Favo FridayHardlopenHET IS...Sporten

Favo Friday – Hardlopen

geschreven door Marit september 18, 2015 3 Comments

Deze week mijn favorieten op vrijdag op het gebied van hardlopen!

Eigenlijk is voor mij hardlopen puur een uitlaatklep en zie ik het als ontspannen. Ik doe het al jaaaaren en toen sporten nog niet zo’n ‘mode’ was, ging ik ook altijd in mijn oudste kloffie de deur uit. Die tijden zijn voorbij. Sporten is een modeshow en jouw hardlooprondje is de catwalk. En wie ben ik om daar niet aan mee te doen? Ik vond het daarom ook nodig om mijn hardlopen iets uit te breiden en wat dingetjes te testen. Daarom voor jou op een review rijtje: muziekoortjes, sportsokken en sporthorloges.

Muziek oortjes
Ik testte drie oortjes uit van GetLoud, de grootste headphone specialist van Nederland.  Één paar oortjes, de Jam Transit Micro, werd geleverd in een roze drinkbeker, super leuk en handig! Deze beviel me ook direct het beste aangezienessentials hardlopen3 deze draadloos was, wat een uitvinding! Zo kan ik squatten en muziek luisteren, zonder dat ik last van mijn mobiel heb (die ligt dan namelijk op de grond). Toch wel even wennen, dat ding gaat achter langs in je nek en daardoor soms een beetje onwennig en zit niet altijd even strak in je oren. Maar da’s even wennen toch en uiteindelijk super handig!
Ik testte ook de sport-oordopjes van Yurbuds die gemaakt zijn voor het sporten, die je om je oor heen kunt doen zodat ze goed blijven zitten. Hier was ik, persoonlijk, wat minder fan van, omdat oortjes altijd goed zitten en dit wat in de weg zat. Wel kan ik me voorstellen dat het voor mensen handig kan zijn die last hebben van dat de oortjes uit vallen tijdens het sporten!
Ook teste ik waterproof oortjes uit, deze hadden een klein uitsteekseltje bij het geluid, wat heel handig en fijn in je oor aansluit, waardoor het goed blijft zitten. Voor als je een pittige work out van plan bent zijn de oordopjes JVC HA/ETR40 zeker aan te raden!

essentials hardlopen4
Hardloopsokken
Ik zie steeds vaker mensen met hoge kousen rennen, ziet er best leuk uit, maar waar is het eigenlijk voor? Ik was er in eerste instantie een beetje sceptisch over, waarom zou je zulke sokken aan doen? Ik testte twee paar uit sokken  van Stox Energy uit. Zelf heb ik niet veel last van pijntjes tijdens het lopen, dus ik was benieuwd. Ik trok ze aan en… wauw! Je had me moeten zien! Ze zaten echt heel erg lekker en gaven direct ondersteuning. De recovery Stox doe ik nu vaak in huis, bijvoorbeeld na het sporten aan. Dit zou goed zijn voor spierherstel, door de bloed circulatie. De running Stox doe ik aan tijdens het hardlopen, wat vooral als heerlijke ondersteuning voelt. Ze zitten strak om de kuiten. Daarnaast is het goed voor de bloedsomloop en zuurstofopname. Je kent vast wel de bekende scheenbeenpijntjes, deze sokken zouden daar een wondermiddel voor zijn! Behalve dat het er te gek uit ziet 😉 ben ik fan! Zitten heerlijk!

essentials 5
Sporthorloges
Veel van de meiden die mee rennen bij de Running Girls Groningen rennen met een sporthorloge. Aangezien ik altijd muziek van mijn iPhone gebruik en dan tegelijk de Nike app, wist ik nog niet of het echt een toegevoegde waarde zou zijn. Nog steeds ben ik daar, voor mezelf, nog niet helemaal over uit. Aangezien ik gewoon wil sporten en verder nog niet echt hoef te zien wat ik precies heb gedaan met welke hartslag.
De Polar A300 registreert vooral je dagelijkse dingen. Je kunt instellen of je aan het fietsen of aan het wandelen bent. Zo kun je zien hoeveel stappen je op een dag zet, maar bijvoorbeeld ook hoeveel kcal je verbrand hebt met een groepsles of krachttraining. Hiervoor moet je wel je gegevens invullen en is het handig om een hartslagband erbij te hebben. Het leek me leuk om mijn stappen bij te houden, aangezien ik veel werk in de horeca werk. Ik was dus mega benieuwd! Helaas blijkt dat ‘ie stappen niet mee telt, als je hand niet een loopbeweging maakt. Dus werken met een dienblad telt niet voor deze Polar. Hierdoor kloppen de gegevens naar mijn idee aan het eind van zo’n dag niet helemaal. Wel is het erg leuk om wat dingen bij te houden en je kunt ‘m zelfs snachts dragen. De volgende dag aan je app koppelen en je ziet hoeveel je hebt geslapen, hoeveel vast en hoeveel je onrustig was bijvoorbeeld!
De Polar M400 is iets meer gericht op het hardlopen. Deze registreert door GPS ook beter de afstand. Deze vond ik heel erg handig! Niet alleen tijdens het hardlopen, maar ook bij krachttraining in de sportschool. Ik deed mijn hartslagband dan om en kon precies mijn hartslag volgen, wat best interessant is! Vooral voor hardlopen een ideaal, zo kun je alles bijhouden en daarna koppelen aan je app.

essentials hardlopen2
En nu, let’s go! Niet lullen, maar lopen!

3 Comments

Marvin september 18, 2015 at 19:52

Ik denk dat ik zo nog even lekker een rondje ga lopen 🙂

Antwoord
Sabine Elsjan oktober 8, 2018 at 20:48

Tijd voor een nieuwe (2018) oordop-review? :/ ben zoekende Haha!

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:52

Haha ja, dat is een oude review! Ik heb eigenlijk altijd iPhone oortjes in, die bevallen me goed! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram