PersoonlijkSporten

Een niet ingeplande rustdag

geschreven door Marit mei 27, 2014 4 Comments

Dat vind ik ZO moeilijk. Ik moest vanmorgen werken en wilde daarna direct door de sportschool. Terwijl ik wist dat dit geen goed idee zou zijn. Maar ik vind het dan zo lastig om niet te gaan, want het zit al in mijn hoofd. Toch heb ik er vandaag voor gekozen direct naar huis te gaan. Er zijn wat dingetjes die ik echt even moest regelen en daarbij slaap ik mega slecht de afgelopen dagen… Het is onwijs druk in mijn hoofd. Ja en met wat? Geen idee… Want ja wat houdt me eigenlijk bezig?
Nou…
– School, maar vanaf vandaag even niet meer, want ik heb me net uitgeschreven, omdat ik pas in februari kan afstuderen door omstandigheden.
– Mijn werk, ik werk in een koffiezaakje, hartstikke leuk en kost me weinig energie.
– Nieuw vrijwilligerswerk: bij de kindertelefoon. Momenteel veel trainingen en meeluisteren. Echt super leuk en leerzaam!
– Running Girls Groningen (vertel ik later meer over)
– Deze blog…. ik vind het heerlijk om over zulke dingen te schrijven, maar het geeft me zoveel onrust. Over wat ik wil schrijven, hoe ik het wil brengen, allemaal ideeën.

Denk dat ik nu weer slecht slaap, omdat ik het zo graag goed wil doen. Dat moet ik echt eens loslaten.

Maar, zoals je het ziet, best een relaxed leven. Toch heb ik stress, altijd stress. Behalve als ik aan het reizen ben, daarom hou ik ook zo van reizen. Ik ben gewoon een perfectionist en kan dingen moeilijk loslaten. Mijn chaotische hoofd zei me dus vandaag ook dat ik niet per se naar de sportschool hoefde. Ook al zou me dat misschien een beter gevoel geven, ik had er even geen energie voor.

Lekker thuis blogs schrijven nu, dingen regelen, thee drinken, chocolade eten, bananenbrood bakken, eten maken en vanavond lekker een rondje lopen met Running Girls Groningen. Even rust in de kop!

Hebben jullie dit ook wel eens? Stress om ‘niets’? Wat doe je dan?!

4 Comments

Geeske juni 4, 2014 at 18:30

Lieve Marit, wat heb jij een leuke blog! Ik ga je zeker volgen!

Stress om ‘niets’ is volgens mij echt een vrouwending… Ik ben er zelf toevallig expert in 😉 Teveel willen, alles goed willen doen (en liever nog beter dan goed) en wakker liggen om allerlei dingen. Mijn ervaring is bovendien dat als je in bed ligt, alles ook nóg erger lijkt. En dan sta je de volgende dag (brak van het slaaptekort) naast je bed en weet je niet zo goed meer waarom je er zo over piekerde.

Volgens mij ben jij hartstikke goed bezig, met sporten, voeding en bijbaan. Dapper dat je je studie even stil hebt gelegd, hopelijk zorgt dat voor een beetje rust.
Oh en wat ik doe als ik me druk maak om niets? Keihard meeblèren met (foute) hitjes, of even een lekker potje janken. Hardlopen, een film kijken of even zeiken bij een vriendinnetje.

Wees niet te streng voor jezelf, soms is even een dagje onsportief, ongezellig en in chillpak precies wat je nodig hebt om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen!

xx Geeske

Antwoord
Marit juni 5, 2014 at 07:36

Lieve Geeske, wat een onwijs lief berichtje! Echt!
Dat van dat slapen is zo herkenbaar, snachts is alles 100 x erger, haha. Gelukkig kan ik idd nu veel beter rust nemen als ik dat nodig heb. Zulke dingen als wat je opnoemt helpt idd! Iedereen heeft zo z’n dagen, maar ach die horen er tussen!
Verder leuk dat je me gaat volgen!!!
Liefs

Antwoord
Stephanie juni 19, 2014 at 09:26

Super leuke blog Mar!! Echt heel leuk om te lezen! En het leukste vind ik dat je zo eerlijk bent en zo ook schrijft! Dat maakt het echt en authentiek, precies wat een blog moet zijn! Helemaal jou dit, super tof! Ik blijf lezen haha! XXX

Antwoord
Karlijn juni 19, 2014 at 19:51

Hoi Marit,
Mooie site heb je en inspirerende foto’s! Fit is zoveel mooier dan dun, echt een compliment voor je vooruitgang. Herken je stress gevoel heel erg, wanneer er bij mij iets gebeurt is dat mijn zwakke plek. Afstuderen, nieuwe baan, etc. Ik heb geleerd om in zo’n periode elke dag +- 15min niks te doen, op de grond liggen en mijn lichaam voelen, je kunt wel eens googlen op bodyscan. Het is de bedoeling dat je uit je hoofd komt en alle delen van je lichaam bewust gaat voelen, helpt mij in elk geval enorm! 🙂
Succes met je blog, het sporten en school!
Ook leuk om te lezen dat er ook vrouwen in het noorden actief zijn!! 🙂
Groetjes Karlijn

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs