FitnessSporten

Dear Dear Good Morning,

geschreven door Marit december 12, 2015 3 Comments

Dear Dear Goor Morning, oftewel Lieve Lienke,

Vier maanden geleden is het alweer dat jij aan jouw lezers en volgers over je nieuwe uitdaging: een bikini competitie. Voor jou slikken om het mensen te vertellen, voor mij toch ook wel even slikken om te horen. Een bikini competitie?! Da’s even andere koek! Zulke wedstrijden leken en lijken me heftig. Met een lichaam op het podium staan waar je heel hard voor hebt moeten trainen, voor hebt moeten afzien. Op het begin veel trainen gepaard met veel eten: bulken. Daarna nog steeds veel trainen, maar gepaard met  minder eten. Steeds minder eten, omdat je vet% omlaag moet en je spieren zoveel mogelijk moeten uitkomen.

Vandaag is een hele speciale dag voor jou. Na vier maanden bloed, zweet en tranen is het vandaag en morgen zover: jij gaat shinen op het podium. In bikini. Om jouw lichaam waar je hard voor hebt gewerkt te laten zien.
Op het begin vond ik het heftig! Nog steeds vind ik dat… maar je hebt mij (en anderen) zo mee weten te slepen in jouw reis naar deze wedstrijd. Je hebt me er ook op een andere manier naar laten kijken. Naar wat je lichaam al wel voor in staat is. Wat je kunt doen qua eten en trainen. Jouw show op het podium straks laat zien wat voor doorzetter je afgelopen maanden bent geweest, hoe hard je ervoor hebt gewerkt. 
Je trainde iedere dag. Soms wel twee keer. Op jouw social media kanalen liet je jouw reis ernaar toe zien. Ik zal vast niet de enige zijn die onwijs met je mee heeft geleefd, je blogs las, je vlogs keek, soms kokhalzend naar alweer een bakkie rijst met broccoli van je heeft zitten kijken, maar vooral ontzettend veel bewondering voor jou heeft gekregen. Je hebt laten zien hoeveel tijd en energie er in het werken naar zo’n wedstrijd zit. Dat je je hele leven erop moet aanpassen. Dat je ontzettende doorzettingsvermogen nodig hebt. Mensen zullen het raar vinden, mensen zullen er van alles van vinden, maar jij bent diegene die dit wilde en die dit gaat doen. Op het punt dat je nu bent, geen vetje meer over, koud, hongerig, niet helemaal meer gezond, maar dat hoort erbij. Daarom heb ik er soms gemengde gevoelens bij gehad… waarom jezelf uithongeren en iedere dag trainen met weinig energie? Dat is toch niet gezond? En dat is toch niet leuk? 

Maar jij bent Lienke. En je was op zoek naar een uitdaging. Ik heb je leren kennen op het begin van ons instagram-bestaan. Zo’n ander half jaar geleden. We ‘liketen’ elkaars foto’s en op een gegeven moment heb ik je een privé berichtje gestuurd om te zeggen hoe leuk ik je blog vond. We kwamen erachter dat we beide uit Fryslân kwamen en vanaf toen was het dikke mik. Twa blonde famkes mei deselde passie. We spraken af en toe af en kwamen toen op het briljante idee om samen een e-book te maken. Wat hebben wij daar plezier in gehad! Niet te moeilijk, gewoon wat wij leuk vonden in een e-book. Sporten en eten. Ik leerde je kennen als een mega enthousiaste happy fit girl. Van alles deed je in de sportschool, van alles deed je om je eten lekker en healthy te maken, van alles deed je om een buik met zichtbare abs te krijgen. Maar ook ken ik je als iemand die zoekende was… naar een uitdaging, naar iets anders, naar nog meer. Een bikini competitie werd jouw uitdaging. Een heftige uitdaging, maar je hebt het geflikt. Of nouja, bijna. Vandaag is de dag. Al die voorbereidingen op de wedstrijd, een fulltime job en ook nog je blog bijhouden… ik doe het je niet na! Je blog draaide tijdelijk om de wedstrijd. Jouw hele leven draaide om die wedstrijd. Maar je bleef enthousiast en je bleef anderen motiveren om in de ochtend te sporten.

Lieve spierbundel Lien, vandaag ga jij shinen. Op een podium in bikini. Morgen kom ik kijken. Je aanmoedigen. Een blog-brief aan jou, omdat ik ZO VEEL bewondering voor je heb. Dat weet je. Voor je doorzettingsvermogen, voor je enthousiasme en je optimisme. Een bikini-competitie is heftig, maar wat heb jij onwijs genoten van je reis er naar toe. Dat was te zien. Bedankt dat je dat wilde delen met mij en de rest van je lezers. Morgen rond deze tijd ben ik (+ lekkers) onderweg naar de SAP CUP in Veldhoven! ZET ‘M OP KANJER! Tot morgen!

Liefs,

je Fryske fan Marit
dear good morning fit with marit
PS. Deze foto maakten we precies één jaar geleden! Wat een ander fysiek heb je he, check die foto hieronder maar. Wauw!

knappe lienke


3 Comments

Melle december 13, 2015 at 11:38

Mooie post en wat goed verwoord! Ik vind t zo bijzonder dat jij (Lienke) ons mee nam op jouw reis. Ongelofelijk hoeveel doorzettingsvermogen je hebt, passie en wilskracht. Je inspireert me elke dag!

Antwoord
Marit december 13, 2015 at 17:52

Mooi gezegd, Melle, ben het helemaal met je eens!

Antwoord
Jennifer november 14, 2016 at 17:12

Waar vind ik jullie e-book?

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram