FitnessSporten

Dropset

geschreven door Marit juni 12, 2014 8 Comments

Ja, hier lachte ik nog, voorafgaand aan een dropset. Hebben jullie hier al eens van gehoord? Als mijn training me begint te vervelen, dan plaats ik er wel eens een dropsetje tussen. Zeg ik zo even, maar dat doe ik niet zo even. Want dat is best wel pittig!

Vandaag deed ik een dropset op de leg press. Wat inhield dat ik een zwaar gewicht wat ik net aan zou kunnen zo vaak mogelijk zou drukken, waarna er 2 schijven af wordt gehaald, weer zo vaak mogelijk, weer schijven er af en dan zo vaak je kan.

Wat bij mij inhield dat ik 5 keer 200 kg wegdrukte met mijn benen, 2 x 20 kilo afgehaald, 8 herhalingen gehaald, weer 2 x 20 kg afgehaald (120 kg) en nog 10 herhalingen er uit kunnen persen.

SUPER zwaar, maar ZO effectief! Het is echt een prikkel voor je spieren en je kunt echt meer dan je denkt. Tijdens de oefening HAAT je alles om je heen, maar als je wankel van de leg press af stapt…. HEERLIJK! Heb er nog steeds trillende beentjes van. Verslavend, dat gevoel dat je iedere week merkt dat je sterker wordt.

Dit kun je ook doen met andere apparaten, handig als je het met iemand kunt doen! Ik zou wel kiezen voor apparaten of oefeningen wat waar je als snel in een goede houding en je niet snel in een foute houding komt.

Ik ben erg benieuwd of jullie al eens een dropset gedaan hebben en zo ja welke oefening?

8 Comments

Jolie juni 12, 2014 at 19:28

Kun je dit ook met die andere legpress doen? Die zonder schijven werkt? Want daar zit je gewoon horizontaal in

Antwoord
Marit juni 12, 2014 at 19:38

Ja, natuurlijk! Da’s juist makkelijker, omdat je ‘m zo kan verstellen! Alleen ik vind deze leg press fijner!

Antwoord
Jolie juni 12, 2014 at 22:30

Top! Ga ik dat morgen doen 🙂 Alleen niet met 200kg haha. Thanks!

Antwoord
Jolie juni 14, 2014 at 10:12

170kg!

Antwoord
Marit juni 21, 2014 at 12:17

SUPER goed! Spierpijn?

Antwoord
Jolie juni 21, 2014 at 14:01

Nee, niet noemenswaardig! Krijg dat sowieso niet snel als ik in het sportritme zit zegmaar! Maandag weer beginnen na weekje rust, daarna zal ik wel spierpijn hebben denk ik! Heb mezelf wel verbaasd met die 170kg =D

Antwoord
Anne juni 16, 2014 at 13:18

Echt te gekke blog! Ik zag je rug vergelijking op instagram en vind jou rug nu echt sexy! Zou je een blog kunnen maken hoe jij al je lichaamsdelen traint? 1tje hoe je rug doet, 1tje voor armen, etc, etc. Welke oefeningen, aantal herhalingen en sets, maar ook gewicht dat je gebruikt. Hoe meer details, hoe beter! Ik ga snel beginnen met gewichtjes en natuurlijk schoon eten. Ik hou je blog en progressie zeker in de gaten! X Anne

Antwoord
Marit juni 21, 2014 at 12:16

Hey Anne! Lief van je reactie. Ik ga niet precies mijn schema hier droppen, maar af en toe schrijf ik wel over mijn workout! Dus daar kun je altijd naar kijken! En ergens in het begin heb ik al eens mijn workout opgeschreven, maar deze veranderd nog wel eens! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs