Favo FridayHET IS...Sporten

Favo Friday!

geschreven door Marit juli 24, 2015 4 Comments

FAVOOOOOOOOOOOOOOOO FRIDAY!!!

Het is weer vrijdag! Dus ik vertel mijn favorieten. Deze keer mijn tien favo oefeningen voor de dag dat ik mijn borst, schouders en triceps train.
Ik ben altijd een beetje slecht in namen en ik ben natuurlijk geen professional, dus ik hoop dat ik de uitleg een beetje ok doe! Opmerking/vragen altijd welkom 😉

1. Dumbell side raise. Deze doe ik gewoon staand en dan breng ik mijn armen aan de zijkant omhoog. Deze doe ik vaak in combinatie met….

2. Dumbell front raise. Na tien herhalingen van de dumbell side raise doe ik deze ook tien herhalingen. Dus de dumbells voor je in plaats van zij. Dit supersetje sluit ik af met…

3. Tien herhalingen van de shoulder press. Dit supersetje (3 x 10 verschillende oefeningen) doe ik 3 x achter elkaar, schnappie?

4. Hier vertelde ik mijn 20 favo oefeningen en lees je dat ik steeds vaker aan bankdrukken doe. Vaak alleen met de stang hoor, maar toch, ik vind ‘m erg leuk en merk dat het een effectieve oefening is. Vooral voor de borst, maar ook een stukje schouder en de triceps!

5. Cable cross! Twee kabels op gelijke hoogte doen (ik doe ‘m meestal op hoogte van mijn schouders) en dan op licht gewicht een soort knuffel beweging maken.

6. Opdrukken, yaaaaaay. Deze ken je heus wel!

7. Dips! Ik vind ‘m verschrikkelijk, vooral omdat ik niet zo diep kan. Of nouja, dan ben ik na drie herhalingen kapot. Daarom schuif ik er altijd een bankje onder waar ik mijn voeten opleg, zodat ik iets dieper kan en het langer volhoud.

8. Dumbell triceps extension. Ik pak dan één dumbell en pak deze met beide handen beet. Achter mijn hoofd en zakken maar. Op en neer!

9. Delts machine. Deze is puur voor de delts, gedeelte van je schouders. Het is een geïsoleerde oefening. Ik doe niet alleen losse gewichten, maar ook wel eens apparaten. Dit omdat ik het altijd interessant en leuk vind om in één (klein) deel van je lichaam verzuring te voelen.

10. Met deze afsluiter van deze training heb ik een liefde/haat relatie. Tijdens haat ik ‘m, daarna love ik ‘m en ben ik klaar met mijn work out!
Drie rondes van 10 x kettle bell swing + 10 x push ups!

EN NU JIJ! Wat zijn jouw favo oefeningen?

Tot de volgende Favo Friday, happy weekend!

4 Comments

Marvin juli 24, 2015 at 16:20

Voor borst vind ik bankdrukken, incline dumbbell press en flyes wel erg lekker. Voor schouders branden de dumbbell side raises altijd zo. Dippen is wel mijn favoriet voor de triceps, maar de lying tricep extension is ook erg fijn! 🙂

Antwoord
Prissi juli 24, 2015 at 16:35

Voor triceps zeker de Cable Bent-over Triceps extension! Heeeerlijk! Qua schouders doe ik dezelfde oefeningen, heel fijn 🙂 Bankdrukken moet ik ook maar eens gaan proberen denk ik…

Antwoord
Mirthe juli 26, 2015 at 07:46

Thanks voor t delen! Ben ook erg benieuwd naar hoe je andere lichaamsdelen traint! 🙂

Antwoord
Marit juli 26, 2015 at 14:35

Geen dank! Als je rond speurt op mijn blog deel ik vaker mijn work outs!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram