PersoonlijkSportenTips

Excuses

geschreven door Marit december 7, 2014 2 Comments

Excuses, die was ik vandaag even behoorlijk aan het zoeken… ik was klaar met werken en wilde eigenlijk even gaan hardlopen nog… MAARRR het regende, het was kouuuuud, ik had buikpijnnnn, ik was mooooe, het was zondag, ik had het al zwaar genoeg gehaaaaad, BLA BLA BLA!!! Excuses!
Waar was mijn discipline? Nou, die ben ik even gaan zoeken en hij lag inderdaad even ver weg van alles… MAAR it’s BACK! In mijn vorige blog beschreef ik al dat ik er weer eeeeventjes op moest. 1 december had ik daarvoor nodig. En tot nu toe gaat het goed! Ik was op mijn geplande momenten in de sportschool te vinden en wilde de week afsluiten met een klein hardlooprondje, want ja, die #DOcember kilometers haal je niet zomaar! 16 op te teller, dus nog 54 te gaan!

Ik ben dus blij dat mijn discipline weer terug is en ik toch ben gegaan! Ook al was het koud, regende het, was ik moe etc. etc. heb ik heerlijk gelopen! Lang niet mijn snelste en langste afstand, maar toch heb ik even mijn kop leeg gelopen en het weekend fijn afgesloten. Douchen, boodschappen doen en daarna met Tony Chocolonely op de bank!

Iedereen heeft zo af en toe z’n excuses om niet te gaan sporten (moe, koud, geen tijd, saai, motivatie…) en daar moet je je ook soms lekker aan toe geven! In plaats van dat rondje hardlopen op de bank (met Tony’s) blijven is ook echt niet erg. Alleen ik kan soms net wat meer van die bank genieten als ik wél ben gegaan. Misschien ben ik daar voor mezelf ook een beetje streng in, want als ik een keer niet ga, voel ik me ook echt niet slecht, maar ik heb achteraf meer energie als ik wel ga.

Maar… wat kun je nou doen als je voor jezelf excuses aan het bedenken bent?
Wat ik eigenlijk al beschreef in deze blog is… trek gewoon je sportkleren aan! Dat is al een actie op zich en geeft mij altijd motivatie. Direct bij thuiskomst na werk of school, sportkleren aan! Of als je uit je bed komt: sport kleren aan. Juist als je excuusjes probeert te verzinnen, heb je misschien wel extra reden om even je hoofd leeg te lopen/sporten.
En vergeet niet deze uitspraak: ‘I regret that work out’, said no one ever.

Hoe zit dat bij jou? Heb je vaak excuses of ga je altijd als het op de planning staat?

2 Comments

Manon december 7, 2014 at 18:48

Leuke blog! En ergens herkenbaar, haha. Voor mij helpt het altijd om met iemand te gaan sporten, of alvast in te schrijven voor een groepsles. Dan sleur ik mezelf tenminste van die bank en onder dat fleecedekentje vandaan. Dekentje ja.

Antwoord
Linda december 8, 2014 at 10:20

Herkenbaar! maar ik heb het niet met sporten – daar heb ik altijd motivatie voor! ik heb het wel met gezond eten… Daar heb ik wel altijd excuses voor helaas.. 🙁

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs