FitnessSporten

Favo Friday – LEGDAY

geschreven door Marit november 6, 2015 8 Comments

Deze week in Favo Friday mijn favoriete sportdag in de gym: LEGDAY!

En na een jaar werd het ein-de-lijk weer tijd om met Jorn te trainen. Jorn heb ik ontmoet toen ik voor het eerst naar de sportschool ging (2 jaar geleden), waar hij PT’er is. Hij zou mij drie keer trainen en achter laten met een schema, zodat ik een beetje wegwijs kreeg. Jorn en ik werden goede maatjes en eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik door hem zo ver ben gekomen, krachttraining leuk ben gaan vinden en… dat ik begonnen met bloggen. Jorn heeft me namelijk weer aan iemand anders voorgesteld, Gerard, en die stelde weer aan mij voor om me te helpen met het maken van een blog. Ik was daar stiekem al een klein beetje mee bezig, dus die hulp kwam als geroepen. Die jongens weten dat ik ze enorm dankbaar ben, dus genoeg geslijm.
Er moest getraind worden, daar kwam ik voor!

MIJN LEGDAY:

Na een warming up begonnen we met squats, iets wijder dan normaal, zodat je ook de binnenkanten aanspreekt.
squats
Tijdens mijn eigen trainingen doe ik vaak squats, maar ik vind het eng om deze zwaar te doen, omdat ik bang ben door te zakken. Het is dus fijn om af en toe met een PT’er te trainen, zodat hij je niet alleen verder pusht, maar ook ondersteunt daar waar nodig. We gingen door tot het gewicht dat ik maar 4 herhalingen kon volhouden.

Daarna direct door naar frontsquats. Deze pak ik altijd met minder gewicht dan de normale squats. Deze is vooral goed voor de voorkant van de benen (quads).
front squats

Leg press! Die kan niet ontbreken uiteraard. Ook weer opbouwend met gewicht en omlaag met herhalingen. Burnen!
leg press

Door naar de smith machine, waar er lunges werden gedaan.

lunges smith machine

Bij de smith machine gebleven om de billen aan te pakken. Single leg gluten kickback! Deze vind ik zwaar, omdat je ook je hele core moet stabiliseren.
donkey kicks in smith machine

Als laatste oefening, om het voor de binnenkant van de benen af te maken de side lunges. Dus de onderstaande houding, dan laag blijven en naar de andere kant. Deze deed ik voor het eerst en was echt wennen! Eerst laag gewicht, zodat ik aan de oefening kon wennen, voelt goed als laatste oefening!
zijwaartse lunge

Met trillende beentjes weer naar huis, maar wat een heerlijk gevoel! Snel weer samen trainen.

Hoop jou te hebben geïnspireerd met een killer-legday! Wat is jouw favoriete deel van je lichaam om te trainen?

8 Comments

Marvin november 6, 2015 at 16:50

Legday is ook absoluut mijn favoriete trainingsdag. Lekker zwaar gaan, dat vind ik veel leuker dan bijvoorbeeld biceps trainen…

Antwoord
zonderzooi november 8, 2015 at 15:59

Legday is ook mijn favo day, lekker burnen inderdaad. Die single leg kickbacks en side lunges ga ik even onthouden voor mijn volgende sportsessie!

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:26

Ja, doen! Vooral die zijn goed voor de billen!

Antwoord
JACQUELINE november 9, 2015 at 19:02

Die single leg kickbacks wil ik inderdaad ook doen, staan op mijn lijstje.
Is het makkelijk met je voet te ontgrendelen in de smith machine?
gewoon maar eens proberen denk ik 🙂

Antwoord
Marit november 9, 2015 at 20:23

Je moet ‘m idd maar gewoon eens proberen! Ik raad je aan om dan zonder gewicht eraan te beginnen, zodat je ‘m eerst snapt/voelt! Sowieso hoeft er niet heel veel gewicht aan om ‘m zwaar te maken. Succes!

Antwoord
Brigitte november 13, 2015 at 17:34

Fijne oefeningen! Hoeveel herhalingen doe jij? Heb je vast aantal herhalingen of kijk je hoeveel je aan kan?

Antwoord
Wilmke november 17, 2015 at 10:46

Legs zijn wel fijn ja, alleen heb ik aanleg tot snelle spierontwikkeling bij mijn bovenbenen. Ik doe nu altijd zonder gewichten, dus met eigen lichaamsgewicht. In het verleden heb ik ook veel met hele zware gewichten getraind (legpress met 150 kg erop), tijdens mijn topsportcarrière. Maar ik kreeg er enorme bovenbenen van en werd er traag van bij langere afstanden rennen.
Heb jij daar nog last van? Dat je het idee hebt langzaam te worden van te zwaar trainen qua benen? En hoeveel duw jij weg op de legpress als ik mag vragen?
x Wilmke

Antwoord
Marit november 17, 2015 at 21:37

Ik ben van mening dat de spieren bij de 1 anders groeien dan bij de ander. Bij jou groeien je spieren dus, bij mij niet echt. Ik word wel sterker, maar mijn spieren groeien niet heel erg snel…. Helaas! Maar snap ook dat jij met snel groeien kiest voor wat minder gewicht, slim! Ik kan dus best zwaar trainen met weinig herhalingen zonder dat het ontzettend groeit, maar merk het wel! En omdat ik wat ‘lange’ spieren heb, heb ik het idee dat het juist in mijn voordeel is met hardlopen, omdat er extra kracht inzit. Leg press is iedere keer verschillend, maar ga geen aantallen noemen 😉 Thanks voor je reactie!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram