mee. Ik twijfelde en twijfelde maar, besloot toch mee te willen doen, maar toen waren er geen startbewijzen meer. Hoe ik nu dan toch aan mijn startbewijs kom is dan ook niet een hele leuke manier, maar ik denk dat Kelly ‘m ook niet aan iemand anders had willen geven. Kelly heeft namelijk op Bevrijdingsdag een gek sprongetje gemaakt (“girl down”) en is toen erg verkeerd op haar enkel terecht gekomen. Gelukkig niet gebroken of gekneusd, wel zwaar verzwikt, dik, bont en blauw. Maakt dat de krukken moesten worden aangeschaft en dat het rennen er dus zeker niet in zat. Maakt dus ook dat zij helaas de halve marathon niet meer kan rennen. Heel k*t natuurlijk, maar toen ze vroeg of ik het startbewijs dan over wilde nemen durfde ik geen sprongetje te doen(je weet maar nooit), maar ik vind het wel leuk dat ik ‘m nu toch kan rennen en nog leuker: Kelly gaat ons (want yay, Running Girls Groningen goes Zwolle!) aanmoedigen!

Het is een beetje kortdag, want deze run vindt plaats op zaterdag 10 juni. Maar gelukkig heb ik de afgelopen maanden niet stil gezeten en heb ik regelmatig mijn hardloopschoenen aangehad. De basis is er dus zeker, maar probeer nog wel een beetje te finetunen. Nog wat intervaltrainingen dus om het tempo op te schroeven en ik wil volgende week nog één lange duurloop doen, om te kijken hoe en of ik dat volhoud. Maar ik heb er goed gevoel over en heb er MEGA ZIN IN! Het wordt mijn derde halve marathon, maar wel de eerste waarin ik ook een bepaalde tijd in gedachten heb. Dat vind ik dus best spannend (en daarom zeg ik het nog maar even niet ;)).

Voor nu: lekker een lang weekend genieten in Berlijn! Heb je nog tips? Laat het dan zeker weten!

En ik ben natuurlijk ook wel benieuwd of iemand van mijn lezers deze halve marathon in Zwolle ook gaat rennen?

5 Comments

Pris mei 25, 2017 at 12:49

Ik ga hem ook lopen samen met een collegaatje die hem al vaker gelopen heeft, ik ben heel erg benieuwd!

Antwoord
Miny mei 25, 2017 at 14:43

Je mag eigenlijk the Bowl niet overslaan! En voor de beste koffie ga je naar the Barn 🙂 Have fun!

Antwoord
Karin mei 26, 2017 at 00:01

Zwolle is leuk!! Geen super snel parcours maar wel mega gezellig! Wie weet zie ik je nog voorbij razen! 😉

Antwoord
Kirsten mei 28, 2017 at 22:54

Ik kom je aanmoedigen! Hoe laat begint het?

Antwoord
Mijn nieuwe hardloopdoelen voor 2017! - Running Girls juni 8, 2017 at 14:51

[…] niet onder die twee! Eigenlijk zou ik zaterdag meedoen in Zwolle, maar ik heb mijn startbewijs aan Marit gegeven. Op 5 november sta ik hopelijk wel aan de start van de Berenloop op Terschelling. En ik […]

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram