SportenTips

Everybody is a bikini body!

geschreven door Marit juni 9, 2021 0 comments
BF Lifestyle Marit 1

De zomer komt er weer aan en dat betekent weer volop bezig met je lijf summerproof krijgen… NOT! Jouw lichaam is altijd summerproof, ook met een kilootje meer of minder, tijgerstrepen en putjes!

Een bepaald gewicht maakt je niet gelukkiger

Ik denk dat veel mensen het wel eens gedacht hebben: “als ik X aantal kilo weeg, ben ik gelukkig en kan/mag ik X kopen of doen”. Ook ik heb lange tijd gedacht dat een bepaald getal op de weegschaal mij gelukkig zou maken. Dat getal werd steeds lager en ik werd eigenlijk alleen maar ongelukkiger. Ik had de controle over mijn sport- en eetpatroon, maar mijn hoofd draaide overuren en ik ging sociale afspraken uit de weg (want controle). Als ik terug denk aan die tijd, denk ik niet aan de herinneringen die ik toen heb gemaakt, maar vooral aan de strijd die er in mijn hoofd om ging. Hoe kan ik zoveel mogelijk bewegen en zo weinig mogelijk eten? Zal ik morgen het harde werk van vandaag op de weegschaal terug zien? Ik heb er veel (over mezelf) van geleerd, maar terug naar zo’n periode wil ik nooit meer. Ik was iedere dag obsessief bezig met mijn lichaam, maar een bikini trok ik liever niet aan, omdat ik me schaamde voor mijn lichaam. Nu, 8 jaar later, ben ik mijn lichaam gaan accepteren. Met een kilootje meer, tijgerstrepen en putjes in mijn billen.

Plezier in bewegen en gezond eten

Dat je niet langer obsessief met je eet- en sportpatroon wilt omgaan betekent niet dat je niet meer mag bewegen of je bezighouden met gezond eten. Geen gekke diëten of zwarte sportregimes, maar zorg voor plezier! Niet iedereen vindt hardlopen leuk, niet iedereen vindt fitness leuk, maar misschien vind je wandelen wel leuk? Skeeleren? Tennissen? Fietsen? Zwemmen? Er zijn zoveel manieren om te bewegen en dat geldt ook voor gezond eten. Niet iedereen vindt havermout lekker of houdt van een groene smoothie, maar er zijn genoeg andere dingen die gezond zijn en die jij lekker vindt. Experimenteer, ontdek en heb plezier! Zo maak je het niet iets tijdelijks, maar je manier van leven.

En vergeet niet: het is, met mate, ook heel gezond om af en toe aan een ijsje te likken, te genieten van een patatje of iets te veel borrels op het terras.

Trek die bikini aan, cause it looks pretty good damn on YOU!

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs