SportenTips

Gek op yoga!

geschreven door Marit maart 23, 2022 1 Comment
Yoga blog

Nooit gedacht dat ik yoga zo leuk zou vinden! Eerder vond ik het zonde van mijn tijd en voelde ik me erna niet “voldaan”. Nu neem ik er graag de tijd voor. Ik ga je er in deze blog meer over vertellen.

Niet mijn ding

Ik weet het nog heel goed, de eerste keer dat ik ging yoga-en. Dit was tijdens een Fitbit event, op een strand in Mallorca. Een prachtige locatie, maar die houdingen! Ik ben niet lenig en vond de oefeningen dan ook alles behalve rustgevend. Ik vond ze niet haalbaar (hier zijn foto’s van, scroll naar beneden!), wat maakte dat ik er weinig plezier in had. Nee, yoga was niet mijn ding. Veel te rustig, doe mij maar een hoge hartslag, zweten en een voldaan gevoel achteraf!

Lief zijn voor mijn lichaam

Sinds die keer heb ik het sporadisch nog eens gedaan op een event, maar mijn ding werd het niet. Tot ongeveer een jaar geleden. We waren gesetteld in Heerenveen en door nieuw werk, ouder worden, c0vid en andere omstandigheden merkte ik dat ik steeds meer behoefte kreeg aan meer rust. Meer rust in mijn leven, dus ook meer rust op sportgebied. Ik hou van een sportieve uitdaging, maar met deze omstandigheden wilde ik juist wat liever voor mij en mijn lichaam zijn. Ik verruilde een workout vaker voor een wandeling of volgde yoga via een YouTube filmpje.

Yoga met Joan

Zo’n half jaar geleden kwam toen, door de Girl Bosses Heerenveen, ook Joan op mijn pad. Zij geeft op bepaalde dagen yoga sessies, hier bij mij op de hoek. Al snel maakte ik kennis met haar en haar lessen. Ik meld me vaak aan voor een les op de woensdag ochtend of avond en dat is dan echt een moment voor mezelf. Letterlijk en figuurlijk op adem komen. Een intentie zetten, voelen, ademen en verbinden. Het helpt mij loslaten, maar ook dingen in een ander perspectief te zetten. De les wordt altijd afgesloten met thee, chocolade en je kunt een kaart trekken. Een paar jaar geleden was het echt niet mijn ding, nu kan ik niet meer zonder!

Yoga with Adriene

Naast de lessen van Joan, volg ik ook nog steeds filmpjes via YouTube. Yoga with Adriene is mijn favoriet. Zij heeft in januari elke dag een filmpje geplaatst (“move”). Dit heb ik niet iedere dag gevolgd, maar zo’n 1 á 3 keer per week, waardoor ik nu bij het einde aangekomen ben.

Nog steeds niet lenig

Nog steeds ben ik niet lenig, maar ik heb dit geaccepteerd en ik heb gemerkt dat dit echt helemaal niets uitmaakt. Zowel bij Joan als bij Adriene krijg je allerlei opties voor houdingen die je kunt doen, als je de houding niet prettig vindt of niet haalbaar voor je is. Alles mag er zijn en je mag altijd een andere houding aannemen. Yoga-en op jouw manier, want je bent er voor jezelf.

Yoga heeft mij het laatste jaar veel gebracht. Ik ben heel benieuwd of jij wel eens yoga hebt gedaan. Misschien stond je er ook zo in als ik, of nog steeds. Ik zou zeggen: probeer het eens!

Yoga blog
Hahahahaha. Dit dus. Links ben ik, rechts is Laura. Zoek de verschillen.
Yoga blog
Yoga met Joan!

1 Comment

Peter juli 30, 2022 at 19:51

Leuk geschreven!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram